Het licht zal de duisternis verdrijven, en de waarheid de leugen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het Koninkrijk van God.
Advertisements

Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer
Alles wat een begin heeft, heeft ook een einde
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Evangelie der genade Vragen :
God is Licht In wat bestond, was Hij het leven. En het Leven was het licht der mensen. Het licht schijn in de duisternis, maar de duisternis nam het niet.
Studiedag “Screening versus roeping?” MCNL – Amersfoort
Woord van Leven Mei 2011.
Nooit meer alleen Ook al gaat mijn weg door een diep Dal van duisternis heen, Uw liefde drijft de angst uit in mij. Ook al loop ik vast, overvallen Door.
“Op een dag...”.
Sleutels van het koninkrijk Onbewust asociaal: laat die ander eerst eens naar zichzelf kijken! GKv van glashelder -> naar ??? Wie zegt dat we de waarheid.
Psalm 25.
Genade en veroordeling
Zingen: Gezang 181d onze vader
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Medewerkers voor de “Goed voor elkaar” activiteiten voor de basisschoolkinderen uit groep 1-4.  19 september “Filmmiddag” vanaf 14:45 uur  26 september.
SCHUILEN BIJ GOD.
TOV VRIJDAG VANAVOND PRATEN WE SAMEN OVER: ARROGANTIE TROTS NEDERIGHEID.
Welkom op TOV!.
“De andere kant van de medaille”
Wat doet de Heilige Geest?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Met handen en voeten geloven 1
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Zitten - Wandelen - Standhouden
Preek Jakobus 2:
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Zingen Vers 1 God heb ik lief, want die getrouwe HEER
Zingen Vers 1 God is mijn licht, mijn heil: wie zou ik vrezen?
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
Vers 1 O, H ERE, doe mij recht! In onschuld leeft uw knecht, mijn wandel is naar uw gebod. Ik blijf op U vertrouwen, op U, mijn rotssteen, bouwen; ik wankel.
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Geen angsten! Je hoeft niet bang te zijn… Waar komen angsten vandaan? Genetisch meegekregen Van kinds afaan aangepraat Door een traumatische ervaring.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
Vers 1 Wil, als ik roep, mij antwoord geven, o God van mijn gerechtigheid. U, die voor mij, in 't nauw gedreven, ruim baan gemaakt hebt in mijn leven,
Kom in de veilige schuilplaats bij God. Dan ben je veilig en behouden
Zingen Vers 1 Wat God doet, dat is welgedaan,
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
Als je een doorbraak in je leven wilt, moet je uit je boot stappen!
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Welkom Samenkomst bij de begrafenis van Geurt Wisselink.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Welke God? De drie-enige God Occultisme Afgoden Allah = God?
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
♪ 280:1,2,4,5 ♫ KND Voor we gaan ♪ 273:1,2,4 ✝ PS31 ♪ :1,2,3 ✝ LUC 23:38-47 ♪ 31:4,6,15 ♪ 91a:1,2,3 ▶ OPW :614 ♪ 675:1,2.
Wat hebben we vanaf onze kinderjaren opgebouwd in het netwerk van ons denken? Liefde of afwijzing? Liefdesbanden of angstbanden?
Deep calls to deep. 27 Waarom zegt u, Jakob, en u, Israël: ‘Mijn weg is verborgen voor de HEER, en wat mijn recht is, ontgaat mijn God.’
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Hoe worden we verlost van de kwade en misleidende ingevingen in onze gedachten? Waar doe je het raam van je denken voor open?
De STRIJD om ons denken.
Hoe worden we verlost van de kwade machten, die verleiden en misleiden
Hoe worden we verlost van de kwade machten, die verleiden en misleiden
OF DOE JE EN VOEL JE WAT JE BENT?
Hoe worden we verlost van de kwade machten, die verleiden en misleiden
Hoe worden we verlost van de kwade machten, die verleiden en misleiden
de waarheid die mij leidt.
Transcript van de presentatie:

Het licht zal de duisternis verdrijven, en de waarheid de leugen Het licht zal de duisternis verdrijven, en de waarheid de leugen. Dit leidt tot geestelijk herstel

Hoe worden we verlost van de boze en van de duistere ingevingen in onze gedachten? Waar doe je het raam van je denken voor open?

Gebruik het schild van het geloof Dr Gebruik het schild van het geloof Dr. Neil Anderson: ‘Als gelovigen zouden we geen aandacht moeten schenken aan verleidelijke, beschuldigende en misleidende gedachten. Wij moeten de wapenrusting van God aandoen, het schild van geloof opnemen en tegenstand bieden aan satans vurige pijlen die op onze gedachten gericht zijn.’

Anderson leert ons: ‘U komt niet van uw negatieve gedachten af door te proberen ze niet meer te denken, u overwint ze door te kiezen voor de waarheid.’ ‘God zal u kracht geven  naarmate u op Hem vertrouwt’

Je hoeft niet bang te zijn als je gelovig ziet op de handen van Jezus Je hoeft niet bang te zijn als je gelovig ziet op de handen van Jezus. Hij heeft het gif en de pijn weggedragen! Je hoeft niet bang te zijn al dreigt de duivel weer, leg maar gewoon je hand in die van onze Heer.

De helm van de hoop geeft bescherming en zekerheid Weet je jezelf geaccepteerd door God? Ken je de liefde van Jezus Christus? Dit geeft ons innerlijke rust en veiligheid

Door in een leugen te geloven, blijf je twijfelen, maar de waarheid bevrijdt je van de leugen, daar bestaat geen twijfel over!

- Geef geen gehoor aan de boze influisteringen van demonen - Geef geen gehoor aan de boze influisteringen van demonen. - Besef dat ze werken met leugens en manipulatie. - Weet dat je de boze gedachten niet hoeft te accepteren en kunt verwerpen. - Weet ook dat je niet zondigt als je de ingevingen niet overneemt. - Waak over je gevoelsleven. - Let op je gevoelens van boosheid, schuld, afgunst, afwijzing, angst en twijfel. - Zorg ervoor dat deze negatieve gevoelens niet gaan overheersen in je leven. - Richt je gedachten op positieve en bemoedigende zaken vanuit Gods Woord. - ‘Word niet overwonnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede’ (Rom.12:21).

Door te wandelen in de waarheid, kunnen vreugde en vrijheid weer op ons pad komen

Ontkenning van de werkelijkheid (bewust of onbewust). 2. Fantasie Neil Anderson noemt tien manieren waarop je jezelf misleidend en verkeerd kunt beschermen of verdedigen tegen pijn, afwijzing verwerping. Ik geef hieronder en hierna de door hem opgestelde lijst door:  Ontkenning van de werkelijkheid (bewust of onbewust). 2. Fantasie (vlucht uit de realiteit door dagdromen, TV of film kijken, luisteren naar muziek, spelen met computer of videospelletjes, misbruik van drugs, medicatie of alcohol.

3. Emotioneel isolement (zich terugtrekken van mensen of hen op afstand houden om verwerping te vermijden) 4. Regressie (zich terugtrekken in minder bedreigende tijden). 5. Misplaatste boosheid (frustraties op onschuldige mensen afreageren). 6. Projectie (aan anderen toeschrijven wat onaanvaardbaar is voor jezelf).

7. Rationalisatie (voor mijn eigen tekortkomingen excuses gebruiken). 8. Liegen (zichzelf beschermen door bedrog). 9. Jezelf en anderen beschuldigen (wanneer jij of anderen niet verantwoordelijk zijn). 10. Hypocrisie (een verkeerde indruk wekken).

Toets jezelf aan deze lijst van Anderson. Welke van de genoemde zaken gelden voor jou in mindere of meerdere mate? Nummer ze straks in het groepje in volgorde van belangrijkheid. - Wat het meest voor je geldt, is voor jou dan nummer 1.

Wang MingDao na meer dan 22 jaar gevangenschap: ‘Ik was een bangerik Wang MingDao na meer dan 22 jaar gevangenschap: ‘Ik was een bangerik. Dat wist ik maar al te goed.’ ‘Nu is er nog maar Eén Die ik vrees: God. Zolang ik niet tegen God zondig en Hem trouw blijf, heb ik niets te vrezen.

Iemand vroeg aan een kleine jongen die in het donker helemaal alleen in een grote treincoupé reisde: ‘Ben je niet bang om hier helemaal alleen te zijn?’ ‘Nee hoor,’ reageerde het jongetje, ‘want mijn vader is de machinist.’

De Heer is je schild en bevrijder, de redder die niet van je wijkt. Teksten uit het lied van Sela over Psalm 91: De Heer is je schild en bevrijder, de redder die niet van je wijkt. Onder zijn vleugels ben je veilig. Zijn wieken beschermen. Zijn trouw is een veilig schild. In Gods nabijheid is geen angst meer voor de plaag van de dag. Jou zal niets overkomen; open je ogen, en zie dat het kwaad vergaat.

Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste woont en overnacht in zijn schaduw, zegt tegen de Heer: ‘Mijn toevlucht, mijn vesting, mijn God! Ik vertrouw op U.’ ‘Ik bevrijd wie mij liefheeft en bescherm wie mij kent. Roep je mij aan, ik geef antwoord. In de nood ben ik bij je en bevrijd je van angst. Ik zal roem en overvloed geven. Ik zal je redding zijn.’