De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Schooldag Kampen 24 september

Verwante presentaties


Presentatie over: "Schooldag Kampen 24 september"— Transcript van de presentatie:

1

2 Schooldag Kampen 24 september

3 Parkdienst 24 juli

4 Parkdienst 24 juli

5 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 17 juli :15 Oppas 09:30 Kerkdienst - Ds. Kees Haak 14:00 Kerkdienst - Ds. Kees Haak 15:00 Bloemen bezorgen: M. Jansma

6 Agenda aanstaande week 2/2
Zondag 24 juli :15 Oppas 09:30 Kerkdienst - Ds. Wieringa 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. H. Bijzitter 15:00 Parkdienst (In samenwerking met PKN/Unie Baptisten)

7 Jarigen aanstaande week
Di A.T. Rozema-van Veen (72) Wo Jent Rouwhorst (22) Do A. v/d Bos - Averes (31) Vr B. v/d Bos (30) Vr Jesse Ritsema (18)

8 Welkom Voorganger: ds. C.J. Haak Organist: br. A. de Boer Beamisten: br. A.A. Barelds br. D.D. Rouwhorst

9

10 Votum en zegengroet

11

12 Psalm 2: 1, 2 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch? Wat is de waanzin toch die zij beramen? De groten staan gewapend tot de slag, de machtigen der wereld spannen samen. 't Is tegen het gezag van God den HERE en tegen zijn gezalfde vorst gericht: "Komt", zeggen zij, "laat ons hun banden scheuren, tot alle macht in onze handen ligt!"

13 Psalm 2: 1, 2 2 Die in de hemel is gezeten lacht, want Hij is God die eeuwig blijft regeren. Hij spot met hen die spotten met zijn macht. Hij kent zijn tijd, Hij is de Heer der heren. Dan zal Hij spreken uit zijn hoge woning en hen verschrikken in zijn grimmigheid: "Ik wijdde mijn gezalfde tot een koning op Sions berg, de berg der heiligheid."

14

15 Psalm 2: 3, 4 3 Ik roep op aarde 't woord des HEREN uit. Hij sprak tot mij: "Zie Ik verwek u heden. Gij zijt mijn zoon naar mijn vrij raadsbesluit. Vraag Mij: Ik zal u met gezag bekleden. Zie, al het volk tot in de verste streken, de ganse aarde geef Ik in uw macht. Gij zult het aarden vat met ijzer breken, ja, het verbrijzlen door uw grote kracht."

16 Gezang 121: 7, 8, 9 4 O machtigen, o koningen, weest wijs. Laat u gezeggen, rechters zonder rede. Vreest God den HEER en dient Hem naar zijn eis, verheugt u bevend, zoekt bij Hem uw vrede. Kust toch de zoon, opdat gij niet te gronde gaat op uw weg. Te licht wordt hij getart en kan zijn gramschap tegen u ontbranden. Maar zalig zijn die schuilen aan zijn hart.

17

18 Lezen Filippenzen 2: 5-8 5 Laat onder u de gezindheid heersen die Christus Jezus had. 6 Hij die de gestalte van God had, hield zijn gelijkheid aan God niet vast, 7 maar deed er afstand van. Hij nam de gestalte aan van een slaaf en werd gelijk aan een mens. En als mens verschenen, 8 heeft hij zich vernederd en werd gehoorzaam tot in de dood – de dood aan het kruis.

19

20 Gezang 65: 1, 2 1 Wij weten dat God alles keert ten goede op termijn voor wie Hem liefheeft. Hij regeert en leert ons dit geheim. 2 Wie naar Gods voorbedachte raad gerechtigheid ontvangt en zo op Christus lijken gaat draagt glorie mee en glans.

21

22 Tekst Kolossenzen 1: 21 – 2: 3 1 21 Eerst was u van hem vervreemd en was u hem in al het kwaad dat u deed vijandig gezind, 22 maar nu heeft hij u door de dood van zijn aardse lichaam met zich verzoend om u heilig, zuiver en onberispelijk bij zich te brengen. 23 Maar dan moet u blijven geloven, onwrikbaar gegrondvest zijn in de hoop die het evangelie brengt, het evangelie dat u gehoord hebt en dat aan alle schepselen onder de hemel verkondigd is, en waarvan ik, Paulus, de dienaar ben geworden.

23 Tekst Kolossenzen 1: 21 – 2: 3 Strijd in dienst van Christus 24 Ik ben blij dat ik nu voor u lijd en dat ik in mijn lichaam mag aanvullen wat er nog aan Christus’ lijden ontbreekt, ten behoeve van zijn lichaam, de kerk, 25 waarvan ik de dienaar ben. Met het oog op u heeft God mij die dienende taak toevertrouwd, opdat zijn boodschap in al haar volheid verkondigd wordt: 26 het mysterie dat in alle eeuwen en voor alle generaties verborgen is geweest, maar nu aan zijn heiligen onthuld is. 27 Aan hen heeft God bekend willen maken hoe glorierijk dit mysterie is voor alle volken: Christus is in u, hij is uw hoop op goddelijke luister.

24 Tekst Kolossenzen 1: 21 – 2: 3 28 Hem verkondigen wij wanneer we iedereen waarschuwen en in alle wijsheid onderrichten, om iedereen tot volmaaktheid in Christus te brengen. 29 Daarvoor span ik mij in en strijd ik met zijn kracht, die volop in mij werkzaam is. 2 1 Ik wil dat u weet hoe zwaar de strijd is die ik voor u en de gelovigen in Laodicea voer, en voor alle anderen die mij nog nooit in levenden lijve hebben gezien. 2 Zo wil ik hen bemoedigen en hen in liefde bijeenhouden, opdat ze tot de volle rijkdom van allesomvattend inzicht komen, tot de kennis van Gods mysterie: Christus, 3 in wie alle schatten van wijsheid en kennis verborgen liggen.

25

26 Gezang 65: 3-5 3 Als God de Heer nu voor ons is wie zal ons tegenstaan? Als Christus treedt in ons gemis, wie klaagt ons dan nog aan? 4 Wat zal ons van U scheiden, Heer, als slechts uw liefde telt, vervolging, ziekte, honger, meer ellende en geweld? 5 De mantel van Gods liefde past in alle tegenspoed. In Christus staat de zege vast, geen macht die dat verhoedt.

27

28 Preek

29 Blij zijn bij lijden… ?! Kolossenzen 1:24

30 Kerkelijke zorgen Kerkverlating – o schrik! Mag ‘t ook wat kosten?
Vrijheid als missionaire handicap

31

32 Blij dat ik lijd… *) *) Paulus

33 Kolosse 1:24 Op dit moment ben ik blij bij alle ellende die ik in jullie belang ondervind, ja, ik voeg zelfs in mijn [geboeide] lijf toe aan de verdrukkingen van Christus voor zijn lichaam, namelijk de kerk.

34 Als je zelf lijdt vanwége het evangelie leid je ook anderen náár het evangelie

35 1/ Je deelt in het verhaal van Christus
Paulus – volop lijden, 2Kor 4:7-12 etc. Evangelie in vijandige wereld Lijden MET Christus Van kruis tot luister, Kol 1:25-29

36 2/ Je gaat meer op Christus lijken
Nederig Kwetsbaar Afhankelijk Grootmoedig

37 3/ Je bewijst de echtheid van geloof
Legitimiteit van apostelschap Belichaming van overtuiging Alles opzij Moed tot kerk zijn

38 4/ Je sterkt de kerk in haar roeping
Mentaliteit van Christus Van kruis tot luister Christus – hoop op luister Bereid tot lijden

39 Als je zelf lijdt vanwége het evangelie leid je ook anderen náár het evangelie
Amen

40

41 Lied 481: 1-4 Uit: Liedboek voor de kerken
Allen: 1 O grote God die liefde zijt, o Vader van ons leven, vervul ons hart, dat wij altijd ons aan uw liefde geven. Laat ons het zout der aarde zijn, het licht der wereld, klaar en rein. Laat ons uw woord bewaren, uw waarheid openbaren.

42 Lied 481: 1-4 Uit: Liedboek voor de kerken
Mannen: 2 Maak ons volbrengers van dat woord, getuigen van uw vrede, dan gaat wie aarzelt met ons voort, wie afdwaalt met ons mede. Laat ons getrouw de weg begaan tot allen die ons verre staan en laat ons zonder vrezen de minste willen wezen.

43 Lied 481: 1-4 Uit: Liedboek voor de kerken
Vrouwen: 3 Leer ons het goddelijk beleid der liefde te beamen, opdat wij niet door onze strijd uw goede trouw beschamen. Leg ons de woorden in de mond die weer herstellen uw verbond. Spreek zelf door onze daden van vrede en genade.

44 Lied 481: 1-4 Uit: Liedboek voor de kerken
Allen: 4 Wij danken U, o liefde groot, dat Christus is gekomen. Wij hebben in zijn stervensnood uw diepste woord vernomen. Nog klinkt dat woord; het spreekt met macht en het wordt overal volbracht waar liefde wordt gegeven, wij uit uw liefde leven.

45

46 Collecte 1e collecte: Gastpredikanten 2e collecte: Verplichtingen Kerkverband

47 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 17 juli :15 Oppas 09:30 Kerkdienst - Ds. Kees Haak 14:00 Kerkdienst - Ds. Kees Haak 15:00 Bloemen bezorgen: M. Jansma

48 Agenda aanstaande week 2/2
Zondag 24 juli :15 Oppas 09:30 Kerkdienst - Ds. Wieringa 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. H. Bijzitter 15:00 Parkdienst (In samenwerking met PKN/Unie Baptisten)

49 Jarigen aanstaande week
Di A.T. Rozema-van Veen (72) Wo Jent Rouwhorst (22) Do A. v/d Bos - Averes (31) Vr B. v/d Bos (30) Vr Jesse Ritsema (18)

50

51 Lied 477: 1, 2 Uit: Liedboek voor de kerken
1 Geest van hierboven, leer ons geloven, hopen, liefhebben door uw kracht! Hemelse Vrede, deel U nu mede aan een wereld die U verwacht! Wij mogen zingen van grote dingen, als wij ontvangen al ons verlangen, met Christus opgestaan. Halleluja!

52 Lied 477: 1, 2 Uit: Liedboek voor de kerken
Eeuwigheidsleven zal Hij ons geven, als wij herboren Hem toebehoren, die ons is voorgegaan. Halleluja!

53 Lied 477: 1, 2 Uit: Liedboek voor de kerken
2 Wat kan ons schaden, wat van U scheiden, Liefde die ons hebt liefgehad? Niets is ten kwade, wat wij ook lijden, Gij houdt ons bij de hand gevat. Gij hebt de zege voor ons verkregen, Gij zult op aarde de macht aanvaarden en onze koning zijn. Halleluja!

54 Lied 477: 1, 2 Uit: Liedboek voor de kerken
Gij, onze Here, doet triomferen die naar U heten en in U weten, dat wij Gods zonen zijn. Halleluja!

55

56 Gezang 71: 1-3 1 De lof en de heerlijkheid en de wijsheid en de dank 2 en de eer en de macht en de sterkte zij onze God, 3 tot in alle eeuwigheden! Amen.

57

58 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Schooldag Kampen 24 september"

Verwante presentaties


Ads door Google