Workshop Portret Fotografie. Tips voor betere portretfoto’s 1. Stel scherp op de ogen 2. Gebruik een grote diafragma opening 3. Fotografeer op ooghoogte.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doelloze dingen!!  Je bent vast wel ooit iets doelloos tegen gekomen? Daarover hebben wij dus een mooie presetatie over gemaakt!!
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Problemen in de melkweg
Uitslag enquête over online pesten
Hoe ruim ik mijn kamer op?
Spoedcursus Fotografie
flying surveillance (vliegende bewaking)
Autisme en Mindmap Thuis en op School
Time management in het onderwijs
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Digitale Onderwaterfotografie
Van uitleggen leer je het meest
Workshop fotografie Kees van Houwelingen 4/3/2017.
Fantasiedier AV1A / AV1B Opdracht 1, Blok 2.
Macro-fotografie De wereld van de kleine dingen
Onderdeel van de workshop
Workshop fotografie Arjan Geurts.nl 4/4/2017.
DSLR camera Digital Single Lens Reflex camera. Digital Single Lens Reflex camera.
Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Missie Omgeving Identiteit Waarden & Overtuigingen Vaardigheden
Loverboys.
Levensvragen Over geluk…..
digitale verkeerskrant van Rilland
Eindopdracht Fotografie (1ste periode) Analyse eigen foto’s
Ik voel me zo alleen !.
FOTODIGITAAL
Tips voor een vlotte start!
Licht en schaduw Begrippen klas 1 t/m 3.
Hoe en waarom brengt de burger zijn snoeihout snel naar de biomassa verbrander? Van consument tot biomassaleverancier.
Marco van Gijzen & Allard Bouwmeester
Dr. Albertus Risaeusschool
Uitzending bijgewoond van een tv programma.
Conflicten! Lastig of een kans op ontwikkeling?
NOS Journaal Kijk een week lang het NOS Journaal. Ga op zoek naar de succesfactor.
Draaiboek en Filmen Maken van een draaiboek Filmtechnieken
Welkom! Wij zijn Jan Kooijman en René van Kooten.
FOTOGRAFIE les 7 Huiswerkopdracht Gebruik van Flits Algemeen
Schrijven met een strategie
Het opbouwen van een data base
Maandag 18 november Licht & witbalans Avond fotografie – blauwe uurtje
11 november les 5 Scherptediepte Bespreken album foto 1 Standpunten + opdracht Bespreken albumfoto 2 afsluiten.
Slot 4Hc.
Variëren in standpunt Anita Riemersma 11 november 2010.
Het begint zoals een sprookje, maar het is er geen .....
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #1 ZWAMBIE ZWAMBIE ZWAMBIO!
In de regen Het fotograferen in de regen is vaak geen doel op zich, het kan je ook simpelweg overkomen Mogelijkheden: Waterplassen Reflecties Natte straten.
Programma Theorie Evaluatie foto’s praktijkopdracht Herhaling begrippen 10 veel gemaakte fouten ISO Kijk en verbeter Foto bewerken Demo Photoshop Vragen.
Beeldbewerking les 2. 1.fotograferen 2.je fotocollectie beheren.
Belangrijke tips voor een spreekbeurt
You Tube filmpjes maken voor woordslam. materiaal camera’ssmartphonestablets digitale fotocamera’s.
JORIS LUYTEN FOODFOTOGRAFIE Professioneel culinair fotograaf Volgde een gespecialiseerde opleiding als kunsthistorisch fotograaf in Londen. Werd 1 van.
Week 7 Jacqueline Koopmans Docentenkamer PH 01.12
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Hulpvragen voor het formuleren van je eigen kernwaarden
Hoe maak je een mooie foto?
Digitale portfolio´s Volgende. Waarom? Heb je ook niet zo vaak gehad dat een kind in de klas zoiets moois maakte dat je dacht, het is wel jammer als we.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Wijs met media: Deze workshop geeft ouders de gelegenheid ideeën en ervaringen uit te wisselen over het onderwerp “Wijs met media”. De drie kernthema’s.
Powerpoint presentatie.
Tattooshop in Enschede. Een tattooshop vinden en het juiste ontwerp laten maken  hoe pak je dat het beste aan?  -stap 1: Waar op je lichaam wil je de.
Basis-workshop fotografie. Ken uw camera Belangrijke zaken Scherpe foto’s Compositie Hoe verder.
Vormgeving Roy de Bakker 3VTK.
Vormgeving.
Wat maakt een PPT goed?.
Welkom bij workshop Stilleven fotografie
Aquarium fotografie probleem oplossingen
volgende bladzijde terug
Transcript van de presentatie:

Workshop Portret Fotografie

Tips voor betere portretfoto’s 1. Stel scherp op de ogen 2. Gebruik een grote diafragma opening 3. Fotografeer op ooghoogte 4. Leg ook de omgeving vast 5. Fotografeer hun passie 6. Onderwerp uit het midden (compositie) 7. Zoek zacht licht 8. Probeer ook eens zwart wit 9. Experimenteer

1. Stel scherp op de ogen Het allerbelangrijkste bij een portretfoto is dat de ogen scherp zijn. Omdat je vaak werkt met kleine diafragmagetallen (grote opening) is de scherptediepte niet al te groot. Het valt dan snel op wanneer de ogen niet scherp zijn.

2. Gebruik een grote diafragma opening Als je met daglicht fotografeert kun je met een open diafragma makkelijk je onderwerp scheiden van de achtergrond. Voor een open diafragma gebruik je een laag diafragma getal. (A-stand voor Nikon) (Av-stand voor Canon) Een lage scherptediepte geeft je portret vaak een professionele look. Je kan ook een lagere scherptediepte in je foto krijgen door in te zoomen met je zoomlens. Hou wel rekening met je focuspunt!

3. Fotografeer op ooghoogte Door op ooghoogte met je onderwerp te fotograferen wordt een portret direct veel beter. Dat geldt zeker voor kinderen, maar ook bij volwassen is het niet leuk als je neerkijkt op hun kruin of opkijkt tegen hun kin.

4. Leg ook de omgeving vast Niet alleen de persoon die je op de foto zet is belangrijk, ook de omgeving waar hij of zij zich in bevindt. In een studio is dat natuurlijk niet van toepassing, maar ben je bij iemand thuis of bijvoorbeeld op een evenement, zoek dan naar een achtergrond die direct duidelijk maakt (voor de geportretteerde in elk geval) waar en wanneer de foto genomen is. Zo krijgt de foto extra waarde omdat het degene die je vastgelegd hebt later ook weer terug neemt naar die plek op dat tijdstip.

5. Fotografeer hun passie Het kan wat cliché zijn, maar een portretfoto kan ook echt verbeteren als je de passie van de geportretteerde vast legt in de foto. Denk bijvoorbeeld aan een piano of gitaar van een muzikant of de motor van een motorrijder. Voordeel is dat je direct ook iets hebt om over te praten; je weet zo immer waar zijn of haar passie ligt. Dan is het gemakkelijker om je model op zijn gemak te stellen en dan kun je beter foto's maken dan wanneer de persoon nog onwennig en ongemakkelijk voor je camera staat.

6. Onderwerp uit het midden (compositie)

7. Zoek zacht licht Zacht licht is erg mooi bij portretfotografie. In zacht licht ziet bijna iedereen er mooi uit. Bij het maken van portretfoto's is het daarom slim om hard licht te voorkomen en op zoek te gaan naar zachter, diffuus licht. Vermijd dus de zon midden op de dag, want die levert harde schaduwen op. Zacht licht heb je wel 's ochtends vroeg of 's avonds laat bij de zonsopkomst en ondergang. Ook een bewolkte dag zorgt voor zacht licht dat het goed doet bij een portretfoto. Voorkom een geheel egale belichting; een portretfoto wordt dan juist weer saai. Je hebt contrastverschillen en overgangen nodig om diepte te krijgen in je portretten.

8. Probeer ook eens zwart wit Vaak spelen kleuren geen belangrijke rol bij een portretfoto. Hierdoor zijn portretfoto's vaak ook goed om te zetten naar zwart-wit. Door de kleur weg te nemen gaat de aandacht volledig naar lijnen, structuur en het onderwerp zelf. Probeer dus ook zeker eens om een portretfoto om te zetten naar zwart-wit..

9. Experimenteer