Hulpvragen voor het formuleren van je eigen kernwaarden

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Het tweede werkstuk.
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Op zoek naar emotie Gemaakt door: Chantal en Carlijn.
Verborgen vormen van pesten
Wat is geluk voor jou?.
Regiopartnerschappen Schoolbesturen internationaliseren in samenwerking met scholen en andere organisaties in de omgeving Judith Dayus-Brouwer.
Men vraagt zich af waarom …??
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
Missie Omgeving Identiteit Waarden & Overtuigingen Vaardigheden
Kwaliteitszorg als meerwaarde
SAMEN AAN ZET Opbrengstgericht werken voor docenten.
Reflectievaardigheden en instrumenten
SAMEN AAN ZET Workshop voor leidinggevenden én docenten.
Leerling Ik ben … jaar en woon in ….
Presentation Of Learning
Vastenbezinning 5 maart 2012 Welkom.
Naam: Tim Klijn Klas: MBI M1 Datum:
Ik ben Bob..
Godsdienst.
Als ik jou een reddingsboei toewerp, kun jij jezelf dan redden?
Ondernemendheid in onderwijs, iedere dag waardevolle kansen
SAMEN AAN ZET Gedeeld leiderschap.
…… kennisterrein ….. ……naam en functie ……. …… naam bedrijf …….
Workshop Omgevingsgericht werken in het politiek bestuurlijke krachtenveld Ter gelegenheid van de BZK Projectdag 20 november 2008.
Interpreteren van data
Leren: wat houdt ons soms tegen...?
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Leef je geloof! Jacobus 2: Jacobus 2 : 26
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Persoonlijk ontwikkeling Plan Deniz Engin
Ken je kracht…Deel je kracht…
1e gebod Ben ik echt de belangrijkste voor jou, elke dag van je leven?
Mijn ervaringen in (land). Intro  Naam/land/soort vrijwilligerswerk/voorbereiding etc. (Plaats op deze pagina bijvoorbeeld een mooie foto) 1.
Het leven is een taart Ons leven bestaat uit de invulling van taartpunten. Het zijn levensterreinen die voor mensen vaak belangrijk zijn. Deze opdracht.
Inleefdag Naam organisatie Naam leerlingen. De organisatie zelf  Algemeen (ligging, type organisatie, openingsuren, …)  Doelstellingen van de organisatie.
QUIZ! START! Hoe goed ken jij onze groepsleden?
Identiteit van de divisie Zorg & Gezondheid
Onze doelen en visie in beeld
Hoofdstuk 2 Grammatica zinsdelen
Portfolio Presentatie
Project ‘Ernstig betrokken’
Les 2:Vriendschap, relatie en seksualiteit
Hostmanship Wat is het? Waar gaat het om?
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
LOB normen en waarden Wat wil ik?.
Project 3 Pedagogisch werken in de wijk
Men vraagt zich af waarom …
Vrijwilligersstage 2. BASISHOUDING EN CONTACT MAKEN.
Wjk.
Communicatie 2 – kw 2 Les 2. Wat gaan we doen? Korte herhaling van vorige week. Het kennismakingsgesprek Casussen uit je stage Afsluiting van de les:
Opdrachten en eindopdracht
COACHEN; zelf aan het werk! HELICON MBO Den Bosch W43
Organisatiecultuur “bestaat” niet, maar “ontstaat” steeds weer opnieuw als mensen met elkaar in de weer zijn. Organisatiecultuur.
Workshop Portret Fotografie. Tips voor betere portretfoto’s 1. Stel scherp op de ogen 2. Gebruik een grote diafragma opening 3. Fotografeer op ooghoogte.
Kernwaarden Van persoonlijke waarden naar RVO.nl waarden
Opzet standaard flow module 1 Juni 2014
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Onderzoek doen Een complexe (maar uitdagende) klus!
Coachen op competentie-ontwikkeling
Dit verhaal wil jou onrustig maken. Het Evangelie maakt onrustig.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Mobile Fun Hoi, ik ben Mobie en ik ga samen met Ronnie jullie deze PowerPoint presentatie presenteren. Op de volgende dia staat wat deze opdracht inhoud.
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Met STAR(R) meer zicht op competentieontwikkeling
Transcript van de presentatie:

Hulpvragen voor het formuleren van je eigen kernwaarden

Verdieping op je persoonlijke waarden Kernwaarden spelen een centrale rol in de keuzes die je in je leven maakt. Met onderstaande vragen kun je die verkennen en je kernwaarden verder aanscherpen. Denk terug aan momenten waar je geraakt was en/of die belangrijk waren in jouw leven. Hulpvragen voor het formuleren van je eigen kernwaarden Wat maakt voor jou een echte vriendschap? Welke waarden wil je aan je kinderen meegeven? Wanneer was je voor het laatst heel gelukkig? Waarom voelde je je zo? Welke kernwaarde werd hier voor jou geraakt? Wanneer was je voor het laatst heel boos? Waarom was je boos? Welke kernwaarde werd hier voor jou geraakt? Wanneer was je voor het laatst verdrietig? Waar had je verdriet over? Kun je dit verbinden aan jouw kernwaarden? Wanneer heb je een grens gesteld of juist een initiatief genomen: bijvoorbeeld een opdracht teruggegeven, een vriendschap of relatie op de proef gesteld, een actie ondernomen om iets te verbeteren in je wijk, op school of in je werk? Hide – kaartje met verdiepingsvragen

Hulpvragen voor de koppeling van je persoonlijke waarden met de waarden van RVO.nl

Hoe relateren jouw persoonlijke waarden tot de waarden van RVO.nl Koppeling met RVO.nl waarden Hoe relateren jouw persoonlijke waarden tot de waarden van RVO.nl Hulpvragen: In hoeverre komen jouw waarden overeen met de kernwaarden van RVO.nl? Hoe kun je vanuit jouw waarden een bijdrage leveren aan de RVO.nl? Aan welke waarden denk je de meeste bijdrage te leveren? Hoe ziet dat er uit (voorbeeld)? In hoeverre is het van belang dat de organisatiewaarden overeenkomen met je persoonlijke waarden? Wat levert dat op? Met welke kernwaarde van RVO.nl heb je het minst? Met welke waarde het meest? Kernwaarden RVO.nl Elke dag beter Betrokken zakelijk Resultaat voorop Bewust bezig Hide – kaartje met verdiepingsvragen

Toelichting op de kernwaarden van RVO.nl

Toelichting op de kernwaarden Elke dag beter Ik zoek en benut verbetermogelijkheden Ik spreek aan en ben aanspreekbaar Betrokken zakelijk Ik ben betrokken bij de klant, de opdrachtgever en het onderwerp en ga zakelijk met verschillende belangen om Ik ben servicegericht naar en leg verbinding met klanten, collega’s en opdrachtgevers Ik denk en handel altijd proactief Resultaat voorop Ik ga voor concrete resultaten met toegevoegde waarde Ik behaal mijn resultaten als onlosmakelijk onderdeel van het gemeenschappelijk resultaat Ik werk snel, efficiënt en effectief Bewust bezig Ik weet voor wie en waarom ik iets doe Ik stel het organisatiebelang boven het deelbelang Ik handel integer Kernwaarden RVO.nl Elke dag beter Betrokken zakelijk Resultaat voorop Bewust bezig HIDE –