De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Omgevingswet en afscheid van de Wbb

Verwante presentaties


Presentatie over: "Omgevingswet en afscheid van de Wbb"— Transcript van de presentatie:

1 Omgevingswet en afscheid van de Wbb
Warme overdracht Vraagpunten belicht

2 Warme overdracht Afspraken bodemconvenant: 12 Provincies en 29 grotere gemeenten Wbb-bevoegdheid Bodemsaneringsoperatie is nog in volle gang (en dat betekent concreet: tot 2021 spoedlocaties aanpakken…..nazorg bewaken….etc.)

3 Warme overdracht Convenantstekst: Artikel 12: De Omgevingswet.
12.1 De Staatssecretaris beoogt te bevorderen dat de uitvoering van de saneringsactiviteiten in geval van inwerkingtreding van de Omgevingswet gedurende deze convenantperiode nog zoveel mogelijk op basis van de Wet bodembescherming, en dus tevens door de huidige Bevoegde overheden Wbb, kan (blijven) plaatsvinden of in ieder geval soepel overgaat naar de Omgevingswet.

4 Warme overdracht 12.2 Indien ondanks het bepaalde in artikel 12.1 toch wijzigingen in de Bevoegde overheid Wbb-status gedurende de looptijd van dit convenant optreden, zal de Staatssecretaris haar medewerking verlenen aan een goede en zorgvuldige overdracht van taken en verantwoordelijkheden. Ook de decentrale overheden zullen zich er in dat geval voor inzetten om de overdracht zo goed mogelijk te laten verlopen.

5 Warme overdracht Landelijke insteek: we streven met elkaar naar een warme overdracht… “Met de “warme overdracht” willen de convenantspartijen bevorderen dat op het moment dat de Omgevingswet van kracht wordt, taken van provincies in goede samenwerking naar gemeenten worden overgedragen.”

6 Warme overdracht Borgen dat er geen lacune ontstaat in de uitvoering van publieke bodemtaken Locaties met bodemverontreiniging waarbij inspanning nodig is, niet tussen wal en schip komen te vallen. De samenwerking tussen provincies en gemeenten in zijn algemeenheid te continueren.

7 Warme overdracht Elke regio maakt hierover afspraken…..
Limburg is 19 april 2016 gestart met het intensiever met elkaar samen optrekken (Ow en bodem) Via BBL en regionale bodemoverleggen is/wordt structureel kennis gedeeld Communicatiestrategie ligt hieraan ten grondslag

8 Warme overdracht Communicatie-aanpak Themabijeenkomsten BBL
Regionaal overleg Afstemming Provincie – individuele gemeente Nieuwsbrief Provinciale website

9 Warme overdracht Planning I&M geeft ons ruimte om warme overdracht samen zorgvuldig in te gaan vullen Hoewel de gedetailleerde taakinhoud nog in bewerking is, zijn er al wel hoofdlijnen bekend Via workshop-aanpak komen tot wensen over en weer

10 Warme overdracht Onze opgaven:
1. Gemeenten voorbereiden op nieuwe bevoegdheid Taakinhoud (wet- en regelgeving) is in ontwikkeling Kennisdeling blijven stimuleren 2. Provincie zorgvuldig Wbb-taken afronden Via jaarlijkse Actieprogramma’s Duidelijkheid verstrekken over overgangsrecht

11 Warme overdracht Ter invulling van het traject warme overdracht:
1. Welke organisatorische vragen zou je willen bespreken? 2. Welke inhoudelijke vraagstukken zou je willen bespreken? 3. Zijn er nog overige vraagstukken warme overdracht?


Download ppt "Omgevingswet en afscheid van de Wbb"

Verwante presentaties


Ads door Google