EEN LES VAN DE GANZEN.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Project 2006 Milieu.
Advertisements

‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Wat doen wij met Gods Schepping …
Klik voor de volgende dia
Leven in de kracht van de Heilige Geest
n Leo presenteerd De voorstelling loopt vanzelf verder
De KRACHT van SAMEN.
Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
Ik wens je De kracht van god.
In het begin schiep God de hemel
Klik op je linker muisknop
De les van de vlinder “Op een dag ontstond er een klein gaatje in een cocon. Een mens, die toevallig voorbij kwam, stopte en observeerde urenlang de vlinder.
A Butterfly’s Lesson ‘De les van een vlinder’
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
HOLLANDSE MAATJES.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Goed beheer of wanbeheer?
Het Scheppingsverhaal.
Klik voor de volgende dia
De schepping.
De Les van de Vlinder Op een dag
Het 4e Epeisodion en Stasimon
Stop! Sta eens even stil..
Gezonde Relaties
Mooi scheppingsverhaal...
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe een vlinder zijn lijf door de kleine opening.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Zingen Vers 1 Heel de schepping, prijs de Heer!
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Zegen & vloek deel II.
Levensstijl van het Koninkrijk van God. I. Garden Lifestyle Lifestyle is een mode woord.
Klik voor de volgende dia
Godsdienst.
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 5 april 2014 “Groot is de Heer, hem komt alle lof toe. In de stad van onze God, op zijn heilige berg …” (Psalm.
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Groep 1 t/m 4 Donderdag 5 april 2012
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
WELKOM IN DE CHRISTUS TRIUMFATORKERK
Preek ‘Geloof en wetenschap?’
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
ZIJ GELOOFT IN MIJ Aangeboden door ANDRE HAZES ZIJ GELOOFT IN MIJ.
Seizoenen van het leven Het seizoen van wachten.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Om soms eens dieper over na te denken
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
EEN LES VAN DE GANZEN Auteur Hotze ♫ Zet het geluid aan!
O Heer, wat ben ik moe!.
Welkom Voorganger: Dhr. G. Brandorff Ouderling van dienst: K. Muis Organist: J. Thijssen Schriftlezing: Ez. 2: 1-7 Mar. 6: 1-6.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Ook Thomas niet zien toch geloven
Van Max en Jim BIOMIMICRY. Biomimicry is als je een probleem hebt dat je dat dan oplost door de natuur. Het hoeft niet perse een probleem te zijn als.
terug naar het paradijs
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Als je een doorbraak in je leven wilt, moet je uit je boot stappen!
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Deep calls to deep. 27 Waarom zegt u, Jakob, en u, Israël: ‘Mijn weg is verborgen voor de HEER, en wat mijn recht is, ontgaat mijn God.’
EEN LES VAN DE GANZEN AUTEUR ONBEKEND Klik voor de volgende dia ♫ Zet je sprekers aan! ♫ Zet je sprekers aan!
Liturgie ♪8b: 1,2,3,4 1,2,3,4 ♫ELB471: ref1/ref2 ref1/ref2 ♪975: 1,2,3 1,2,3 ✝Ps: ✝Fil.4: ♪8: 1,3,4,6 1,3,4,6 ✞Verkondiging ♪823: 1,4,5.
Klik voor de volgende dia
De Les van de Ganzen.
Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels.
Psalm 139: 1-18 en 23,24 Heer, u weet alles van mij, u kent mij.
Klik voor de volgende dia
Klik voor de volgende dia
EEN LES VAN DE GANZEN AUTEUR ONBEKEND.
Transcript van de presentatie:

EEN LES VAN DE GANZEN

Heb je je ooit afgevraagd waarom ganzen in een V-formatie vliegen?

Elke vogel die met zijn vleugels wappert, zorgt voor een opwaartse kracht voor de vogel die volgt. In een V-formatie krijgt de hele groep tenminste 71% meer vliegbereik dan wanneer elke vogel alleen zou vliegen.

…en voegt zich snel weer in de formatie. Wanneer een gans buiten de formatie raakt, voelt hij plotseling de moeizame vooruitgang en de weerstand van het alleen vliegen… …en voegt zich snel weer in de formatie.

Net zoals ganzen… …kunnen mensen die een gezamenlijke richting en gemeenschapszin delen sneller en gemakkelijker komen waar ze willen zijn dan zij die het alleen proberen te doen.

Als een gans vermoeid raakt roteert hij terug in de formatie en een andere gans vliegt dan voorop.

Als mensen net zoveel verstand hadden als de ganzen, zouden zij beseffen dat hun succes uiteindelijk afhangt van het samenwerken als team, om de beurt de moeilijke taken te verrichten en het leiderschap te delen.

achteren’ bemoedigend is. Ganzen achter in de formatie gakken om de anderen voor hen aan te moedigen sneller te gaan. Het is belangrijk dat ons ‘gakken van achteren’ bemoedigend is.

Als een gans ziek of gewond wordt,verlaten twee andere ganzen de formatie en gaan mee naar beneden om te helpen bescherming te geven. Ze blijven bij het ongezonde lid van hun groep totdat die weer vliegen kan of sterft.

Daarna gaan ze weer verder met een andere formatie die voorbij komt, of proberen ze hun eigen formatie in te halen.

van Gods wondere schepping. We moeten alleen maar lang genoeg Zo kunnen we leren van Gods wondere schepping. We moeten alleen maar lang genoeg stil staan om te observeren en de wonderen te zien.

‘Vraag het vee hiernaar, het zal je onderrichten, vraag de vogels in de lucht, ze zullen het verkondigen. Of spreek tot de aarde, ze zal het je leren, het wordt je verteld door de vissen van de zee : de Heer onze God heeft dit alles mogelijk gemaakt.’ Job 12, 7-8