avancer manuellement vooruit met muisklik Siberië, het Baïkalmeer.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Greenpeace op OBS Erasmus
Advertisements

Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Life in the universe.
De dieren in Madagaskar
10 PLEKKEN OP ONZE PLANEET DIE ER BUITENAARDS UITZIEN
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Dieren Door ELIAS EN CASPER.
Het ijs- en sneeuwfestival van Harbin
Bron afbeelding: Mieke Eggermont
Het weer & klimaten. Het weer & klimaten Weer Wat zijn de 4 hoofd elementen van het weer? Temperatuur Neerslag Wind Bewolking of zon KNMI (koninklijk.
2 havo/vwo 2 landschap, §4.
Zuid oost azie Natuurrampen.
HuMaNia: “onze”wereld
IJSSCULPTUREN DOOR RONAN PEETERS 09 JANUARI 2006.
Een elementaire voorstelling van: De staat Israël De Mohammedaanse wereld.
Australië. Australië Bewoners (deel 1) Eerste bewoners: Aboriginals → Jagers en nomaden → Maakten veel muurschilderingen → Boomerang → Woomera.
WWf Door Wouter En Omar.
Waterproblematiek in Siberië
Gemaakt door Yannah en Jef
De Tijger.
Mijn kat..
De temperaturen in Harbin bereiken vaak –40°C en blijven onder het vriespunt gedurende een half jaar. Deze stad bevindt zich ten noorden van het gekende.
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
Hoofdstuk 3 §1 en §2 Stoffen en hun eigenschappen.
Tianmen Mountains liggen in het noorden van de provincie Hunan, bij Dayong (China). Veel mensen denken bij Tianmen aan de beroemde Tiananmen Square, in.
Hengelsport de Ara Marc en Arjan.
Veranderingen in landschapszones door menselijke activiteiten
Antarctica Sateliet beeld Antarctica ligt op de Zuidpool van onze planeet. De geografie, het klimaat en het biologische evenwicht verschaffen een uniek.
Michael van Gerven en Fiona Wurms
Frankrijk Door Esther en Amber.
© Hartmut Jungius/WWF-Canon
SIBÉRIE Lac Baïkal avancer manuellement. Siberië Baïkal Meer.
Het koudste dorp ter wereld
Het koudste dorp op aarde
De Kleine Nete Een virtuele excursie.
Tot vandaag de dag, is het moelijk te begrijpen dat in een woestijn gebied, zonder regen, veel droogte en geweldige hoge duinen, er sinds eeuwen een.
Russische Rivieren in Siberië
Tot vandaag de dag, is het moelijk te begrijpen dat in een woestijn gebied, zonder regen, droog en overheersend door geweldig groot duinen, er groot.
Kalaallit Nunaat ‘Groenland’.
2 vmbo-T/havo 2 landschap, §6 en 7
Het koudste dorp ter wereld
Tekst verwerken.
Dolfijn Jolien en Emma.
15 feiten die u nog niet wist of waarover u nog niet nagedacht heeft.
AUTOMATICO De Transsiberische spoorlijn is een spoorwegnetwerk tussen Moskou en het Russische Verre Oosten, China en Mongolië. De spoorlijn is een ongelooflijke.
Flora en fauna.
De walvis Axel & Elmo.
3 havo 4 water, §2 t/m 4 1.
voor een onvergetelijke vakantie!
De eenzame ontdekkingsreiziger, in het centrum van het beeld hierboven bevindt zich binnen de grootste ooit ontdekte grot. Zij heet Hang Son Doong, bevindt.
De natuur in Noorwegen We hebben dit onderwerp gekozen omdat in Noorwegen hele mooie landschappen zijn !
1 TH Hoofdstuk 1 Bevolking § 6 en 7
SIBÉRIE Lac Baïkal avancer manuellement. Siberië Baïkal Meer.
The Day After Tomorrow Brigitte van der Schuit. Situatieschets  Toekomstbeelden onjuist - Elke klimaat situatie is uniek - Wat vroeger is gebeurd geeft.
De GROTE zeeklassen quiz
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
Soorten landschappen in de wereld
De drie toestanden van water Water is enorm belangrijk voor al het leven op Aarde. Al het leven op Aarde bestaat grotendeels uit water en is afhankelijk.
2 TH Hoofdstuk 4 Water § 7-8 Wereld. Bijna 7 m onder de zeespiegel Laagste punt van Nederland: hoe laag? Laagste punt.
2 TH Hoofdstuk 4 Water § 2-4 Wereld. Grootste deel van het aardoppervlak = zee = zout Geschikt / Ongeschikt als drinkwater? Water Geschikt / Ongeschikt.
Poolgebieden.
Yakutsk Sibérie. Deze stad is echt “De koudere wereld”
Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd.
Tianmen Mountains Dayong city (nu Zhangjiajie) met
Natuur in Nederland Hoe gaat het met de natuur in Nederland?
Antarctica Satellite View.
Met woorden in de weer In het hooggebergte.
WIST U DAT ?.
De natuur in Nederland Hoe gaat het met de natuur in Nederland?
Poolgebieden.
Transcript van de presentatie:

avancer manuellement vooruit met muisklik Siberië, het Baïkalmeer

Wanneer we het woord "Siberië“ horen, slagen we er niet in anders dan als aan iets verafs te denken in een uitgestrekte, koude en onherbergzame vlakte, of kortweg, de laatste plaats in de wereld waar iemand zijn vakantie zou doorbrengen. Misschien, indien ze meer wisten over het Baïkalmeer, zou hun mening veranderen.

Het Baïkalmeer is het grootste meer in de wereld door zijn watervolume, en niet alleen door zijn grootte, maar ook door zijn diepte. Geen enkel meer benadert die diepte van 1620 meter. Baïkal bevat één vijfde van al het zoet water op de planeet. Om u een inzicht te geven van zijn enorme watermassa: indien alle rivieren van de wereld zich erin stortten, dan zou het een gans jaar duren om het te vullen.

En al dit water is zuiver, omdat deze rivieren die het voeden door het steppen van Siberië lopen, zonder enige menselijke bezoedeling. Dit is de reden waarom de transparantie van het water, ook in bevroren toestand, uniek is. Op de foto, een van de 330 rivieren die het Baïkalmeer voeden.

Zomer Winter Het is onmogelijk om te spreken van Siberië zonder aan zijn strenge winters te denken. 4 à 5 Maanden per jaar is Baïkal bevroren, waardoor het isolement nog groter wordt. Het blijft een van de grootste intacte zoetwaterreserves van de planeet. De omgeving van Baïkal verandert radicaal van zomer- naar wintertijd.

Het ijs is zo dik aan het eind van de winter, dat voertuigen zonder gevaar over het meer kunnen rijden.

De zuiverheid van het water ziet men duidelijk in de ijsblokken.

.... tot en met ijsblokken van helblauwe doorschijnende kleur.

Surrealistisch landschap. Verschillende endemische soorten vis, schaal-en zoogdieren bewonen zijn wateren. Een onverwachte kleur op de bodem van een bevroren meer. Verschillende instanties organiseren duikexpedities naar Baïkal om de kleurrijke flora en fauna te bewonderen.

De imposante Baïkal steur is bijna onmogelijk te vinden. De populatie is enorm gereduceerd. Hij wordt ernstig bedreigd met uitroeiïng, omdat de eieren sterk gewaardeerd worden door liefhebbers van Russische kaviaar.

Steur Caviar Een van de meest waardevolle ter wereld. Exclusiviteit wordt duur betaald.

De menselijke aanwezigheid wordt gevoeld, en vele zoogdiersoorten worden bedreigd De Siberische tijger is niet langer in de regio Baïkal. De Nerpa, de enige zoetwaterzeehond ter wereld, ook wel bekend als "Baïkal Seal" woont nog steeds in het meer en, ondanks de bescherming van de overheid, wordt met uitsterven bedreigd. De vissen betekenen een smulpartij voor de beren die de stranden bevolken. Hun populatie blijft goed op peil.

De grootste stad in de regio van Siberië: Irkoetsk, langs de Angara-rivier. Het grootstedelijk gebied telt meer dan 1 miljoen inwoners. De mensen hebben het voorrecht van het leven naast een site van het Werelderfgoed van de UNESCO. (Satellietfoto)

Zicht op de grootste stad van Siberië.

Transsiberische spoorweg van Moskou naar Bejing. Het Baïkalmeer het is het hoogste punt van het traject, dat bruggen en tunnels bevat.

De Transsiberische Expres, meer dan 100 jaar geschiedenis.

Mooi landschap rond het Baïkalmeer

Andere schone zichten van deze “Russiche reus”, indrukwekkende helderheid.

Adembenemende landschappen.