Drinkstimulering en -monitoring. Over Fresh Idea

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ondernemen in de fysiotherapie is oorlog
Advertisements

Innovatieroutes in de Zorg
Ervaringen in samenwerking
Schets van preventieve zorg voor ouderen op lokaal niveau
Lezing NVAG Romke van der Veen Utrecht, 12 januari 2012
Ondernemen in de praktijk
De financiering van eHealth Geld is het probleem niet… Mednet congres 2013 De digitale dokter 10 oktober 2013.
Conclusies bij de cijfers VJN 2012 en PPN : 1)opstellen van een investeringsplan cq. het temporiseren van investeringen die ten laste van de gemeentebegroting.
Ouders en Kinderen Centraal
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Toekomst bestendig wonen
Risico’s en gevaren van techniek
Financiering van eHealth innovaties
Pilootproject ZorgTV Ervaringen en conclusies Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen 29 juni 2010.
Martijn van den Berg Speciality Dairy
Nationaal Actieprogramma Diabetes 24 november 2011 Elize van Ballegooie Senior Implementatiemedewerker NAD Ytje van der Veen Implementatiemedewerker DVN.
Zorgorganisaties & vastgoed
Zorg voor vitale burgers
Cliënt Wil zo lang mogelijk onafhankelijk / zelfstandig blijven
Zorglandschap: IJstijd of Paradijs Mei 2012 Eke Zijlstra.
Hanneke Nooitgedagt, PR- commissie WKDV/EADV
KIVI Speurwerkprijs ‘Noodzaak van innovatie in de gezondheidszorg’ Prof.dr.ir. Theo de Vries 16 december 2003 KIVI Speurwerkprijs 2003.
Gedrag in organisaties, 10e editie
In de frontlinie tussen hulp en recht 1 van 18 Hoofdstuk 8 De organisatie en de menselijke maat of: Hoe steunt de organisatie de uitvoering van de frontliniewerkers?
Resultaten werk wijkverpleegkundige NCVGZ 4 april 2013 Marjan Hoeijmakers.
SCHULDEN EN PARTICIPATIE
Als ik jou een reddingsboei toewerp, kun jij jezelf dan redden?
Video Zelfmanagement Je krijgt wat Je hebt wat Je moet er mee leren leven Zelfmanagement is de balans vinden tussen wat de ziekte van je vraagt en hoe.
CBO richtlijn beroerte
Active ageing.
De patiënt aan zet Lynn Rulkens Programmamanager zorginnovatie, CZ
Cure Track. Probleem Vanwege de vergrijzing neemt de zorgvraag toe en er zijn steeds minder mensen in de zorg actief. Indien er niks gebeurd zal het zorgaanbod.
Velzel & Partners making complexity work Bekostigingssystemen voor belonen van gezondheidswinst.
Lessenserie gericht op gezonde leefstijl. Ontwikkeling 2002 Ontwikkeld  RCT 2009 Doorontwikkeld  pilot 2011 Landelijke uitrol  implementatie onderzoek.
Business Marketing Management
Public Design Technologisering Paul van Den Hogen Martino Wullems.
De rol van de zorgverzekeraar bij populatiebekostiging
Samen met ouders en jeugd!?
Cijfers & Trends Ondernemen In de Kappersbranche 1 april 2015.
Doel: Met deze presentatie worden docenten geïnformeerd over DOiT en worden zij enthousiast gemaakt om met de methode aan de slag te gaan. Door de praktische.
Hoe overtuig je de zorgverzekeraar? Netwerkbijeenkomst Zorg voor Innoveren.
Zin en onzin van evidence based werken Zorginstituut Nederland 1 september 2015 Margo Trappenburg.
‘Voorkomen fraude in het gemeentelijk sociaal domein’
Scherm van Ede Valleiconferentie Netwerk Geriatrie 3 december 2015
“Hoe ver is Friesland” programma: uur: Welkom door dagvoorzitter Jan de Keijzer uur: Dementiezorg, hoe ver is Friesland? Roelof Jonkers
Innovatieroutes in de Zorg
50.
Camille Coussée 1 BaTP B2 DEPRESSIE PREVENTIE.  Betekenis: voorkomen van een ziekte  Doel:  meer kwaliteit van leven  mensen minder/korter ziek 
COR/KNR Themadag 15 oktober 2015 Waar staan we? Yvonne van Geffen KNR Stafmedewerker Ouderenzorg Religieuzen 1.
Onderzoek op basis van de Waarstaatjegemeente Burgerpeiling Waarom ‘meedoen’ niet voor iedereen vanzelf gaat Eric de Kruik.
Leeswijzer bij de bijlagen   In deze bijlagen bij het NVZ-strategiedocument Zorg voor 2020 zijn de belangrijkste grafieken en brondocumenten voor u geselecteerd.
Zelfmanagement Longpunt
ISelf Internettool for Self-Evaluation and Learner Feedback.
Steenwijkerland en preventieve zorg GGD IJsselland: Gemeenschappelijke Regeling, uw verlengd lokaal bestuur Nicolette Rigter: directeur Publieke Gezondheid.
Maatschappelijke BusinessCase Lieuwe-Jan van Eck.
Sportieve omgeving / onderneming Hulsberg Jack Opgenoord Huis voor de Sport.
Woonservicegebieden De Heumense aanpak. Opbouw presentatie Algemeen De gemeente Heumen Samenwerking “Welzijn, wonen en zorg” sinds 2003 Resultaten.
Hoorcollege Organisatie van Zorg. Doel De student is op de hoogte van ontwikkelingen op macro niveau De student herkent de consequenties op instellings-
Communicatie over veranderingen in zorg en welzijn – gemeenten en zorgaanbieders Saskia ter Kuile communicatiemanager In voor zorg! 24 feb 2015.
Masterclass Marketing voor kleinere zorgorganisaties 2013 Jan Verschuren BTN Saskia ter Kuile In voor zorg!
Maagzuurremmers: effecten van de verandering in de vergoeding voor patiënten met een verhoogd risico op maagaandoeningen Linda Flinterman (NIVEL)
Campagne en coalitievorming Contact met politieke partijen 30 januari 2014.
Toezicht houden op SamenOud NVTZ Noord Nederland, 03 juni 2016.
Nieuwe technologische toepassingen in de zorg.
Arbeidsmarktonderzoek gehandicaptenzorg
12.2 Totstandkoming van een wet
Menno Jansen, programmamanager Zorginnovatie
Financiering van het zorgstelsel
Financiering van het zorgstelsel
De wijkverpleegkundige Spil in de eerstelijnszorg
‘Gezondheid’ verandert… Wat betekent dat voor paramedici?
Transcript van de presentatie:

Drinkstimulering en -monitoring

Over Fresh Idea

Wat is het probleem? Veel mensen hebben een lage vochtinname Veel oorzaken en factoren Gedrag is lastig te beïnvloeden Bij m.n. ouderen leidt dit eerder tot klachten Omvang en frequentie zorg wordt minder

Klassieke aanpak Wat is de (maatschappelijke) business case? Wie neemt initiatief, wie investeert? Wie neemt risico? Wat zijn de besparingen, en voor wie?

Wat is de business case van een citruspers?

Wat is de echte behoefte? Introductiefilm

Risicogroepen Ouderen boven 75 jaar Hoge afhankelijkheid/matig zelfmanagement Ook patiënten met vochtbeperking Chronische patiënten/comorbiditeit Verleiding voor meer/andere doelgroepen

Concept: drinkstimulering en -monitoring

Positionering van Obli Obli is een consumentenproduct…..met een aantoonbaar effect op drinkgedrag..dat door mantelzorgers aangeschaft wordt..dat zelfzorg en zelfmanagement stimuleert...dat ook door de zorg ingezet wordt … ontwikkeld en getest als medical device … dat er ook nog eens verdomd goed uitziet special award for excellence

Gevolgen voor strategie Positionering als consumentenproduct Evidence-based: - overtuigen van zorgprofessionals Ontwikkeld als een medical device - vertrouwen geven aan gebruikers en klanten

Effectiviteit is aangetoond 100% Van de ouderen vindt Obli makkelijk in gebruik 56%Wil de Obli blijven gebruiken 78% Van de ouderen vindt Obli zinvol en zou Obli aan anderen adviseren 100% Van de zorgprofessionals en mantelzorgers vindt Obli zinvol

Implementatiestrategie WELLNESS SUPPORT CARE CURE

Financiering van Obli Kosten, investeringen, subsidies en kredieten Geen afhankelijkheid van vergoeding Consumentenroute als logisch gevolg Kritische fase: van maturity naar cash cow Discussie: Externe hulp voor extra zuurstof/lange adem

Van maturity naar sterrendom

Wat is er nodig voor sterrendom? Veel ambassadeurs: actieve zorgverleners Veel publiciteit: naamsbekendheid Structureel: -Kiezen voor preventie en zelfmanagement -Inkopen op bijdrage van zorgorganisaties daaraan -Financiering op basis van gezondheidswinst Structureel: -Kiezen voor preventie en zelfmanagement -Inkopen op bijdrage van zorgorganisaties daaraan -Financiering op basis van gezondheidswinst Campagnes voor bewustzijn Distributeurs en verkooppunten

Stelling Transities in de zorg leiden tot grote verschuivingen in verantwoordelijkheden, dus ook in financiering van zorg. Deze veranderingen gaan veel sneller dan de ontwikkeling en implementatie van technologie. Daarnaast moeten en willen mensen meer eigen keuzes maken, ook op het terrein van technologie voor hun (zelf)zorg en gezondheid. Stellingen: Overheid en verzekeraars zullen door prijsprikkels moeten sturen op de keuzes die consumenten maken. Zorginkoop door gemeenten en verzekeraars zal (mede) moeten gebeuren op de mate waarin zorgaanbieders zelfzorg en zelfmanagement bij cliënten/patiënten weten te stimuleren. Transities in de zorg leiden tot grote verschuivingen in verantwoordelijkheden, dus ook in financiering van zorg. Deze veranderingen gaan veel sneller dan de ontwikkeling en implementatie van technologie. Daarnaast moeten en willen mensen meer eigen keuzes maken, ook op het terrein van technologie voor hun (zelf)zorg en gezondheid. Stellingen: Overheid en verzekeraars zullen door prijsprikkels moeten sturen op de keuzes die consumenten maken. Zorginkoop door gemeenten en verzekeraars zal (mede) moeten gebeuren op de mate waarin zorgaanbieders zelfzorg en zelfmanagement bij cliënten/patiënten weten te stimuleren.

Bedankt voor uw aandacht