UITSTAP GENT HET KINDERRECHTENPLEIN Klik op de foto a.u.b.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Haar moeder, de Koningin, noemde men Ze woonde in een klein landje en haar vader was Er was eens een wondermooie prinses en ze noemden haar... Ze woonden.
Advertisements

Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Sporten.
Rembrandt.
Joringel keek naar Jorinde.. Het was een mooie avond.
Oorspronkelijk werd dit reeds rondgestuurd als een Word document.
Ik ga hier in deze publicatie uitleg geven over kunst
Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.
Beelden storm.
Rusland Kennisquiz.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
TECHNIEK! HET DRAAIBOEK 28 oktober: Vandaag kregen we de opdracht uitgelegd. Ook moesten we met het idee komen voor de robot. Hier hebben we met z’n.
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Een romantisch sprookje
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
Het ziekenhuisvenster.
Ab Kan Restaurant beheerder.
Heksen in de Middeleeuwen
Indische nostalgie…….
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Paragraaf 1: Frankrijk in de 18e eeuw
Paragraaf 7: Ieder voor zich
De Bataafse Revolutie Paragraaf 2.5.
Middeleeuwen: Monniken en Ridders
EEN VERRASSING KRIJGEN
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Europa wordt christelijk
Ken je me niet meer?.
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
Sjakie en de chocoladefabriek
Er was eens een oud kasteel midden in een diep en donker bos.
In het midden lag een grote dauwdruppel, zo groot als de mooiste parel.
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
Er waren vele honderden nachtegalen, hoe moest hij nou Jorinde terugvinden?
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Wolvecamp tentoonstelling
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
KWF Ze zamelen geld in voor mensen met kanker. Heel veel mensen willen er mee helpen. En sommige doen het ook heel goed met de opbrengsten van bijvoorbeeld.
Een klein gebaar Een glas melk Op een dag, toen een een arme jongen huis aan huis kleding probeerde te verkopen om zijn studie te kunnen betalen realiseerde.
Tom en de pony Door Mathias Benoit. Tom ging met zijn mama en papa op reis naar Nederland. Ze gingen naar een huisje waar ze een pony kregen tijdens hun.
Ik woon in Afrika. In een klein landje aan de westkust, het heet Sierra Leone.
Mijn verjaardag..
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
De bijzondere baby Tobias Dit verhaal is geschreven door: Jerusha Suze &Lisa.
Het was in de tweede wereldoorlog.
Paragraaf 1.2 De Renaissance.
Het begint zoals een sprookje, maar het is er geen .....
Herinneringskamp Westerbork
QUIZ! START! Hoe goed ken jij onze groepsleden?
Abraham, volgend jaar rond deze tijd zal Ik bij jou terugkomen en dan zal Sara, je vrouw, een zoon hebben. Op een dag kwamen drie onbekende mannen op bezoek.
Ervaringen van kinderen in woorden vangen
Vincent van Gogh.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
‘Mixed up piles’.
Van: Michelle, Noa, Marcus, Lesley en Timo.  Inleiding  Water  Water halen  gezondheid  Ziekenhuis/dokters  tekeningen  Einde Mali Afrika.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Les 3 De keizer en andere goden Gemaakt door: Nikki, Chanell, Cas, Tim en Roan.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Hoe zag het plaatsje Ootmarsum er in de oorlog uit? Wij probeerden hier achter te komen en dat is ons gelukt. Wij gaan jullie er over vertellen.  Dit.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Workshop 'Anachronisme: historische zonde of handig didactisch instrument?': rapportering plenum Moeten wij die datum vanbuiten leren? Chronologie en historisch.
2 Er was eens een prinses Catharina de Grootste. Met welk zinnetje beginnen veel sprookjes?  Juist. Met er was eens… Het verhaal van Catharina is echter.
Hollandse Meesters 2 De Gouden Eeuw.
Transcript van de presentatie:

UITSTAP GENT

HET KINDERRECHTENPLEIN Klik op de foto a.u.b.

HET PRINSENHOF Eerst stopten we in het Prinsenhof bij het standbeeld van Keizer Karel. Hij vroeg de mensen te veel belastingen dus begonnen ze te protesteren. Keizer Karel was heel erg boos en de mensen moesten ‘s nachts, in hun slaapkleed om vergiffenis vragen, met een strop rond hun nek. Het recht dat erbij hoorde was dat ieder kind recht heeft op een eigen mening. Marie

GRAVENSTEEN Het Gravensteen is een Middeleeuws kasteel, het is heel groot en ook heel mooi. Vroeger was er een studentenaanval. De studenten zijn samen in opstand gekomen en hebben het Gravensteen in beslag genomen. Daar hebben ze actie gevoerd omdat het bier 50 % duurder was geworden. Daarna was het bier nog duurder geworden. Iedereen die langskwam kreeg een ei en een appelsien op zijn hoofd. De rechten bij deze stopplaats waren recht op inspraak en recht op een groep te vormen. SARAH, Cleo, France en Eden

HET POSTGEBOUW Het postgebouw is een groot gebouw. Op het gebouw staan 5 vrouwen. Er staat één vrouw voor Amerika, één vrouw voor Australië en Oceanië, één voor Azië, één voor Afrika en bovenaan één vrouw voor Europa. Communicatie is heel belangrijk in de wereld. Nu gebruiken wij onze gsm of laptop maar vroeger was het een brief schrijven. Natan en France

STADHUIS. We kwamen aan bij het stadhuis. Het stadhuis is een groot gebouw en een mooi, je kan er trouwen. Het stadhuis is zeer belangrijk voor alle mensen. Want daar krijgen alle mensen hun identiteit. Vanaf je geboorte gaat de mama of papa (meestal de papa want de mama ligt in het ziekenhuis) Naar het stadhuis om je naam en je gegevens door te geven.. Als je geen identiteit hebt bestaat je niet.

Aan het stadhuis hangt een wit met blauwe regenpijp, je zou denken dat het te maken heeft met KAA Gent maar dat is niet zo. Vroeger was dat zo, de kleuren betekenen: blauw is voor de hemel en wit is voor de lucht. Als je van naam wil veranderen kan je naar het stadhuis gaan, maar dat zal lang duren en het is ook moeilijk. Daniel Termont (onze burgemeester ) werkt ook in het stadhuis. Dit recht heet : recht op een naam en een identiteit. Kaatje en Pien!

BELUIK We kwamen aan in een beluikje. Dit is een straatje met kleine arbeiderswoningen. Er was één waterpomp voor de volledige straat. De waterpomp was heel oud en verroest. De mensen die in dat beluik woonden haalden er vaak water voor veel dingen BV: wassen, koken en drinken. In dat beluikje waren er maar 6 toiletten = putten. Op het einde van het beluikje was er een cholerakapel. De uitwerpselen en urine stroomden naar de waterpomp, ze dronken het op en kregen er meestal cholera van. De vrienden en familie gingen gaan bidden aan de cholerakappel in de hoop dat de zieken beter werden. Wat is cholera: cholera is een ziekte dat je krijgt door vuil water te drinken uit de waterpomp in de 18 e eeuw. Eppo, Silje, Bulut, Mathias, faith

HET BELUIK

Sint -Jacobs Toen was het tijd om terug naar de school te gaan. We stapten naar Sint Jacobs om daar de lijnbus te nemen. We hadden geluk, we kwamen aan de halte en de bus kwam juist aan. Wat een timing! Het was een heel leerrijke en ontspannende uitstap! Walter De Buck (13 juli 1934 – 21 december 2014) Hij was een Vlaams kunstenaar. Hij hield zich bezig met verschillende kunsten, zoals tekenen, schilderen, beeldhouwen, volksmuziek en toneel. In 1969 lag hij mee aan de nieuwe start van de Gentse feesten, aanvankelijk rond Sint-Jacobs. Later zou dit feest uitgroeien tot het grote festival dat het vandaag is.

‘t Vliegerke klik op de afbeelding….