De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ambtelijk Waterpanel Limburg

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ambtelijk Waterpanel Limburg"— Transcript van de presentatie:

1 Ambtelijk Waterpanel Limburg
'Samen doorpakken’ Workshop samenwerkingskansen in de afvalwaterketen Janine Leeuwis en Monique Pakbier 27 oktober 2010

2 Stelling 1: Het gezamenlijk (gemeentegrensoverschrijdend) oppakken van nieuwe wateropgaven, zoals de waterwet, waterloket, VGRP biedt een meerwaarde.

3 Stelling 2: Samenwerking begint met een gezamenlijk plan, dus één (Verbreed) Gemeentelijk Rioleringsplan voor de gemeenten binnen een zuiveringskring.

4 Stelling 3: Het nog verder uitbreiden van het gezamenlijke (V)GRP met het investeringsprogramma van het transportsysteem en rwzi (Basiszuiveringsplan) leidt tot ketenvoordeel.

5 Stelling 4: Investeringsprojecten zoveel mogelijk bundelen en gezamenlijk aanbesteden levert voordelen op.

6 Stelling 5: Maakt het bij de uitvoering van de maatregelen in de afvalwaterketen uit van welke organisatie de toezichthouder afkomstig is?

7 Stelling 6: Het samenwerken tussen mensen van gemeenten, waterschap en Waterschapsbedrijf Limburg biedt een goede oplossing voor het (toekomstige) personeelsgebrek in de sector.

8 Stelling 7: Uitwisseling van mensen biedt voor onze organisatie geen meerwaarde, want onze fte’s voor de watertaken zijn op orde, ook voor de langere termijn.

9 Stelling 8: Het uitwisselen van mensen leidt tot verbreding en verdieping van kennis en hiermee tot een efficiëntere werkwijze.

10 Stelling 9: Het uitwisselen van mensen biedt voor nieuwe (jonge) watermensen meer uitdaging.

11 Stelling 10: De samenwerking in het beheren van één database voor de rioolstelsels binnen de provincie Limburg biedt voordelen.

12 Stelling 11: Het opzetten van één afdeling rioolbeheer voor alle gemeenten binnen een zuiveringskring is een logische stap.

13 Stelling 12: Het rioolbeheer in zijn geheel overdragen aan het waterschap(sbedrijf) ontzorgt de gemeenten.

14 Stelling 13: Beheer en onderhoud van alle gemalen, ook de gemeentelijke, kunnen beter door het waterschapsbedrijf worden verzorgd.

15 Stelling 14: Rioolbeheer vraagt om lokale kennis en een integrale aanpak en moet dus door de gemeente worden uitgevoerd.

16 Stelling 15: Onderhoud en monitoring van regenwater-bergings- en infiltratievoorzieningen is een gezamenlijke taak voor gemeenten en waterschap.

17 Stelling 16: Laat de controle van de overstorten voor het gehele beheersgebied over aan het waterschap. Het waterschap heeft dan meteen inzicht in voor het waterschap benodigde gegevens.

18 Stelling 17: Het opzetten van het waterloket is bij uitstek een gezamenlijke activiteit van gemeenten, waterschap en Waterschapsbedrijf Limburg.

19 Stelling 18: De resultaten van de benchmark vormen aanleiding om te gaan samenwerken.

20 Stelling 19: Door de samenwerking met andere gemeenten, WBL of waterschap wordt het interne proces verstoord.

21 Stelling 20: Betrokkenheid van het management is essentieel in het proces van samenwerking in de afvalwaterketen.

22 Stelling 21: Bestuurlijke commitment is nodig om de samenwerking van de grond te krijgen.

23 Stelling 22: De tijd is rijp om de samenwerking binnen een zuiveringskring te intensiveren.


Download ppt "Ambtelijk Waterpanel Limburg"

Verwante presentaties


Ads door Google