Van doornstruik naar cipres

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ik wens je De kracht van god.
Advertisements

Waterdragers VYA 14 juli 2013.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Wat is onze visie?.
KOM EN KOOP VAN MIJ.
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Mara & Elim.
Wat is de bedoeling van Johannes?
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Thema: VERTROUWEN Psalm 125: 1-2 Een bedevaartslied:
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
O, Heer mijn God opwekking 407
Zingen Vers 1 O alle gij dorstigen, komt tot de stromen
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Zegen & vloek deel II.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Paulus' toespraak in Antiochië (II)
David, een profeet psalm 16.
Wie is mijn naaste? Lucas
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
Doe maar gewoon Waar is God in jouw dagelijkse leven?
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Verbonden … Van boven bekeken
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
Psalmen 40:6-8 David profeteert naar de Messias 6In slachtoffer en spijsoffer hebt Gij géén behagen, (Gij hebt mij geopende oren gegeven),
VREDE.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
Prekenserie Mozes Spreker: Arie Davidse 9 november 2008.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zingen Vers 1 God heb ik lief, want die getrouwe HEER
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Zingen Vers 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch?
De Heiland Uw Heiland.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Welkom in de samenkomst
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
Levend water Kind-School-Kerkdienst Baflo, 22 maart 2015.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Beelden van de kerk.
De doop in de Heilige Geest
Jezus volgen kan niet in deeltijd
13 september 2015 R.Rausch © deel 2 van een serie over de Opgangspsalmen -HAPPY TOGETHER- Evangelische Baptistengemeente Tilburg Samen op reis De tocht.
Welkom Israelzondag.
4 oktober 2015 Rotterdam. = zevende dag van Sukkot (=Loofhutten)
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
Spring in het diepe!.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Welkom en Afkondigingen > Orde van de dienst Zingen:314:1,2,3 Zingen:939:1,2,3 Zingen:Opw. 32 (2x) Zingen:ELB 262 Schriftlezing: Jesaja 55:1-3 Jesaja 55:10-13.
Vragen een eeuwige God is de HEER Hij is een goddelijke Persoon: Vader uw Man en uw Maker, 54: 5a.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS Deel 1: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
1. Wat is het verschil … 3. Nat van binnen naar buiten …
Het Evangelie naar JOHANNES studie november 2016 Bodegraven.
Ik bied U dit brood, 't is als gave niet groot;
Transcript van de presentatie:

Van doornstruik naar cipres – In het kader van Gastvrij voor God – 2 augustus 2015 Jesaja 55

Wat hebben deze drie beelden met elkaar gemeen?

God maakt van doornstruiken cypressen 1 O, alle gij dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs, wijn en melk. 2 Waarom weegt gij geld af voor wat geen brood is, en uw vermogen voor wat niet verzadigen kan? 3 Neigt uw oor en komt tot Mij; hoort opdat uw ziel leve; Ik zal, met u een eeuwig verbond sluiten. De betrouwbare genadebewijzen van David. 12 Want in blijdschap zult u uittrekken en met vrede voortgeleid worden. De bergen en de heuvels zullen voor uw ogen uitbreken in gejuich en alle bomen van het veld zullen in de handen klappen. 13 Voor een doornstruik zal een cipres opkomen, voor een distel zal een mirt opkomen; en het zal de HEERE zijn tot een naam, tot een eeuwig teken, dat niet zal worden uitgewist. (Jes. 55:1-3, 12-13)

Doornstruik Doornstruik = h5285 הַֽנַּעֲצוּץ֙(han-na-‘ă-ṣūṣ) Woestenij – Prikkelbaar – Brandmateriaal

Cipres Cipres = h1265. בְּרוֹשׁ (ḇə-rō-wōš,) Nobele boom – Brengt herstel – Waardevol hout

Van doornstruik naar cipres Voor een doornstruik zal een cipres opkomen, voor een distel zal een mirt opkomen; en het zal de HEERE zijn tot een naam, tot een eeuwig teken, dat niet zal worden uitgewist. (Jes. 55:13) Doornstruik = h5285 הַֽנַּעֲצוּץ֙(han-na-‘ă-ṣūṣ) Cipres = h1265. בְּרוֹשׁ (ḇə-rō-wōš,) Geestelijke en natuurlijke betekenis

Hoeveel bomen zijn er in Israël gepland in de laatste 100 jaar? Er is een prijs te winnen!

250 miljoen bomen

Het verhaal van Mozes – niet langer prikkelbaar Mozes ging onderweg met God Van prikkelbaar & op eigen kracht, naar een boom voor het volk Over hem werd gezegd: ‘de zachtmoedigste man op aarde’ Zijn reactie was: naar God gaan met de problemen van het volk Hij was ook niet volmaakt

Hoe worden wij een cipres? 1 O, alle gij dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder gelden zonder prijs, wijn en melk. 2 Waarom weegt gij geld af voor wat geen brood is, en uw vermogen voor wat niet verzadigen kan? 3 Neigt uw oor en komt tot Mij; hoort opdat uw ziel leve; Ik zal met u een eeuwig verbond sluiten. De betrouwbare genadebewijzen van David. (Jes. 55:1-3)

Mag God jouw doornstruiken vervangen door cipressen? Voor jezelf – ontvang je zijn aanbod en ga je de relatie aan? Laat je hem je voeden? Wanneer gaan bij jou de stekels overeind? Wat zit daarachter? Kun je die angsten / zorgen neerleggen bij het kruis? Laat je je voeden? Voor anderen om je heen? Wie heeft er voeding nodig? Hoe kunnen we ze leren drinken uit de Bron?