De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Digitale Onderwaterfotografie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Digitale Onderwaterfotografie"— Transcript van de presentatie:

1 Digitale Onderwaterfotografie
Het Digitale Fotologboek van:

2 Mijn toestel: Informatie:
Ik kan omgaan met de handmatige instellingen van : Diafragma? en sluitertijd ?, Witbalans? en ISO-waarde ?, RAW-opslag? Uitzetten van de flitser ?.

3 Camerahuis: Informatie: Kan je met het huis bij: Macrostand aan/uit, Preset & manueel aan/uit Meerdere lenzen?

4 Flitser(s): Informatie:…..

5 Workshop 1: Werking diafragma
Maak opnamen met alle diafragma’s die je toestel heeft. Verdubbel bij iedere stop kleiner (groter getal) de belichtingstijd. Maak in ieder geval een opname met het kleinste diafragma en een met het grootste diafragma. Als er tijd is dan graag alle diafragma’s die je toestel bezit. Kijk wat er gebeurt met de scherptediepte.

6 Workshop werking diafragma

7 Workshop 2 - Belichten Onderzoek de invloed van de plaats van de belichting.  Eerst met één lamp. Varieer met de reflectietools en diffusors. Dan met twee lampen. Varieer met verschillenden lichtsterkte’s. Probeer zo veel mogelijk belichtingsposities uit en kijk wat er gebeurt met bijvoorbeeld slagschaduwen. Is steeds de vorm van het onderwerp goed zichtbaar?

8 Workshop foto

9 Workshop 3 Macro-opnamen
Onderzoek op welke minimale afstand je camera ingesteld kan worden en maak met die afstand enige foto’s. Maak foto’s met flitslicht en foto’s met bv duiklamp. Probeer ook te variëren met je scherptediepte. Welke problemen ondervind je?

10 Workshop 3 – Macro opnamen

11 Workshop 4 - Menglicht Maak met je camera opnamen van een voorwerp.
Probeer de juiste belichting voor het bestaande licht in de achtergrond te vinden Belicht het voorwerp met de flitser. Varieer de sluitertijd en onderzoek wat er gebeurt. Probeer de beste combinatie te vinden. 

12 Workshop 4 – Menglicht

13 Zwembadonderwerp 1: Tegenlicht
Een foto met tegenlicht Aanwijzingen/ Tips: gebruik je buddy als model maak een silhouet opname zet de diffuser voor de flitser maak een opname met flits let op overbelichting

14 Zwembadonderwerp 1: Tegenlicht

15 Zwembadonderwerp 2: Groothoek
Groothoekfoto van een voorwerp met model Aanwijzingen/ Tips: je buddy is model maak foto met en zonder flits zet je diffuser voor de flitser let op scherpte diepte varieer oriëntatie van de foto’s: staand en liggend let op trimmen let op menglicht (varieer sluitertijd bij flitsen)

16 Zwembadonderwerp 2: Groothoek

17 Zwembadonderwerp 3: beweging
Foto’s met bewegingscherpte en onscherpte Aanwijzingen/ Tips: buddy maakt zwaaibewegingen met de hand maak een foto van de zwaaiende buddy met bewegende hand (langzame sluitertijd) maak een foto van de zwaaiende buddy met “bevroren” hand (snelle sluitertijd) maak een foto samen met je buddy waar beweging in zit. zet de diffuser voor de flitser let op over en onderbelichting

18 Workshop 4 – Menglicht

19 Zwembadonderwerp 4: scherptediepte
Foto’s met grote en kleine scherptediepte Aanwijzingen/ Tips: alle eendjes (oid) moeten in beeld zijn maak een foto met het voorste eendje scherp maak een foto met het middelste eendje scherp en de anderen onscherp maak een foto met alle eendjes scherp klein getal is grote scherptediepte (alles scherp) groot getal is kleine scherpte diepte (weinig scherp) zet de diffuser voor de flitser

20 Zwembadonderwerp 4: scherptediepte

21 Zwembadonderwerp 5: Macro
macro foto van het eendje (of een ander klein onderwerp). Aanwijzingen/ Tips:  zet je camera op macro stand probeer de foto zo dicht bij mogelijk te maken let op de scherpte diepte (klein diafragma, groot getal) het is verstandig je camera op flitsen te zetten varieer oriëntatie van de foto’s: staand en liggend let op trimmen zet de diffuser voor de flitser

22 Zwembadonderwerp 5: Macro

23 Zwembadonderwerp 6: Vrije opdracht
Bijvoorbeeld: “Mijn buddy, het “milieubewust voorbeeld” “Dit is onderwatersport” “Hierom kom ik in het zwembad” Aanwijzingen/ Tips: Geen, maar wees creatief!

24 Zwembadonderwerp 6: Vrije opdracht

25 Zwembadonderwerp 7: Filmpje
Aanwijzingen/ Tips:  film van donker naar licht zodat je kunt controleren of je camera de belichting aanpast film van veraf naar dichtbij om te zien of de camera tijdens het filmen autofocust neem de tijd om te filmen niet te snelle bewegingen

26 Filmpje

27 Buitenwater: Techniek 1
Fotografeer omgeving zonder flits in de richting van de oppervlakte. Tips & Aanwijzingen: Doe dit met verschillende diafragma standen (Scherpte diepte). Zorg voor een mooie compositie.

28 Buitenwater: Techniek 1: omgeving zonder flits in de richting van de oppervlakte

29 Buitenwater: Techniek 2
Fotografeer omgeving met flits in de richting van de oppervlakte. Tips & Aanwijzingen: Probeer een mooie balans te vinden tussen bestaand licht op de achtergrond en ingeflitste voorgrond (menglicht). Liefst een groothoekopname.

30 Buitenwater: Techniek 2: omgeving met flits in de richting van de oppervlakte

31 Buitenwater: Techniek 3
Fotografeer een plant of dier, eventueel los van de achtergrond. Tips & Aanwijzingen: Belicht met je duiklamp en eventuele diffuser i.p.v. flitslicht.

32 Buitenwater: Techniek 3 Plant of dier los van achtergrond

33 Buitenwater: Techniek 4
Maak minimaal 3 verschillenden macro opnamen van bv: a. Een spons d. Naaktslak b. Een anemoon e. Een garnaal c. Een oog van een vis f. Vrije keus Tips & Aanwijzingen: Gebruik diverse manieren van belichten, zoals bestaand licht, flitslicht, menglicht, licht van je duiklamp etc.

34 Buitenwater: Techniek 4 Macro 1

35 Buitenwater: Techniek 4 Macro 2

36 Buitenwater: Techniek 4 Macro 3

37 Buitenwater: Compositie 1
Fotografeer een actieve krab of kreeft Tips & Aanwijzingen: Diverse manieren van belichten, zoals bestaand licht, flitslicht, menglicht, licht van je duiklamp etc.

38 Buitenwater: Compositie 1 Krab of Kreeft

39 Buitenwater: Compositie 2
Maak een foto met ten minste twee soorten zakpijpen Tips & Aanwijzingen: Gebruik diverse manieren van belichten, zoals bestaand licht, flitslicht, menglicht, licht van je duiklamp etc.

40 Buitenwater: Compositie 2 – 2 soorten zakpijpen

41 Buitenwater: Compositie 3
Fotografeer je buddy als voorbeeldige fotograaf/assistent Tips & Aanwijzingen: Gebruik diverse manieren van belichten, zoals bestaand licht, flitslicht, menglicht, licht van je duiklamp etc.

42 Buitenwater: Compositie 3 - Ideale buddy

43 Buitenwater: Vrije opdracht
Zorg voor een uniek beeld dat uitblinkt in creativiteit, belichting en/of compositie. Tips & Aanwijzingen: Geheel vrije interpretatie.

44 Buitenwater: Vrije opdracht

45 Nabewerking 1: contrast

46 Nabewerking 2: kleur

47 Nabewerking 3: kleur / contrast

48 Nabewerken: Stofvuil (Begroeid blikje)

49 Nabewerken: Te donker

50 Nabewerken: Eigen foto zwembad

51 Nabewerken: Eigen foto buitenwater


Download ppt "Digitale Onderwaterfotografie"

Verwante presentaties


Ads door Google