Abba, Vader Geen veroordeling meer! Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Advertisements

Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Evangelie der genade Vragen :
De pittige smaak van de uitverkiezing
Wordt jouw christenleven gekenmerkt door deze eigenschappen?
Hoe kun je Geloven? 1.
De christelijke boodschap
Goed vs Fout  Leven vs Dood
Het wonder van de christelijk geloof: niets verdiend, alles gekregen, omdat Christus zoveel voor je overhad 1) Mijn geloof is een kado van God 2) Mijn.
Zouden de mensen in Sodom ook dankdag hebben gehouden?
Een heilig leven leiden betekent:
Vrijheid?!.
Godsdienst.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Genade en veroordeling
Romeinen 8:11 En indien de geest van Degene, die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont…
Godsdienst.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Zondag 9 maart 2014 Doop Justin Fabian Vernooij Gevoelens kun je niet verwoorden zodra je je kind in handen houdt. Je kunt slechts blij en dankbaar zijn.
De Geest schrijft Jezus in ons leven Wat is er te zien van de Geest? Kijk naar jezelf: leesbare brief.
Veranderen brood en wijn in het lichaam en bloed van Christus?
Onze Vader in de hemel.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Wat doet de Heilige Geest?
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Het hart van verbondenheid
Waar heb jij Jezus voor nodig?
In de leerschool van het gebed
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
In deze presentatie staan beide.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
De vreugde van de HEERE.
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Leven zoals past bij God
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Ik ben christen In het Nederland van 2014 na Christus.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de samenkomst
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Kinderopwekking 75: Ik geloof
Welkom in deze kerkdienst
“de liefde van God”.
De doop in de Heilige Geest
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
‘Gristenen’ Ben jij christen of ben je christelijk?
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Handelingen 21:10-14 geboeid door de Geest geboeid door de Geest 1) Paulus wordt letterlijk geboeid: hij lijdt om Christus' wil.
Vragen een eeuwige God is de HEER Hij is een goddelijke Persoon: Vader uw Man en uw Maker, 54: 5a.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
De preek gaat over: Lukas 24: Voorlezer: Jan Dees Voorganger: Ds. J.F. Harmanny te Hoek Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Eerste.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
God heeft ons eeuwig leven geschonken –in zijn Zoon (1 Joh.5:11 / Zondag 1)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Transcript van de presentatie:

Abba, Vader

Geen veroordeling meer!

Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?

Geen veroordeling Door Christus Jezus We zijn zonde en kwaad niet voorbij Maar wel veroordeling door God voorbij Door het kruis van Golgotha Voor wie bij Jezus hoort

Abba, Vader Geen veroordeling meer!

Abba, Vader Geen beeldspraak van Paulus God wil zelf dat we Hem zo noemen Letterlijk: Geest van adoptie ontvangen Bedoeling: echt kind van God, net als Jezus Met een Geest die daarbij past God plaatst je op het niveau van zijn kinderen Hij is geen slavendrijver, maar een Vader!

Geen veroordeling meer Natuurlijk niet, je bent Gods kind! Zo doet een vader niet Anders krijg je een jojo-geloof Dan ben je feitelijk een slaaf Want je moet je dan toch aangenaam maken voor God Maar de Geest fluistert je in: ‘Abba, Vader’

God wil dat we voluit leven Dat is: leven zoals Hij het bedoeld heeft Daarom geeft Hij zijn Geest Om je zondige wil te helpen doden Letterlijk: de praktijken van je lichaam Oftewel: al je verkeerde dingen, neigingen etc. Als christen ben je echt niet beter dan een ander We zijn de zonde enz. echt niet voorbij Elke overwinning is dankzij God de Heilige Geest

Dingen overwinnen – kan dat? De Geest werkt onnavolgbaar Valt niet in kaart te brengen De Geest wijs ons op Jezus In Jezus is er geen veroordeling Dat alleen al doet je anders in het leven staan

Geen veroordeling meer Je bent zelf vergeven: Hoe zal jij dan (ver)oordelen? Dit kan haat, wrok, vergelding doorbreken Dit mag je mild maken en niet haatdragend Dit geeft rust Je bent al Gods kind Je hoeft je eigenwaarde die bij elkaar te knokken Bij God hangt het niet af van wat je allemaal kunt Dit behoedt voor zelfverheffing Omdat je het niet hebt verdiend, maar gratis gekregen Zo geef je een ander levensruimte

Abba, Vader Geen veroordeling meer!