Naam: Florian van Rijsbergen Groep: 8 Reis Noorwegen 27 mei-31mei 2015

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een dag en een week. dagen van de week dagindeling.
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs
Door Dennis. indeling  Schiphol en heenweg  De eerste schooldag en wat gedaan na school  De tweede schooldag en wat gedaan na school  Zaterdag  Zondag.
IJsje is het zachtste beertje van de hele wereld. Voel maar in het boek!
Terugblik Sevilla & Bezoek Spaanse twin aan Amsterdam
SPACE-week Brugge 17 – 21 september leerlingen 6 begeleiders
't was zo dat 't congres dus eigenlijk op zondag afgelopen was, maar op maandag moesten de kinderen weer naar school dus we moesten toch wel op uiterlijk.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Beelden storm.
Opvoeding.
Woorden en tijd.....
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Hoe heb jij overleefd .?.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Digitaal Beeldverhaal
Sinterklaas 2006/2007 Annie M.G. Schmidt school. Kinderen van de Petteflet “Kinder Opvang Esrein” hebben ook Sinterklaasfeest.
Gemaakt door: Leonie en Lincy. Het land heette oorspronkelijk Mumbai De Portugezen hadden allerlei verschillende namen voor het land. Maar het betekende.
Bezoek een sportief evenement:
Anne-Frank.
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
De sok van Lientje.
Een reis langs de planeten
Zeeklas Kim en Aurélie..
Wij gaan naar zee -Ana - Cindy Dag een was top De dag was spannend. En we moesten afscheid nemen van de ouders broes of zussen. De trein vertrok iedereen.
Antwoord op vraag SOPO1-4
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
CULTUREEL KAPITAAL ?????? Je eerste keer weet je niet wat je te wachten staat om dat je het niet kent. De eerste keer dat ik naar het toneel ging was.
Zaterdag 30 juni 2012 Wij waren nog nooit in Kijkduin geweest en waren vroeg op stap gegaan, zelfs in de winkels was het nog rustig.
28 mei 2012.
Wat overigens niet zo eenvoudig is, omdat 't in die zin toch wel echt 'n nationaal park is waarbij de commerciele voorzieningen tot een minimum beperkt.
o ja, de laatste vakantie was wat dat betreft interessant omdat we alleen op wrakken gedoken hebben.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
was ik alleen met m'n vader met 'n tourgroep waren we gewoon 'n weekje, hadden allemaal sites bekeken en zo.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
Glow.
Op vrijdag 1 oktober aten we hutspot. Het was erg gezellig in de klas.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Dit digitale prentenboek staat op
De kring. Elke maandag beginnen we in de kring
Het hele luxe 5 sterren hotel in de zomervakantie. Gemaakt door : Dylan, Sammy, Tess, Laura,Amber en Romy.
Maandag De aankomst om Lunchen in aula B Om naar gastgezin Om Hollandse spelen in aula B Daarna lekker slapen bij gastgezin.
Een weekje Zwolle… Een presentatie over de uitwisseling tussen: Thorbecke scholen gemeenschap & Het Sint-Lodewijks College.
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
Weekend kring. Hilal Kaya 8B.
Op een Zaterdag middag gingen we even uitwaaien Muziek – Clarinet Concerto van Mozart.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
nou dan kan je zo duitsland in, dat is wel aardig, maar aangezien wij niet meertalig zijn, hebben we altijd moeite met de taal, maar met gebaren kom je.
Hoooo zo leuk. En dan nu komt de ……… GALLO - ROMEINS MUSEUM Dat was een museum in tongeren we gingen er met de trein naartoe. En dan moesten we kiezen.
Schoolproject in beeld
  Met groep 8 mee ! We hebben de laatste tijd weer veel met groep 8 gedaan, En in deze krant hebben we door de kinderen uit groep 8 allemaal leuke dingen.
Zeeklas!!! Laura –andrea EnRuth. Eerste dag van zeeklas!!! We vertrokken in Genk met de trein naar zee. De treinreis duurde lang het was ook warm maar.
Stage: Basisschool de Klingerberg
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
De vakantie van Augustin (klik maar met de muis ).
Kerst 2015 Groep 2b. De herders zijn met hun schapen in het veld.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
United Action for Children Kameroen ligt in Afrika.
Hoe gingen kinderen 100 jaar geleden naar school? Test je kennis! De grote Quizzzz.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.

Transcript van de presentatie:

Naam: Florian van Rijsbergen Groep: 8 Reis Noorwegen 27 mei-31mei 2015 NORGE Naam: Florian van Rijsbergen Groep: 8 Reis Noorwegen 27 mei-31mei 2015

HET VERTREK VANAF SCHIPHOL Na school werden we door onze ouders naar Schiphol gebracht. Daar namen we afscheid want om 15.20 uur vertrok het vliegtuig Na een goede vlucht waren we om 16.55 uur in Oslo Vanaf daar gingen we naar school waar onze gastouders op ons wachtten HET VERTREK VANAF SCHIPHOL

ONS MOOIE HUIS

Naar school We zijn twee dagen naar school geweest We moesten ons voorstellen d.m.v. een PowerPoint en vertellen over onze school Zij deden dat ook We zaten de hele dag in soort theater m.u.v. de lunch en buiten spelen Vrijdag hebben we een Engelse film gekeken en we hadden ook een soort sportdag op vrijdag

end of the world Met ons gastgezin zijn we na school op dag 1 naar End of the world geweest. Ligt bij Skaggerak Niet echt einde van de wereld maar je kunt zo ver kijken dat het zo lijkt Er is veel water toerisme in zomer Mensen uit Oslo hebben daar vaak vakantiehuisjes. Oudste vuurtoren wordt nog steeds gebruikt.

hoydepark Op dag twee na school zijn we naar Hoydepark geweest We gingen daar BBQ-en op strand, berg beklimmen, wandelen en naar een Ferrari show die daar toevallig was

WEEKEND In het weekend was je helemaal bij het gezin Martin, ons vriendje, was jarig op zaterdag. We zijn toen naar een museum geweest, Vikingmuseum, naar Tonsberg, om cadeautjes voor thuis te kopen en met het verjaardagfeestje zijn we gaan bowlen met vriendjes en kennissen van ons gezin. In de avond hebben we spelletjes gespeeld. Wij leerden de kinderen het kaartspel “pesten” en zij ons een ander spel. Uiteraard was er taart.

Zondag Dit was onze laatste dag, om 15.30 uur gingen we weg. In de ochtend zijn we nog naar de kust geweest want nu scheen de zon. Daarna zijn we een rit gaan maken op een mountainbike, hebben we ijs gegeten en tot slot ook nog op krab gaan vissen met een touwtje en een garnaal.

Uiteindelijk moesten we dan toch vertrekken, takk for alt ina, martin og kevin.

Onderwijs/school Margrietschool Lindhoyskole Vanaf 4 jaar tot 12 jaar 1 gebouw Eten, nu nog, soms thuis Twee kleine, betonnen speelpleintjes Lopen op schoenen in school Schoolrapporten Vanaf 6 tot 16 jaar 3 gebouwen Eten op school Grote schoolpleinen met sportvelden Lopen in school op slofjes of sokken 2 maal per jaar een gesprekje Onderwijs/school

Opvallend Wat meteen opvalt is de ruimte, het vele groen, de bergen, het water, de rust en de vele houten huizen. Ook thuis wordt altijd er op sloffen gelopen. De brievenbussen die op de hoek van de straat hangen voor iedereen Geen deuren en fietsen op slot Echt vriendelijke mensen en niet zo gehaast

Det var fantastisk !!!