Mozes in Midian Vreemdeling met God

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bijbel voor Kinderen presenteert
Advertisements

Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Wat is onze visie?.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30. LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30.
Gods verborgen glans.
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Derde zondag van de 40 dagentijd 23 maart 2014 Exodus 17:1-7 Mozes slaat water uit de rots bij de Horeb. Johannes 4:7-10 Er kwam een Samaritaanse vrouw.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Gevaarlijke spullen in het Koninkrijk
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Exodus De HERE sprak tot Mozes: 2 Zie, Ik heb bij name geroepen Besaleel, de zoon van Uri, de zoon van Chur, uit de stam Juda, schaduw Bezaleël.
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Godsdienst 1.
THEMA: Gods naam is….
Zingen Vers 1 Jozef zoekt zijn grote broers,
Zingen Vers 1 Met Mozes zijn wij meegegaan, omdat de Heer ons riep.
Zingen Wees stil voor het aangezicht voor God, want heilig is de Heer.
Mozes terug in Egypte De 10 plagen.
Het verhaal van bevrijding
Er was een tijd dat velen ontzet waren: zijn verschijning was onmenselijk geschonden, en zijn uiterlijk had niets meer van een mensenkind. Maar eens.
De bloedbruidegom Exodus 4.
BEWOGENHEID VOOR MENSEN. WAAR IS GOD ALS IK VERDRIET HEB? Lezen:Luc.7:11-17.
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
WELKOM OP TOV!.
De HEER is mijn banier Preek over Exodus 17:8-16.
Preek thema: Zeker weten?.
Geroepen vanuit het vuur
‘voor de kinderen’.
Vierde zondag van de 40 dagentijd 14 maart 2010 Exodus 7; 8-25 Als de Farao om een wonder vraagt, laat Mozes zien dat de staf een slang wordt. De Farao.
Eerste zondag van de 40 dagentijd 21 februari 2010 Exodus 3:1-18 Vanuit de brandende doornstruik roept God Mozes en stuurt hem naar Egypte. De Heer ziet.
Vredeszondag 22 September 2013 Deuteronomium 10: De Heer vraagt niets anders dan dat u ontzag voor Hem toont en dat u Hem en allen die naast u staan.
Vijfde zondag van de 40 dagentijd 21 maart 2010 Exodus 9: De zevende plaag is het begin van het einde. God zendt zijn plagen tot in het hart, opdat.
Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld. Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld 2.De proef doorstaan.
Zuidactie spiritualiteit & pastoraal Mozes & zijn roeping Hedendaagse vertaling Shabunda Veertig dagentijd.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5.
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
Op de Berg van God “Ik zal je in een kloof laten schuilen en mijn hand beschermend voor je houden tot ik voorbij ben. Als ik mijn hand weg haal,
Mijn antwoord op jouw vragen is dat Ik de schepper ben.
De derde grote etappe van de heilsgeschiedenis is de exodus. Om deze etappe te vertegenwoordigen is een van de drie vroege woestijnverhalen gekozen, die.
onze roeping als gemeente
Wat moet er in het hart van de rechtvaardige zijn?
Nieuwe start, nieuwe verbinding, nieuw begin. Zondag 14 September 2008 Exodus 32 vers De Here zei tegen Mozes: het volk misdraagt zich, Ik zal hen.
20 juli 2014 Rotterdam. het voorgaande in Romeinen toen de kinderen (=Jakob en Ezau) nog niet geboren waren en goed noch kwaad hadden gedaan.
Tweede zondag van de 40 dagentijd 28 februari 2010 Exodus 4: Mozes gaat naar Egypte met zijn vrouw Sippora en zijn kinderen. Onderweg besnijdt Sippora.
GODS VISIE VOOR DE GEMEENTE LEDEN GAVEN LEIDERS MAATSCHAPPIJ
Marcus 9.
Welkom in de samenkomst
 ‘En zoals Mozes de slang in de woestijn verhoogd heeft, zo moet de Zoon des mensen verhoogd worden, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat,
Zingen Vers 1 Wie op de HERE God vertrouwen staan als de Sion vast.
Welkom Belijdenisdienst Léonie Anne-Linde Mirjam Lineke Voorganger: Ds. Peter Elzinga.
Zingen Vers 1 Wat God doet, dat is welgedaan,
‘Godsverduistering’ God verschijnt aan Mozes en onthult zijn naam: Met die naam is hij: de verborgene (1); die bij ons is (2) Wat vraag je me naar mijn.
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
De HEER bevrijdt Een doodlopende weg? De middelaar wijst de uitweg Waarachtig, ik verzeker u, wie luistert naar wat ik zeg, die heeft eeuwig leven,
Afgewezen en Geliefd.
- 1-. Waar is God? Lucht en leegte Wee hem die iemand te drinken geeft en daar gif aan toevoegt, die iemand dronken voert om hem naakt te zien....
7 februari 2016 Rotterdam. Exodus 17 8 Toen kwam Amalek en streed tegen Israel te Refidim. = volgend op de geschiedenis van Massa en Meriba ('verbittering'
4G De moeite van de rijken … Jezus keek de kring rond en zei tegen zijn leerlingen: 'Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen.
Goed gelovig. A.W. Tozer The Pursuit of God Ben jij Goed gelovig?
En Hij zeide tot hen: O onverstandigen en tragen van hart, dat gij niet gelooft alles wat de profeten gesproken hebben! Lucas
Exodus 30: De Heer zei tegen Mozes: ‘Je moet een waterbak maken.
Blok III Jouw leven Wat heeft jouw geloof te maken met jouw leven? Daarover gaan de komende lessen.
Als je God kon zien, zou dat geloven
Maaltijd met de Heer.
Transcript van de presentatie:

Mozes in Midian Vreemdeling met God Exodus 2:16-3:1a 1 Wat gaat Mozes voor werk doen in Midian? Hij wordt 40 jaar schaapherder. 2 Met wie trouwt hij? Zippora.

Mozes’ roeping Mijn naam is….. Exodus 3: 1-4:17 . 1 Hoe verschijnt de Heere God aan Mozes in de woestijn? In een brandende braambos. 2 Mozes vraagt God naar zijn naam, welk antwoord krijgt hij? “IK ZAL ZIJN DIE IK ZIJN ZAL”

Mozes en Aäron voor Farao Ik durf niet! Exodus 5: 1-7:13 1 Welke wonder kan Mozes met zijn staf doen? Het wordt een slang als hij hem op de grond gooit. 2 Welk wonder kan Mozes met zijn hand doen? Zijn hand wordt melaats als hij hem in de plooi van zijn jas steekt.