HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET JOUWE evangelie van Lucas HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Traditioneel Catalaans.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
Advertisements

Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Uitzien naar de komst van Jezus 3. De kleine dingen die het doen.
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Waarom ben ik hier op aarde?
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Het dak eraf Marcus21-12.
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Woord van Leven April 2014.
Genezing!.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Zingen Vers 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan,
God en ons.
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Godsdienst 1 1.
Godsdienst.
Welkom.
Thema voor vanavond is:
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Preek thema: Zeker weten?.
Woord van Leven November 2012.
Wat bent u waard? Verandering van binnenuit Raamsdonksveer
Wie is God voor jou?.
“Geef en je zal gegeven worden.”
Welkom.
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
De vreugde van de HEERE.
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
Leven zoals past bij God
de Heilige Geest van de Hemelse God
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Stof om over na te denken…
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
In Uw licht zien wij het Licht
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in de samenkomst
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
Een plek van aanbidding. “Bij aanbidding spelen de emoties en het gevoel voor schoonheid zeker mee, maar het is wel een grote reductie wanneer men aanbidding.
Beelden van de kerk.
“de liefde van God”.
Welkom.
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
15de vd Tijd door het Jaar B “De reis” van Eleni Karaindrou toont ons het missionaire leven: steeds op weg. Regina.
Durf te dromen.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
Waarom heb je zo weinig moed?.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 61 vd Advent (J.S. Bach)
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 36 van de Advent (J.S. Bach)
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U DE TOP van de weg van de Vasten MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
De verlamde genezen Lucas 5: Lucas 19:10 Want de Zoon des mensen kwam om zoeken en te redden wat verloren is.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
Regina ZONDAGEN 2- AdVENT c. B
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Streek van Dotan, tussen Galilea en Samaria
Transcript van de presentatie:

HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET JOUWE evangelie van Lucas HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Traditioneel Catalaans geang: “De weken van Daniël zijn voleindigd ” (3’)

Het Rijk is midden onder ons Lc 17,21 Waakt en bidt bij elke gelegenheid Vrees niet kleine kudde Lc 12,32 God openbaart zich aan de kleinsten Al wat van Mij is, is van jou Lc 15,31 De Vader houdt van de verloren zonen en van ALLE anderen Krachtlijnen van dit evangelie:

ADVENT Cyclus C ZONDAG 1 Gaat, wakend, om overeind te blijven op DIE DAG ZONDAG 2 Effent de weg met Johannes de Doper ZONDAG 3 God gaat naar ons toe om ons te ontmoeten ZONDAG 4 Laat ons met Maria gaan om ons te bezoeken Foto’s van de Olijfberg

Grot vaan Getsemani Grot van de toespraak van vandaag Hij komt ons ontmoeten Panorama vanop de Olijfberg, waar Jezus de verwoesting van Jeruzalem aankondigde

Lc 21, In die tijd zei Jezus tot zijn leerlingen: « Er zullen tekenen zijn aan zon, maan en sterren en op aarde zullen volkeren in angst verkeren, radeloos door het gebulder van de onstuimige zee. De mensen zullen het besterven van schrik, in spanning om wat de wereld gaat overkomen. Want de hemelse heerscharen zullen in verwarring geraken. Panorama (vanop de Olijfberg) van Jeruzalem dat verwoest werd. Vooraan de graven; rechts de plek van de Oude Tempel

Als alles wankelt, herbegint alles Laat ons rustig blijven, laat ons niet leven met vrees in het hart Zicht op de Olijfberg vanaf Jeruzalem mes-enlla-de-paris-lapocalipsi- com-a-argument/ mes-enlla-de-paris-lapocalipsi- com-a-argument/ Lees

Dan zullen zij de Mensenzoon zien komen op een wolk, met macht en grote heerlijkheid.

Hij zal ons komen zoeken Met de eenvoudige majesteit van wie goed is en liefheeft

Wanneer zich dit alles begint te voltrekken, richt u dan op en heft uw hoofden omhoog want uw verlossing komt nabij.

De Vrijheid van Jezus is inwendig Richten wij ons hoofd op want Jezus maakt ons VRIJ Ingang van de grot waarin, naar het schijnt, Jezus de Escha- tologische toespraak hield

«Zorgt ervoor dat uw geest niet afgestompt raakt door een roes van dronkenschap en de zorgen van het leven; laat die dag u niet onverhoeds grijpen als in een strik; want hij zal komen over alle mensen, waar ook ter wereld.

Indien iemand al het bezit van zijn huis zou geven in ruil voor de liefde, zal men hem zeker misprijzen. (Ct 8,7) Laten wij ons niet verdoven door goederen te verzamelen die ons onderwerpen In deze grot, zoals in die nabij Getsemani, verzamelden zich de Galileeërs als zij naar Jeruzalem trokken

Weest daarom altijd waakzaam en bidt dat ge in staat moogt zijn te ontkomen aan al die dingen die zich gaan voltrekken, en dat ge stand moogt houden voor het aangezicht van de Mensenzoon. »

Bidden wij geknield, bij deze eerbiedwaardige plek…...om rechtop te blijven de Dag dat Hij zal komen Ander zicht van de grot

Heer, trek met ons mee op deze Advents- TOCHT, zodat wij elkaar op een NIEUWE wijze ontmoeten met KERSTMIS

Monialen v. St. Benedictus v. Montserrat Het schijnt dat de grot van de eschatologische rede reeds belangrijk was in 326 toen Sinte Helena besloot er de basiliek ter herinnering aan de Hemelvaart te bouwen en ze de grot als crypte liet bestaan. Egeria, een vrouwelijke pelgrim, spreekt over christenen die op die plek bijeen kwamen. De basiliek van Ste. Helena bleef onafgewerkt en werd volledig verwoest door de Perzen in 614. In de loop van de tijd hield men in de grot ook de gedachtenis van het onderricht van het Onze Vader, en nu is ernaast een Karmelitessenklooster waar, in het claustrum, het gebed van het Onze Vader, in talrijke talen wordt weergegeven