12 juli 2015 Zoetermeer. Romeinen 1 1 Paulus, een dienstknecht van Christus Jezus, een geroepen apostel, afgezonderd tot verkondiging van het evangelie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Overwinnend leven, vandaag en morgen
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Evangelie der genade Vragen :
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
Genade en veroordeling
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Christus: opgewekt uit de doden!. 1 Corinthiërs 15:1-11 Getuigen van de opgestane Heer Bewijzen in de Schrift van hen die Hem gezien hebben.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Pasen & Pinksteren op één dag!
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
5 januari 2014 Deventer. EVANGELIE EU ANGELION 2.
8 sept Zoetermeer 1. EVANGELIE EU ANGELION 2.
Paulus' toespraak in Antiochië (II)
27 december 2012 bijbelstudie nr. 2 Vanaf hoofdstuk 1:11.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
1Korinthe 15:11 Daarom dan, ik (= Paulus) of zij (=de twaalf), ZO ZO prediken wij,
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
26 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... slot hfst. 14: laat alles in orde en tot opbouw geschieden. eerste verzen hfst. 15:  samenvatting van het Evangelie:
Romeinen Denken en Dienen.
13 juli 2014 Zoetermeer. achtergrond: Paulus had het Evangelie gepredikt in Galatië (4:13) na zijn vertrek kwamen predikers die de gelovigen wilden "judaïseren"
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
20 november 2014 Rijnsburg Paulus in 'Handelingen' 1.
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
22 jan Rotterdam. 1.Evangelie & evangeliseren 2.het Evangelie van de Christus 3.het Evangelie van het Koninkrijk 4.het Evangelie van mij (Paulus)
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Standvastig... waarin?.
5 maart 2015 Rotterdam. terugblik...  1-ste avond: wat is 'evangelie' en 'evangeliseren'?  wat heeft elk 'evangelie' in de Schrift gemeenschappelijk?
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
22 februari 2015 Zoetermeer. negatieve associaties...  gebaseerd op huidskleur  in de Bijbel: een sociale status  in de wet van Mozes: max. 49 jaar.
12 juni 2015 Maarn. Efeze 3 1 Daarom is het, dat ik, Paulus, die ter wille van Christus Jezus voor u, heidenen, in gevangenschap ben; gevangene van de.
9 juli 2015 Rotterdam. voorgaande keren het Evangelie van 1."het Evangelie van het Koninkrijk" het Evangelie van 2."het Evangelie van mij" het Evangelie.
16 aug Rotterdam.  middelste bijbelhoofdstuk?  Psalm 118 laatste psalm van de 'Hallel'  Psalm 113 t/m 118  Matteüs 26:30  de naam van de schrijver.
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
‘Gristenen’ Ben jij christen of ben je christelijk?
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
31 januari 2016 Zoetermeer. Hand.16:6 en 18:23 Galaten 4 13 Ja, jullie weten, dat ik aan jullie (...) heb geëvangeliseerd (...) 14 (...) jullie hebben.
11 februari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Koninkrijk van de hemelen.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
VERTEL JE LEVENSVERHAAL ALS VERHAAL VAN GOD - ALLES UIT HEM, DOOR HEM, VOOR HEM. Rom.11:36 1.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
14 februari 2016 Urk. 1Korinthe 1 1 Paulus, een geroepen apostel van Christus Jezus door de wil van God, en Sostenes, de broeder, Paulus, geroepene, afgevaardigde.
10 juni 2016 Maarn. inleiding  NBG51 – 'rijkdom der uitverkorenen'  samenhang met thema vorig jaar.
10 maart 2016 Hendrik Ido Ambacht Paulus, apostel van de natiën.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -31- Isaäk en Ismaël – vrij - gebonden.
Brief aan de Galaten -5- Hoe ging het?. Paulus vervolgde de gemeente van God Gemeente(n) van God: Handelingen 20:28 1 Corinthiërs 1: 2 1 Corinthiërs 10:32.
Brief aan de Galaten -Inleiding-. Galaten Aan wie werd geschreven? - Noord-Galatische theorie (tot eind 19 e eeuw) - Zuid-Galatische theorie (vanaf.
Romeinen
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
De eenheid van de geest 19 februari 2017 Urk.
de brief aan de Romeinen
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
Transcript van de presentatie:

12 juli 2015 Zoetermeer

Romeinen 1 1 Paulus, een dienstknecht van Christus Jezus, een geroepen apostel, afgezonderd tot verkondiging van het evangelie van God, draagt deze naam sinds Hand.13:9 Saulus = Hebreeuwse naam Paulus = Romeins-Griekse naam pau-lus > pau-ze

Romeinen 1 1 Paulus, een dienstknecht van Christus Jezus, een geroepen apostel, afgezonderd tot verkondiging van het evangelie van God, lett. slaaf = eigendom van

Romeinen 1 1 Paulus, een dienstknecht van Christus Jezus, een geroepen apostel, afgezonderd tot verkondiging van het evangelie van God, Jezus > naam gegeven door ouders bij zijn geboorte Christus > titel gegeven door God met het oog op zijn opstanding

Romeinen 1 1 Paulus, een dienstknecht van Christus Jezus, een geroepen apostel, afgezonderd tot verkondiging van het evangelie van God, lett. geroepen, afgevaardigde (=gevolmachtigde) > twee feiten, één gebeurtenis

Romeinen 1 1 Paulus, een dienstknecht van Christus Jezus, een geroepen apostel, afgezonderd tot verkondiging van het evangelie van God, lett. afgezonderd-zijnde Galaten 1:15 van de schoot mijner moeder aan afgezonderd... Hem, die mij van de schoot mijner moeder aan afgezonderd en door zijn genade geroepen heeft...

Romeinen 1 1 Paulus, een dienstknecht van Christus Jezus, een geroepen apostel, afgezonderd tot verkondiging van het evangelie van God, lett. [voor] goede-bericht van-God

Romeinen 1 2 dat Hij tevoren door zijn profeten beloofd had in de heilige Schriften lett. "de profeten van Hem", zoals de 'grote profeten' (zoals Jesaja) de 'kleine profeten' (zoals Jona) maar ook Abraham (Gen.20:7), Mozes (Deut.18:15), David (Hand.2:30), enz.

Romeinen 1 2 dat Hij tevoren door zijn profeten beloofd had in de heilige Schriften het ABC van het Evangelie is "naar de Schriften" 1Kor.15:3,4 naar de Schriften  "Christus stierf... naar de Schriften" naar de Schrifte  "begraven en ten derde dage opgewekt naar de Schriften"

Romeinen 1 3 (aangaande zijn Zoon, gesproten uit het geslacht van David naar het vlees, lett. omtrent de Zoon van-Hem Psalm 2:7 "mijn Zoon ben jij Ik heb je heden verwekt"

Romeinen 1 3 (aangaande zijn Zoon, gesproten uit het geslacht van David naar het vlees, Adam Abraham Izaak Jakob Juda David

Romeinen 1 3 (aangaande zijn Zoon, gesproten uit het geslacht van David naar het vlees, lett. naar vlees > qua biologische afkomst (i.t.t. "geest der heiligheid" in volgend vers)

Romeinen 1 4 naar de geest der heiligheid door zijn opstanding uit de doden verklaard Gods Zoon te zijn in kracht, Jezus Christus, onze Here, lett. naar geest van heiligheid > gezalfd met Gods Geest en kracht sinds zijn doop in de Jordaan (Hand.10:38)

Romeinen 1 4 naar de geest der heiligheid door zijn opstanding uit de doden verklaard Gods Zoon te zijn in kracht, Jezus Christus, onze Here, lett. van-uit opstanding van-doden dochtertje van Jaïrus jongeling van Naïn Lazarus zijn eigen opstanding!

Romeinen 1 4 naar de geest der heiligheid door zijn opstanding uit de doden verklaard Gods Zoon te zijn in kracht, Jezus Christus, onze Here,

Romeinen 1 4 naar de geest der heiligheid door zijn opstanding uit de doden verklaard Gods Zoon te zijn in kracht, Jezus Christus, onze Here, wat eens elke tong zal belijden "tot eer van God de Vader"

Romeinen 1 5 door wie wij genade en het apostelschap ontvangen hebben om gehoorzaamheid des geloofs te bewerken voor zijn naam onder al de heidenen, vergl. 1:1 "geroepen, afgevaardigde" > "door zijn genade geroepen" (Gal.1:15)

Romeinen 1 5 door wie wij genade en het apostelschap ontvangen hebben om gehoorzaamheid des geloofs te bewerken voor zijn naam onder al de heidenen, zie ook Rom.16:26 gehoorzaamheid van geloof (>Abraham) versus gehoorzaamheid van werken (de wet)

Romeinen 1 5 door wie wij genade en het apostelschap ontvangen hebben om gehoorzaamheid des geloofs te bewerken voor zijn naam onder al de heidenen, lett. temidden-van al de natiën

Romeinen 1 6 tot welke ook gij behoort, geroepenen van Jezus Christus) lett. temidden-van wie ook jullie zijn = temidden van de natiën

Romeinen 1 7 aan alle geliefden Gods, geroepen heiligen, die te Rome zijn: genade zij u en vrede van God, onze Vader, en van de Here Jezus Christus. geroepen > geheiligd (=apart gezet)

Romeinen 1 7 aan alle geliefden Gods, geroepen heiligen, die te Rome zijn: genade zij u en vrede van God, onze Vader, en van de Here Jezus Christus. > waar Paulus uiteindelijk als gevangene zou komen (Handelingen 28)

Romeinen 1 7 aan alle geliefden Gods, geroepen heiligen, die te Rome zijn: genade zij u en vrede van God, onze Vader, en van de Here Jezus Christus. Griekse & Hebreeuwse groet genade = vreugde om niet (gunst) vrede = rust, stabiliteit

Romeinen 1 7 aan alle geliefden Gods, geroepen heiligen, die te Rome zijn: genade zij u en vrede van God, onze Vader, en van de Here Jezus Christus.

Romeinen 1 7 aan alle geliefden Gods, geroepen heiligen, die te Rome zijn: genade zij u en vrede van God, onze Vader, en van de Here Jezus Christus.