Alcohol Door Lars Veldscholte Ga ook naar

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Pamela Anderson Met sex uispraken Muziek: Klein.
Advertisements

`Verschil tussen Kennissen en vrienden
De pot mayonaise en het bier Een verhaal met een moraal
Wat is er met mijn mama? Informatie over de ziekte ALS bedoeld voor kinderen op de basisschool. (Met nadruk bedoeld om samen met uw kind door te nemen)
Er is een schip gezonken, vol bier en brandewijn De maten waren dronken en ook de kapitein Er is een schip gezonken, vol bier en brandewijn.
Eens Ja Klopt Oneens Nee Klopt niet. Ik kijk naar de voice of Holland.
foto's door Casper görannsson
Softdrugs en Harddrugs
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
je kunt het heden verwoesten door je teveel zorgen te maken over de toekomst.
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Bier beter als een vrouw?
Bier beter dan een vrouw?
Rotary is een club van vrouwen en mannen die elkaar iedere week ontmoeten en dan elkaar vertellen over hun werk We helpen mensen die hulp kunnen gebruiken,
Wat maakt het leven zinvol?
Stoute Spreuken Stoute Spreuken 6 maart 2010 zaterdag 6 maart
Toen ik jong was, heeft mijn moeder mij gevraagd welk het belangrijkste deel was van ons lichaam. . Ria Slides.
De schaduw en het licht Tekst Toon Hermans Muziek James Galway
Samenkracht.
Inleiding Komende periode gaan we het hebben over kinderen die ziek-zijn: Verzorging, Het herkennen van de symptomen/de klachten Wat kun/moet je doen.
Alcohol, wat is het en wat doet het met je?
Ik had een droom verleden nacht,
GGD ROTTERDAM-RIJNMOND
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Interpreteren van data
Infosessie ‘Uitgerookt?’
Ik dacht dat het geluid voor ons, levende wezens, belangrijk was en daarom heb ik gezegd: Mijn oren.
Nachts am Wolgastrand - Die Flippers
Mm, lekker warm en veilig hang ik aan moeders takken. Het is hier zo fijn, zo gezellig. Mijn vrienden de dieren komen langs. Ze eten en rusten uit. Het.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Als je drank verbiedt, doen ze het juist stiekem
Bruggen bouwen, is elkaar vertrouwen.
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Rustgevende beelden en teksten om over na te denken.
Vriendschap.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
In de tuin. Waarheden helder als glas. Klikken voor vervolg.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Alcohol, roken en opvoeding
Alcohol, roken en opvoeding
BLOK 4 Rust en jouw voorbereiding Mijn lijfstijl, mijn keuze.
SMARTQUIZ LES 2. Vraag 1 Om welke reden zou jij geen alcohol drinken? A.Omdat alcohol extra ongezond is als je nog in de groei bent. B.Omdat je door alcohol.
Welkom ik maak me sterk.
Workshop Plannen. Welke associatie heeft u bij het woord plannen? Uitstippelen, ordenen, voorzien Vooruit kijken, inrichten, bedenken, creëren.
Antwoorden: wat weet je over alcohol Alcohol is een giftige stof! Waar!
Diverse spreuken en gezegde`s
Uw kind in de 2 e klas Alcohol, roken en opvoeding 1.
TEST JE LEEFSTIJL DOOR JEFFREY VAN OOIJEN MV2A. BEELDSCHERMGEDRAG Mijn persoonlijke score met beeldschermgedrag was ROOD Ik heb aangegeven dat ik meer.
SMARTQUIZ LES 3. Vraag 1 Om welke reden zou jij geen alcohol drinken? A.Omdat alcohol extra ongezond is als je nog in de groei bent. B.Omdat je door alcohol.
TEST BRON VWA START DE TEST Taak 3 Samen kom je verder!
Genotmiddelen Visser ‘t Hooft Lyceum Rijnsburg
In de tuin. Waarheden helder als glas..
Alcohol Maaike Morang klas 2VA.
Psalm 103 Ik dank de Heer, ik dank de heilige Heer vanuit het diepst van mijn hart. Ik dank hem voor alles wat hij heeft gedaan, nooit zal ik dat vergeten.
Bier beter als een vrouw?
Maatschappelijke zorg 2
Alcohol en grenzen Plaatje.
Infosessie Uitgerookt?
Het gebit.
Alcohol Paragraaf 6.
Vasovagale collaps Pijnlijk been
DOOR: nILS,mAX,jURRE,LUCA M,tim LUCA C
Spreekbeurt PKU door:.
Transcript van de presentatie:

Alcohol Door Lars Veldscholte Ga ook naar www.larsonline.nl.tt Copyright © 2006 Lars Veldscholte Ga ook naar www.larsonline.nl.tt

Licht in je hoofd Mensen vinden bier niet alleen maar lekker, maar er is nog een reden waarom ze dat drinken. Ze voelen zich er lekker door. Ze worden er licht van in hun hoofd. Maar er is nog een reden. Vroeger (1300-1400), waren er natuurlijk nog geen waterzuiveringen. Het drinkwater was vervuilt. Dus je kunt er ziek van worden. Maar ze ontdekten dat je niet ziek werd als je alleen bier dronk. Dat komt door dat het bier gekookt wordt. Door het koken worden de bacteriën gedood. Maar dat wisten ze natuurlijk nog niet.

Door bier voel je je lekkerder Omdraaien!!

Sterk en licht alcoholische dranken Je hebt sterke en licht alcoholische dranken. Hierna volgen er een paar: (ga naar volgende pagina)

Sterk en licht alcoholische dranken

De grenzen Des de kleiner het lichaam, hoe gevoeliger het is voor alcohol. Daarom is het slecht voor je als je alcohol drinkt als je nog in de groei bent. Je gaat er langzamer van groeien. En het niet goed voor je hersenen. Die worden er ook slechter op als je nog in de groei bent.

Wat besteden jongeren aan alcohol

Alcohol, de procenten

Verslaafd Je kunt natuurlijk ook verslaafd raken aan alcohol. Net zo als aan nicotine, dat zit in sigaretten. Niet iedereen raakt verslaafd. Dit gebeurd alleen bij mensen die gevoelig zijn voor alcohol of regelmatig veel drinken. Als een lichaam niet meer zonder alcohol kan, noemen we dat alcoholisme.

Alcoholisten beginnen ‘s morgens al met drinken. Drank bepaalt hun leven. Als ze stoppen, gaan ze trillen of worden ze ziek Hun gezondheid gaat achteruit Ze kunnen niet meer werken en raken hun baan kwijt Familie en vrienden willen niets met hen te maken hebben Ze komen in geldzorgen Dan moet er hulp worden gezocht

Afkicken Een alcoholist die van de drank af wil komen, wil afkicken. Hij kan daarvoor naar een afkickcentrum, waar hij wordt geholpen. Het vervelende is dat alcoholisme nooit echt overgaat. Een alcoholist die van de drank af is, kan nooit meer voor de gezelligheid een glaasje drinken. De kans is dan groot dat de ellende weer opnieuw begint.

The End