Seizoensthema 2015-20… GRAPES Gratie Genade GUNST.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Commissie...wat heeft dat met eren te maken???. Wadisdadan? • een groep mensen binnen een grotere organisatie en door die organisatie ingesteld om een.
Advertisements

Ik wens je De kracht van god.
Jezus en de wet van Mozes.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Evangelie der genade Vragen :
I. De setting en aanleiding. Lucas 15: 1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de.
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
de centurio te Kapernaüm
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Preek: Jaap de Schipper.
Vaderdag 2013.
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Oog in oog, hand in hand ….
Godsdienst 1 1.
GENADE IS VOOR VANAVOND ONS THEMA Welkom op deze tov avond.
Thema voor vanavond is:
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
‘voor de kinderen’.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
onze roeping als gemeente
Hoe kan ik mijn leven veranderen? Gen. 32: Geldermalsen
Omgaan met verschillen
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
De vreugde van de HEERE.
Woord van Leven September 2011.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
In Uw licht zien wij het Licht
Preek Johannes 9:39 God wint, dat kun je zien ..
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Lekker gegeten??.
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de schriftgeleerden zeiden morrend.
“de liefde van God”.
Een voorbeeld dat navolging verdient
GRAPES GratieGenade Gunst Gratie ‘Niet krijgen wat je wel verdiende’ (leven i.p.v. de dood)
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Jezus de redder 16/10/2015 Flow david hancart.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Vragen een eeuwige God is de HEER Hij is een goddelijke Persoon: Vader uw Man en uw Maker, 54: 5a.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
De Tabernakel WELKOM in Voorganger:Ds. B. Heslinga Organist:dhr. W. van Waveren Hogervorst Zondag 6 maart 2016.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Kies een partner in de Heer - 1 Kor.7:39b. Een partner krijg je, een partner kies je (O.T.) Wat de HEER toen zei, heeft betekenis voor nu (1 Kor.6) Houd.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
4G. 4G Genade Genade Gratie Genade Gratie Gunst.
Les 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? Ik leer mijn Vader beter kennen.
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Leven vanuit Gods troon
Transcript van de presentatie:

Seizoensthema …

GRAPES

Gratie Genade GUNST

Gratie ‘Niet krijgen wat je wel verdiende’ (leven i.p.v. de dood)

Genade ‘Wel krijgen wat je niet verdiende.’ (Zoonschap met vrijheid, autoriteit en voorziening)

GUNST Betekenis: – voorrecht – goedheid die niet verplichtend is Definitie: ‘Ontvangen wat God je geeft.’

GUNST voor een zoon… Zijn oudste … werd boos en wilde niet naar binnen gaan. Toen kwam zijn vader naar buiten en drong bij hem aan. Maar hij antwoordde en zei tot zijn vader: zovele jaren ben ik al in uw dienst en nooit heb ik uw gebod overtreden, maar mij hebt u nooit een geitebokje gegeven om met mijn vrienden feest te vieren. Maar nu die zoon van u gekomen is, die uw bezit heeft opgemaakt met slechte vrouwen, hebt u voor hem het gemeste kalf laten slachten. (Luc. 15:25-32)

GUNST voor een zoon… Maar hij (de vader) zei tot hem (de oudste zoon): Kind, jij bent altijd bij mij en al het mijne is van jou! Wij moeten feestvieren en vrolijk zijn, want jouw broer hier was dood en is levend geworden, hij was verloren en is gevonden. (Luc. 15:25-32)

GUNST voor een zoon… Leven als een erfgenaam (i.p.v. een slaaf) Dat is – De gegeven vrijheid, autoriteit en voorziening goed gebruiken! – Feestvieren om het herstel van Gods Koninkrijk! – Met de Vader voor de familie zorgen!

GUNST Ik noem u niet meer slaven, want de slaaf weet niet, wat zijn heer doet; maar u heb Ik vrienden genoemd, omdat Ik alles, wat Ik van mijn Vader gehoord heb, u heb bekend gemaakt. (Joh. 15:15)

WAAROM 4G Visie, waar moet dat over gaan ? – Gebouw of verspreiding zijn gevolg, niet oorzaak – Gevolg van wie we zijn en wat we doen! Wie we zijn is in VY redelijk helder Wat we doen daar zitten soms vragen Voorbeeld 4C - Church of the highlands

4G Alles wat we doen gaat over elkaar helpen in 4G Uniek? – Voorbeeld 4 square (Rafael) – Voorbeeld 4 cornerstones (Bethel – Redding) – Catch them | Clean them | Send them out (Wimber) – Gratie | Genade | Gunst | …….. (VYA)