De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Maaltijd met de Heer.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Maaltijd met de Heer."— Transcript van de presentatie:

1 Maaltijd met de Heer

2 Exodus 24: 9Vervolgens klommen Mozes en Aäron naar boven, en ook Nadab en Abihu met zeventig van de oudsten van Israël. 10En zij zagen de God van Israël. Onder Zijn voeten was er iets als plaveisel van saffier, zo helder als de hemel zelf. 11Hij strekte Zijn hand niet uit naar de aanzienlijken van de Israëlieten. Nadat zij God gezien hadden, aten en dronken zij.

3 Jesaja 53: 5Maar Hij is om onze overtredingen verwond,
om onze ongerechtigheden verbrijzeld. De straf die ons de vrede aanbrengt, was op Hem,en door Zijn striemen is er voor ons genezing gekomen.

4 23Want ik heb van de Heere ontvangen, wat ik u ook heb overgeleverd, dat de Heere Jezus in de nacht waarin Hij werd verraden, brood nam, 24en nadat Hij gedankt had, brak Hij het en zei: Neem, eet, dit is Mijn lichaam, dat voor u gebroken wordt. Doe dat tot Mijn gedachtenis.

5 25Evenzo nam Hij ook de drinkbeker, na het gebruiken van de maaltijd, en zei: Deze drinkbeker is het nieuwe testament in Mijn bloed. Doe dat, zo dikwijls als u die drinkt, tot Mijn gedachtenis. 26Want zo dikwijls als u dit brood eet en deze drinkbeker drinkt, verkondig de dood van de Heere, totdat Hij komt.

6 Maaltijd met de Heer


Download ppt "Maaltijd met de Heer."

Verwante presentaties


Ads door Google