EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1:1-3 14 mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Hier en hiernamaals.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
De beroemdste persoon die er is …
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Tussen Pasen en Pinksteren.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Maar wat zeg jij?.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
Romeinen Denken en Dienen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Godsdienst 1.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
‘voor de kinderen’.
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
onze roeping als gemeente
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Matthéüs 26: Jezus in Gethsémané
Verlangens van God.
Verlangen naar licht.
VREDE.
Woord van Leven Juni 2014.
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
bisschop aartsbisschop Matteüs 16 Toen Jezus in het gebied van Caesarea Filippi kwam, vroeg hij zijn leerlingen: ‘Wie zeggen de mensen dat.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Een relatie met God Hoe dan?.
30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Welkom in de samenkomst
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
Geest, gaven, vruchten & talenten deel 1 29 maart 2015 R.Rausch © Serie: Geest & gaven (drie delen Q&A) Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg.
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
Herinner je Herinnert u …(Lucas 24: 6) Toen herinnerden ze zich zijn woorden (8)
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
21 juni 2015 R.Rausch © Christus ONZE HEILIGMAKER -VADERDAG 2015-
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
En terwijl hij onderweg was, gebeurde het dat hij dicht bij Damascus kwam …
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Waarom heb je zo weinig moed?.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg GOED BEGINNEN ‘…Is het halve werk’ n.a.v. 1 Pet. 1:1-2 3 januari 2016 R.Rausch © Deel 1 van een serie over 1 Petrus.
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg Een volk van priesters (1) n.a.v. 1 Pet. 2: februari 2016 R.Rausch © Deel 8 van een serie over 1 Petrus ‘Geliefde.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
1. Wat is het verschil … 3. Nat van binnen naar buiten …
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg ZALIG EN ‘ARM VAN GEEST’ 25 september 2016 R.Rausch © n.a.v. Mattheus 5:1-3 ‘Samen Kerk Zijn: ZALIG’ (deel 2)
Waar kijk je naar uit? Handelingen 1:1-14.
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Lopen over water n.a.v. Joh. 6:16-21
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Transcript van de presentatie:

EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1: mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente Tilburg i.s.m. Navigators & Agapè Student Life

EEN VOOR ALLEN, ALLEN VOOR ÉÉN…

Kerk & Parakerk De parakerkelijke beweging ontstond in 1792 toen de baptist William Carey ‘ontdekte’ dat de Grote Opdracht (ook) voor deze tijd was. De kerk (in algemene zin) kwam volgens hem niet aan de uitvoering toe en zo ontstond de zendingsbeweging NAAST de kerk. Jezus bad voor éénheid De kerk zou één moeten zijn… één voor allen, allen voor één zou niet alleen het motto van een parakerkelijke beweging moeten zijn… maar van de Kerk als geheel

EEN VOOR ALLEN, ALLEN VOOR ÉÉN…

[32] Er komt een tijd, en die tijd is er al, dat jullie uiteengedreven worden, dat ieder zijn eigen weg gaat en mij alleen achterlaat. Maar ik ben niet alleen, want de Vader is bij mij. [33] Ik heb dit gezegd opdat jullie vrede vinden bij mij. Jullie zullen het zwaar te verduren krijgen in de wereld, maar houd moed: ik heb de wereld overwonnen.’ JOHANNES 16 NBV

[31] Onderweg zei Jezus tegen hen: ‘Jullie zullen mij deze nacht allemaal afvallen, want er staat geschreven: “Ik zal de herder doden, en de schapen van zijn kudde zullen uiteengedreven worden. …” MATTHEUS 26 NBV

[4] Ik zeg jullie dit nu, en wanneer die tijd komt zullen jullie denken aan wat ik gezegd heb. Ik heb dit niet al eerder verteld omdat ik nog bij jullie was. [5] Nu ga ik weg, naar hem die mij gezonden heeft, maar niemand van jullie vraagt: “Waar gaat u naartoe?” [6] Jullie zijn verdrietig, omdat ik jullie dat gezegd heb. [7] Werkelijk, het is goed voor jullie dat ik ga, want als ik niet ga zal de pleitbezorger niet bij jullie komen, maar als ik weg ben, zal ik hem jullie zenden. JOHANNES 16 NBV

[1] In mijn eerste boek, Theofilus, heb ik de daden en het onderricht van Jezus beschreven, [2] vanaf het begin tot aan de dag waarop hij in de hemel werd opgenomen, nadat hij de apostelen die hij door de heilige Geest had uitgekozen, had gezegd wat hun opdracht was. [3] Na zijn lijden en dood heeft hij hun herhaaldelijk bewezen dat hij leefde; gedurende veertig dagen is hij in hun midden verschenen en sprak hij met hen over het koninkrijk van God. HANDELINGEN 1 NBV

EN… HOE ZIT DAT IN TILBURG? inwoners (2014) studenten (ongeveer, 2014) Minder dan 1% heeft een persoonlijke relatie met Jezus

EN… HOE ZIT DAT IN TILBURG? ‘Kerkelijke activiteit’ weergegeven in bollen Jeruzalem Korvel? Broekhoven? Fatima? ‘tot aan de uiteinden van de aarde’

EN… HOE ZIT DAT IN TILBURG? Wie vertelt het hen…?

CHICAGO… jaren ‘40

[32] Er komt een tijd, en die tijd is er al, dat jullie uiteengedreven worden, dat ieder zijn eigen weg gaat en mij alleen achterlaat. Maar ik ben niet alleen, want de Vader is bij mij. [33] Ik heb dit gezegd opdat jullie vrede vinden bij mij. Jullie zullen het zwaar te verduren krijgen in de wereld, maar houd moed: ik heb de wereld overwonnen.’ JOHANNES 16 NBV

Dat kan! Je kunt na de dienst met iemand doorpraten. Je kunt ook voor je laten bidden. Je kunt ook samen met iemand bidden. LAAT JE GELOOF ‘BELICHAMEN’! NAPRATEN? Mailen mag ook: