RMC Radius verbindt Op 1 januari 2015 zijn RMC, Regionaal Maatschappelijk Centrum en Radius, welzijnsorganisatie Land van Cuijk gefuseerd. RMC Radius heeft.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom bij Best Buddies Nederland
Advertisements

Weer Samen Naar School 2012 en verder studiedag Dronten,
Prima Pleegzorg Op volle kracht vooruit! 12 juni 2012
Presentatie Centrum voor Jeugd en Gezin Hattem
Afasie verandert het leven
Centrum voor Jeugd en Gezin CJG-Ameland
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Model-handelingsprotocol AMHK 10 uitgangspunten
Zorg. is een menselijke waarde Verpleegkundige zorg is.
Gemeente Ede Wmo Het is mensenwerk 19 februari 2014.
Opzet van de workshop Kennismaken
Hoe blijf ik overeind als welzijnsprofessional?
PROGRAMMA WORKSHOP Wie zijn wij en wat doen we: (30 minuten)
Wet inburgering Heleen Veringa
Trainingsproject voor burgers met kwetsbaarheid. Samenwerking.
De jeugd- en gezinsgeneralist in de eerste lijn
Anders kijken naar zorgsignalen. Het is pas zorg als
Zorg nieuwe stijl.
Themabijeenkomst 1oktober 2009
Even voorstellen: Nathalie van de Garde,
Samen verder!.
De Wet maatschappelijke ondersteuning
Zorg voor jeugd in Achtkarspelen. Waarom jeugdwet? Jeugdzorgstelsel is versnipperd Samenwerking schiet tekort Druk op gespecialiseerde zorg te groot Afwijkend.
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Het nieuwe Sociaal Domein
Burgerinitiatieven.
Stichting Welzijn Bommelerwaard Samen zoeken naar een oplossing!
Ondersteuning vanuit integrale Arrangementen
Passende zorg zo dichtbij en snel als mogelijk
Hoe spelen we daar in de dorpen op in? Presentatie: 4 maart 2015 Veranderingen in de zorg.
Sociaal Wijkteam Den Helder
Regie over eigen leven..
11 oktober 2010 Bijeenkomst contactpersonen en coördinatoren Onderwerp: ons vrijwilligersbeleid bijeenkomst vrijwilligersbeleid 11 oktober 2010.
WerkWaard Samen werken aan werk WerkWaard verbindt bedrijven die gemotiveerd personeel zoeken aan kandidaten die deze arbeid kunnen leveren
Project oriëntatie op het beroep Aanvulling op indicatiestelling, financiering AWBZ, Jeugdzorg, justitieel kader Kwartaal 2.
Unieke Achterhoekers aan het werk Achterhoekers zijn harde werkers. Toch heeft een grote groep veel moeite een baan te vinden. Als we niets doen, wordt.
WAT maakt ons UNIEK?. We houden van aanpakken! We leren door gewoon te doen de praktijk We houden niet van boeken We zijn schatten We willen graag nu.
Boer Burger Coöperaties en Ketenverkorting Boer Burger Coöperaties in voedsel, energie en land zijn geweldige innovatie plaatsen voor de groei van biologische.
Jeugd&gezinsteams Verbinden, versterken, doen wat nodig is, deskundig Quirien van der Zijden - Projectleider.
Regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling Veilig Thuis in Weststellingwerf Commissie Sociaal Domein 9 december 2014.
Presentatie dorpsvereniging ‘t Leker gemeente St. Anthonis 27/03/2013, Saskia Berkhof Kees Hoogenboom Caroline Hoogeveen.
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
Jeugdhulp K ip met de gouden eieren door slimme en betere samenwerking tussen 1e en 2e lijn in de lokale jeugdzorg Henny Luppes Manager Welstad Stadskanaal.
Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden. HR netwerkbijeenkomst Tineke de Visser In voor zorg!Merel van der Ham 13 april 2016Aafje Academie.
Samenwerking is prima, Dat houden we zo! Wie staat voor u Cora Hoffmann IC verpleegkundige van oorsprong Sinds 1973 werkzaam in Ziekenhuis Terneuzen.
24 februari 2016 Den Herd, Bladel Platform Informele Zorg.
Welkom! Ledenvergadering ChristenUnie De Marne 9 november 2011.
De Amsterdamse vrijwilligersorganisatie De Regenboog Groep.
Veilig Thuis Zuid-Holland Zuid 2 aparte organisaties tot 31 december 2014 Meldpunt Zorg & Overlast / Steunpunt huiselijk geweld Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.
Iedereen doet mee!. Aanleiding Nodig in nieuw zorglandschap.
Decentralisaties sociaal domein VNG Regiobijeenkomsten MO-groep maart 2013.
Prisma Brabant Provinciale steunfunctie-instelling op het terrein van welzijn en educatie. De provincie Noord-Brabant is de grootste opdrachtgever. Bijdrage.
Regionale bijeenkomst beroepsregistratie 20 juni – 30 juni Magteld Beun en Berry Tijhuis.
Veilig Thuis en de wijkteams Workshop “Veilig Thuis” in de serie regiobijeenkomsten van het VNG Programma RegioAanpak Veilig Thuis mei-juni 2016 Wicher.
Sociale wijkteams Almere. Anne Kristie Hoogbruin Manager Sociale Wijkteams Joost Foget Wijkwerker.
Innovatie Sociaal Domein Rijswijk
Stichting Jeugdformaat
De wijkteams: de Rotterdamse aanpak
MEE maakt meedoen mogelijk
Samenwerking RSD – Biga Groep: de route naar werk
Start Aandacht voor levensvragen en liefdevolle zorg in uw organisatie
Welkom w.
Wmo beleid in de Drechtsteden
Bemiddelingscommissie
Wij komen centraal te staan !
HET IS DE TAAK VAN DE GEMEENTE OM TE ZORGEN VOOR ALLE INWONERS.
[powerpoint openen, openen]
Samenwerking essentieel voor
Informatiebijeenkomst Buurtteams Amsterdam & Aanvullende ondersteuning Wmo 9 en 18 september 2019.
Transcript van de presentatie:

RMC Radius verbindt Op 1 januari 2015 zijn RMC, Regionaal Maatschappelijk Centrum en Radius, welzijnsorganisatie Land van Cuijk gefuseerd. RMC Radius heeft aandacht voor wat u kunt en wat er wél goed gaat. Samen met andere professionals en vrijwilligers ondersteunen wij mensen om regie te nemen in hun eigen leven. Wij staan dichtbij de mensen en hun leefomgeving. U moet zich thuis voelen in de gemeente Grave, dat geeft verbondenheid met uw stad en dorp. Wat doen wij? Geen enkele vraag op het gebied van hulp bij wonen, welzijn of zorg is voor ons te gek. En dat vinden ook onze samenwerkingspartners, waaronder de organisatie MEE, een wijkverpleegkundige van Pantein, RIGOM, Novadic-Kentron, de politie en woningbouwcorporatie Mooiland. Naast deze professionals hebben we ook goede verbindingen met vrijwilligers uit alle dorpen. Wij luisteren naar uw vragen en zoeken samen met u naar het beste antwoord

Wie zijn wij de medewerkers van RMC Radius in Grave? - Martijn Schmiermann, Renate Beijers, Ina Keijnemans, Marijke van Maris en Renate Eggenkamp zijn specialisten van de jeugd. De buurt is van iedereen, daarom is een goede relatie tussen jongeren en hun buurt belangrijk. We begeleiden jongeren bij hun vrije tijdsbesteding en persoonlijke ontwikkeling. Jongeren én opvoeders kunnen voor advies en hulp hun vragen aan ons stellen, er is een sterke verbinding met het Centrum Jeugd en Gezin.

Wie zijn wij de medewerkers van RMC Radius in Grave? - Wendy Huijbers is uw aanspreekpunt als het gaat over vrijwillige inzet, wij vinden en binden vrijwilligers. Voor u persoonlijk, uw vereniging of uw organisatie.

Wie zijn wij de medewerkers van RMC Radius in Grave? - Toon Scholten en Maureen van Niekerk zijn maatschappelijk werkers. Voor als het even níet vanzelf gaat! Misschien heeft u te maken met huiselijk geweld, wilt u werken aan uw zelfvertrouwen of leren omgaan met verlies?

Samenwerken vinden wij belangrijk. - Lianne Bongers werkt bij MEE, als er vragen zijn van of over ondersteuning van mensen met een beperking, de kennis die zij meebrengt is een aanvulling op onze expertise. - Sinds kort is ook de wijkverpleegkunde Mayra Pool, een belangrijke samenwerkingspartner, voor vragen over zorg in de thuissituatie.

Wie zijn wij de medewerkers van RMC Radius in Grave? - Sissie Krechting begeleidt vluchtelingen en statushouders bij huisvesting en integratie.

Andere vragen? - Wilt u bijvoorbeeld een dorpsinitiatief starten, maar vraagt u zich af hoe te beginnen? - Heeft u een conflict met uw buren? - Vraagt u zich af hoe u met jongeren afspraken kunt maken, als zij graag ’s avonds in uw buurt buiten willen zijn? Onze sociaal werkers staan graag voor u klaar! Belt u gerust met uw vraag naar 0485 574440 of stuur ons een email info@rmcradius.nl. Of bezoek onze website www.rmcradius.nl