Levensbeschouwelijk kringgesprek Thema: Multicultureel feesten op school.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ik ben dankbaar ....
Advertisements

Hier en hiernamaals.
Jezus en de wet van Mozes.
Maak het verschil! Wat jij doet doet er toe.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Waar staan we voor met ons onderwijs?
Het verhaal van Artaban,
Omdat je voor mij heel belangrijk bent…
Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika.
De hoopvolle belofte van 2 Korintiërs 3 vers 18
THEMA VOOR VANAVOND: GESTOLEN GOED GELD & GOED HEMELS GOED
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Onderwijs voor kansarme kinderen in Roemenië
Gelukkig zijn is ....
Indien je vóór mij zou sterven,
Zingen 1 God, die leven hebt gegeven in der aarde schoot,
De visie is Jezus One for all.
.... Opzien naar de Ene is omzien naar de ander Michacampagne 2012 We lezen: Jesaja 58: 1 – 8 Preek over gaat over: 'recht doen' Het eerste lied: Gezang.
CULTUREEL KAPITAAL ?????? Je eerste keer weet je niet wat je te wachten staat om dat je het niet kent. De eerste keer dat ik naar het toneel ging was.
Gods betrokkenheid bij je vriendenkring
Voorbeelden Genesis 19: En die twee engelen kwamen te Sódom in den avond; en Lot zat in de poort te Sódom; en als Lot hen zag, stond hij.
Welkom op TOV! 4.
Who cares?!. 14 Als het nu etenstijd was, zeide Boaz tot haar: Kom hier bij, en eet van het brood, en doop uw bete in den azijn. Zo zat zij neder aan.
Levenslessen vriendschap
Zondag 3 februari 2013 Gezamenlijke dienst Prot. Gemeente Bussum Diaconaal project voor de Reformed Church of Tiszaszentimre in Hongarije. Thema van de.
Heb je God wel eens ontmoet?. 40 liter meel! Hoeveel pannenkoeken kun je daarvan wel niet bakken??!
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Welkom op onze thema-avond
Ontwikkeling van kleine bedrijfjes in Moldavië.
Winterhulp voor Oost-Europa
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Interpreteren van data
Een kans voor plattelandshuishoudens in Albanië
Voor Aranka... Van Aart.
24 augustus 2014 Tollebeek. 'DE TWAALF ARTIKELEN VAN HET ALGEMEEN ONGETWIJFELD CHRISTELIJK GELOOF'... Die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd,
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Mijn verjaardag..
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
In actie voor de allerarmsten
Godsdienst. Jij ben dom. Zie je schoenen eens! Welk merk?
Zingen Vers 1 Genadig Heer, die al mijn zwakheid weet,
Zingen Vers 1 Laat ons nu vrolijk zingen! Komt, heft uw liedren aan
Onrecht !!! Vrouw geschopt en aan de haren getrokken voor gsm
"door één overtreding" Genesis 3 (deel II) 1.
Abraham, volgend jaar rond deze tijd zal Ik bij jou terugkomen en dan zal Sara, je vrouw, een zoon hebben. Op een dag kwamen drie onbekende mannen op bezoek.
Levensbeschouwelijk kringgesprek
Levensbeschouwelijk kringgesprek
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
Levensbeschouwelijk kringgesprek Thema: Inclusie in het onderwijs.
Thema FEEST.
Levensbeschouwelijk kringgesprek
Blok 3. Gesprekstechnieken, 2 uur
Protestantse gemeente De Hoeksteen te Benthuizen Voorganger: ds. Wil Bettenhaussen Orgel: Ben Veldstra 24 januari 2016 Aanvang: 10 uur.
Welkom Voorganger: Ds.mevr. Marijn Rohaan Kind van de zondag: Minahil DanielOrganist: Anne KroezeOuderling: Egbert DuurkoopLezingen: Jesaja 58: 3-11 Mattheus.
Job en businesscenter in Korça, Albanië.
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
Omgaan met verandering Elke verandering is een vernieuwing…
Welkom op onze thema-avond
Drie mogelijke houdingen ten opzichte van eucharistie in de katholieke dialoogschool Uitgangspunten Referentie afbeelding:
Aan welke kant sta jij? ’t-Is niet moeilijk te geloven
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Roma kinderopvang in de Oekraїne. Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer.
De naam Dorcas Een van de eerste christenen. ‘Deze was overvloedig in goede werken, en in liefdegaven die zij schonk’, Hand.9:36. Inspiratiebron.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
SEL Les 2: normen en waarden.
Transcript van de presentatie:

Levensbeschouwelijk kringgesprek Thema: Multicultureel feesten op school

Levensbeschouwelijk kringgesprek  We gebruiken Ik-boodschappen. Vb. Ik ben van mening dat …  We blijven in het heden.  We blijven bij het aangebrachte thema.  We respecteren elkaars meningen en veroordelen bijgevolg niemand.  We staan in dienst van de groep en zorgen ervoor dat iedereen aan bod komt.  We luisteren écht naar elkaar en willen niet alleen onze eigen inbreng doen.  We gebruiken verbale en non-verbale leerwegen, we reageren vanuit hoofd en hart.  We nemen actief deel aan het kringgesprek. (Actief luisteren maakt hier ook deel van uit.) G roepsafspraken

Levensbeschouwelijk kringgesprek Thema: Multicultureel feesten op school  Concrete casus als vertrekpunt : CARNAVALSFEEST in een multiculturele school  In de afgelopen jaren wordt deze lagere school geconfronteerd met een deel van de schoolgaande kinderen die bewust eten van varkensvlees wil vermijden. De school wil hier proactief actie ondernemen.  Tijdens het jaarlijkse carnavalsfeest, de apotheose van een projectweek rond ridders, wil deze school met alle kinderen samen een riddermaaltijd organiseren: “Frikadellen met krieken”  Reflectievragen die het startpunt vormen:  Hoe staan we ten opzichte van leerlingen die enkel halal vlees willen eten? Wat doen we hiermee?  Als we meegaan in hun ‘verhaal’: Hoe ver gaan we dan mee?  Hoe onze eigen identiteit blijven uitdrukken vb. met carnaval in het achterhoofd?

De werken van Barmhartigheid – Barmhartigheid*: Blijk geven van erbarmen, van medelijden met mensen die het moeilijk hebben; barmhartig zijn is je met woord en daad inzetten voor diegenen die er nood aan hebben, zonder dat je er zelf voordeel aan hebt. K-stoel: “Ik had honger en gij hebt Mij te eten gegeven, Ik had dorst en gij hebt Mij te drinken gegeven, Ik was vreemdeling en gij hebt Mij opgenomen. Ik was naakt en gij hebt Mij gekleed, Ik was ziek en gij hebt Mij bezocht, Ik zat in de gevangenis en gij zijt tot Mij gekomen.” (Mt 25, 35-36)  Hoe interpreteer jij ‘barmhartig zijn’*?  Wat betekent voor jou “Ik was vreemdeling en je hebt Mij opgenomen”?  Hoe iemand echt ‘opnemen’ zonder je eigenheid te verliezen?  Hoe deze moslimkinderen ‘opnemen’ in de school?