HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 36 van de Advent (J.S. Bach)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Welkom op TOV! Bekering.
2 de Adventszondag 7 december 2008 Johannes 1 vers Johannes zegt: Ik ben de Messias niet, maar ik vertel jullie dat hij al onder jullie is, hij komt.
Wiruju “mijn geloofsbelijdenis” een liturgisch gezang uit
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Wat is onze visie?.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Evangelie der genade Vragen :
Tussen Pasen en Pinksteren.
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Het profiel van een christen
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Godsdienst.
God en ons.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Welkom in deze kerkdienst
Doop Friso Sake Looij en Bastiaan Mike van Noordenne Zondag 10 Mei 2009 Jesaja 49: 15 Zou het mogelijk zijn dat een moeder haar kind zou kunnen vergeten,
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Woord van Leven November 2012.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Wie is God voor jou?.
Welkom.
Preek 1 Thema : de koning komt er aan!
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
In Uw licht zien wij het Licht
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Zingen Vers 1 De wijsheid van vóór alle tijden
Herinner je Herinnert u …(Lucas 24: 6) Toen herinnerden ze zich zijn woorden (8)
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
14de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar “Ad Faciem” van Buxtehude, eren we het geliefde gelaat van Jezus, verworpen door de mensen van Nazaret Regina.
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 61 vd Advent (J.S. Bach)
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET JOUWE evangelie van Lucas HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Traditioneel Catalaans.
Cyclus C Tweede Zondag van de Advent 6 december 2015 Muziek: “Wat zullen we moeders zoontje geven?” (Catalaans Kerstlied) Jeruzalem: muur met de Gulden.
Psalm 89:1 Lezen Johannes 3:22-36 LB 456B:1,2,3,4,8 Tekst Johannes 3:27-30 LB 439:1,2,3 LB 342 LB 447:1-3.
Welkom en Afkondigingen >. Zingen: 146c: 1, 7 > >
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U DE TOP van de weg van de Vasten MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
6 maart 2016 Urk. Matteüs Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en Farizeeen en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
De verlamde genezen Lucas 5: Lucas 19:10 Want de Zoon des mensen kwam om zoeken en te redden wat verloren is.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U Galilea Beluisteren wij met eerbied het zeer mooie “Recordare,
Boven, rechts, bronnen vd Jordaan
Tweede Zondag vd Advent 10 december 2017
Regina ZONDAGEN 2- AdVENT c. B
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Muziek: “Hosanna” van Dufay
een stem om te getuigen, Johannes was zijn naam. Man van Godswege,
HET EVANGELIE.
Transcript van de presentatie:

HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 36 van de Advent (J.S. Bach)

Het Rijk is midden onder ons Lc 17,21 Waakt en bidt bij elke gelegenheid Vrees niet, kleine kudde Lc 12,32 God openbaart zich aan de kleinen Al wat van Mij is is van u Lc 15,31 De Vader houdt van de verloren zonen en van ALLE anderen Hoofdgedachten van dit evangelie:

ZONDAG 1 Op weg, erop lettend overeind te blijven op de dag van zijn Komst ZONDAG 2 Effen de weg met Johannes de Doper ZONDAG 3 God komt naar ons om ons te ontmoeten ZONDAG 4 Op weg met Maria om ons te bezoeken Weg in de woestijn van Judea

Effenen wij de weg opdat Hij zou komen? Woestijn van Judea

Lc 3,1-6 Het gebeurde in het vijftiende regeringsjaar van keizer Tiberius: Pontius Pilatus was landvoogd van Judea; Herodes gouverneur van Galilea; zijn broer Filippus gouverneur van het gewest Iturea en Trachonitis en Lysanias gouverneur van Abilene; Annas en Kajafas bekleedden het hogepriesterschap. Toen kwam het woord van God over Johannes, zoon van Zacharias die in de woestijn verbleef. Beelden van de Woestijn van Judea

Johannes geeft ons elke Advent het Woord door Teveel woorden beletten ons het essentiële woord te horen Woestijn van Judea (achteraan, de Dode Zee)

Hij begon op te treden in heel de Jordaanstreek en een doopsel van bekering te preken tot vergeving van zonden,

Johannes bereidt de komst voor van de verandering Zonder profeten zijn de veranderingen maar maquillage Jordaanbedding

Volgens de profetie van Jesaja: Een stem roept in de woestijn: bereidt de weg van de Heer, maakt zijn paden recht.

Het is verstandig van de grond af aan te herbeginnen wanneer we vermoeid zijn en geen kracht meer hebben Een nieuwe weg openen is belangrijk, maar moeilijk Kerken op de plaats waar Johannes predikte

Elk dal moet gevuld,

De nieuwe weg moet ophelpen wie vastzitten Wij moeten ten koste van alles naar de gelijkheid Hutten in de woestijn

…/…elke berg of heuvel geslecht worden ;

Herodes had twee paleizen in de woestijn van Judea (met onderaardse doorgangen) om van het zachte winterklimaat te profiteren Elke berg moet geslecht worden Zij die boven staan moeten leren delen met hen die beneden staan

de kronkelpaden moeten recht, de ruwe wegen effen worden. Heel de mensheid zal Gods redding zien.

“God wordt mens om de gelijke met de gelijke te redden” (Gregorius v Naziance) Als wij als gelijken leven, zullen wij ALLEN dezelfde GOD ontmoeten

Heer, geef dat wij erin slagen wegen van gelijkheid te openen voor IEDEREEN

Monialen v. St. Benedictus v. Montserrat