3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

20 april 2014 Den Haag. 10 Spreek tot de Israelieten en zeg tot hen: Wanneer gij komt in het land dat Ik u geef, en DE OOGST daarvan binnenhaalt, dan.
Is er leven na de dood?.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Openbaringen 20:1-10 En ik zag een engel nederdalen uit de hemel met de sleutel des afgronds en een grote keten in zijn hand; en hij greep de draak, de.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Leer ons zo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
profetische tijden “het herstel van alles waarvan de profeten hebben gesproken” (Egypte, Syrië, Libanon, Perzië, Israël, Jeruzalem, ‘Filistijnen’, etc.)
De Heer zegt: de gruwel van de verwoesting, waarvan gesproken door Daniël, de profeet: Mattheüs 24:15.
"Maaltijd van de Heer" met 'nablijven'
Deel II verzoening.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
de krijgsgevangen vrouw
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
'de wegrukking' deel II.
Pasen & Pinksteren op één dag!
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
het laatste wereldrijk
De Ben Adam Psalm 8.
Deel II. Jona op de 3-de dag aan land de HERE daalt neer op de 3-de dag; Ex.19 de bruiloft op de 3-de dag; Joh.2 Israël volgt de ark door de Jordaan op.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
24 augustus 2014 Tollebeek. 'DE TWAALF ARTIKELEN VAN HET ALGEMEEN ONGETWIJFELD CHRISTELIJK GELOOF'... Die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd,
11 september 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:12-20 :13 - geen opstanding – Christus ook niet opgewekt :14,15 – consequenties: onze prediking.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
DE DRIE GERICHTSTRONEN ( vindt plaats vóór de Grote Verdrukking )
1 En op de eerste dag der week... lett. één [dag] van de sabbatten = dag van de Eerstelingschoof!
25 september 2014 Bodegraven Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 1Korinthe 15.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
27 november 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik... 1Korinthe 15: :Met wat voor lichaam worden de doden opgewekt? 36: De natuur illustreert het; 37-39:
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
Zingen Vers 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch?
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
Het evangelie van de opstanding
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
"het woord der verzoening"
DE GROTE WITTE TROON deel 2 9 november 2014 Zoetermeer.
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
27 sept Zoetermeer. Meerdere sektes voorspellen voor volgende maand het Einde der Tijden: de dag waarop de wereld zal vergaan. Er worden zelfs data.
3 oktober 2015 Garderen. De vraag is niet: waar gaat een mens heen als hij sterft? De vraag is: als een mens sterft, zal hij herleven? inleiding.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
14 januari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Woord van God: levend en krachtig.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Sabbat 2 april 2016 De grootste misleiding ooit. De eerste leugen van satan, sprak hij tegen Eva Genesis 3:4 “Gij zult niet sterven”. De eerste misleiding.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Les 13 voor 26 maart De laatste hoofdstukken van Openbaring beschrijven de laatste gebeurtenissen van de Grote Strijd: Satan is gebonden (Openbaring.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
16 juni 2016 Rotterdam de overgangsjaren naar het Millennium.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
OM EVEN MET JE BUUR TE BESPREKEN
de tweede Bergrede Matteüs 24/25 - deel 4
De levende GOD & de dood 15 januari 2017 Urk.
Rond de wederkomst (1) 21 september 2017 Rotterdam.
Het Evangelie naar JOHANNES studie 20 1 december 2016 Bodegraven.
een ieder in zijn rangorde
de dood verslonden tot overwinning
LEVEN wacht ons, wacht allen!
Vergeten "totdat"s 11 december 2016 Zoetermeer.
Rond de wederkomst (2) 12 oktober 2017 Rotterdam.
“ En de draak [Satan] werd boos op de vrouw [God’s kerk], en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen [Gods volk] van haar nageslacht, die de geboden.
Het Evangelie naar JOHANNES studie maart 2018 Bodegraven.
de dood: haar functie & einde
Week 3 Prangende vragen, het overwinningslied en het avondmaal met het Lam (Openbaring 19)
Transcript van de presentatie:

3 oktober 2015 Garderen

Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.

Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding. 6 Zalig en heilig is hij, die deel heeft aan de eerste opstanding: over hen heeft de tweede dood geen macht,

1Korinthe Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden.

1Korinthe Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar ieder in zijn eigen rangorde: Christus als eersteling, vervolgens die van Christus zijn bij zijn komst bij zijn komst;

1Korinthe Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar ieder in zijn eigen rangorde: Christus als eersteling, vervolgens die van Christus zijn bij zijn komst; 24 daarna het einde...

Handelingen namelijk, dat de Christus zou lijden, en dat Hij als eerste uit de opstanding der doden het licht zou aankondigen en aan het volk en aan de heidenen.

1Korinthe Maar nu, Christus is opgewekt uit de doden, als eersteling van hen, die ontslapen zijn.

1.de Eersteling Christus; de Eersteling Christus; 2....

1Thessalonika 4 13 Doch wij willen u niet onkundig laten, broeders, wat betreft hen, die ontslapen, opdat gij niet bedroefd zijt, zoals de andere mensen, die geen hoop hebben.

1Thessalonika 4 (...) 15 Want dit zeggen wij u met een woord des Heren: wij, levenden, die achterblijven tot de komst des Heren, zullen in geen geval de ontslapenen voorgaan...

1Thessalonika 4 (...) 15 Want dit zeggen wij u met een woord des Heren: wij, levenden, die achterblijven tot de komst des Heren, zullen in geen geval de ontslapenen voorgaan... Christus de Eersteling, vervolgens die van Christus zijn in zijn parousia... Christus de Eersteling, vervolgens die van Christus zijn in zijn parousia...

1Thessalonika 4 16 want de Here zelf zal op een teken, bij het roepen van een aartsengel en bij het geklank ener bazuin Gods, nederdalen van de hemel, die in Christus gestorven zijn, en zij, die in Christus gestorven zijn, zullen het eerst opstaan zullen het eerst opstaan;

ChristusLichaam van Christus 1.de Eersteling Christus; 2.de ekklesia, het lichaam van Christus; 1.de Eersteling Christus; 2.de ekklesia, het lichaam van Christus;

Daniël 12 1 Te dien tijde zal Michael opstaan, de grote vorst, die de zonen van uw volk terzijde staat; en er zal een tijd van grote benauwdheid zijn, zoals er niet geweest is sinds er volken bestaan, tot op die tijd toe. Maar in die tijd zal uw volk ontkomen: al wie in het boek geschreven wordt bevonden.

Daniël 12 2 Velen van hen die slapen in het stof der aarde, zullen ontwaken, dezen tot eeuwig leven en genen tot versmading, tot eeuwig afgrijzen.

Daniël 12 (...) 11 En van de tijd af dat het dagelijks offer wordt gestaakt en een gruwel wordt opgericht, die verwoesting brengt, zijn het duizend tweehonderd en negentig dagen;

Daniël 12 welzalig hij die blijft verwachten 12 welzalig hij die blijft verwachten en duizend driehonderd vijfendertig dagen bereikt.

Daniël 12 Maar gij, ga het einde tegen, 13 Maar gij, ga het einde tegen, en gij zult rusten en opstaan tot uw bestemming aan het einde der dagen.

Daniël Maar gij, ga het einde tegen, en gij zult rusten en opstaan tot uw bestemming aan het einde der dagen. "opstanding der rechtvaardigen" Lucas 14:14 "opstanding ten leven" Johannes 5:29 "opstanding der rechtvaardigen" Lucas 14:14 "opstanding ten leven" Johannes 5:29

1.de Eersteling Christus; 2.de ekklesia, het lichaam van Christus; 3.de opstanding van de rechtvaardigen (zoals b.v. Daniël); de Eersteling Christus; 2.de ekklesia, het lichaam van Christus; 3.de opstanding van de rechtvaardigen (zoals b.v. Daniël); 4....

ChristusLichaam van Christus rechtvaardigen dagelijks offer gestaakt 1335 dagen

Openbaring 20 4 En ik zag tronen, en zij zetten zich daarop, en het oordeel werd hun gegeven; en ik zag de zielen van hen, die onthoofd waren om het getuigenis van Jezus en om het woord van God, en die noch het beest noch zijn beeld hadden aangebeden en die het merkteken niet op hun voorhoofd en op hun hand ontvangen hadden...

Openbaring en zij werden weder levend heersten als koningen met Christus, duizend jaren lang en heersten als koningen met Christus, duizend jaren lang.

Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.

Openbaring 20 6 Zalig en heilig is hij, die deel heeft aan de eerste opstanding: over hen heeft de tweede dood geen macht, maar zij zullen priesters van God en van Christus zijn en zij zullen met Hem als koningen heersen, die duizend jaren.

1.de Eersteling Christus; 2.de ekklesia, het lichaam van Christus; 3.de opstanding van de rechtvaardigen (zoals b.v. Daniël); 4.de opstanding van de martelaren uit "de grote verdrukking" en uit "de grote dag van zijn toorn"; 4.de opstanding van de martelaren uit "de grote verdrukking" en uit "de grote dag van zijn toorn"; Openb.6:9-11,17 1.de Eersteling Christus; 2.de ekklesia, het lichaam van Christus; 3.de opstanding van de rechtvaardigen (zoals b.v. Daniël); 4.de opstanding van de martelaren uit "de grote verdrukking" en uit "de grote dag van zijn toorn"; 4.de opstanding van de martelaren uit "de grote verdrukking" en uit "de grote dag van zijn toorn"; Openb.6:9-11,17

ChristusLichaam van Christus rechtvaardigen dagelijks offer gestaakt 1335 dagen dag van zijn toorn martelaren de 1000 jaren