Oorlogsmonument voor Vriezenveen Jan-Carel Koster Beeldhouwer Het nieuwe.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Vrouw Toen God De Vrouw schiep was hij op de zesde dag nog laat aan het werk. Een engel kwam langs en zei: “Waarom duurt het maken van deze zo lang?”
Advertisements

GOD is liefde.
“Het is allemaal toch maar gedoe”
Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer
Een vrouw te zijn.
Vrijzinnig Humanisme.
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
“Een reis naar Licht”.
Man  vrouw ( een kort verhaal, verteld door een ? )
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
DE 4 KAARSEN.
Hallo! De dia’s die volgen zijn gemaakt als advertentie-campagne door een kerk in Singapore. Vertaling: GKv Pijnacker-Nootdorp /
God is Licht In wat bestond, was Hij het leven. En het Leven was het licht der mensen. Het licht schijn in de duisternis, maar de duisternis nam het niet.
Listige minnaars in de liefde
ontmoetingsdag Op 25 februari jl
Macbeth Door: Mike Testroote.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Aanwezigheid meester Hans: Meester Hans is komende week aanwezig op: Maandag: – u – u Dinsdag: – u Woensdag:
HET VERHAAL VAN DE 1 KAARSEN EN.
De vier kaarsen.
Het Leven /04/2017.
De schaduw en het licht Tekst Toon Hermans Muziek James Galway
Voetstappen in het zand
Zingen Vers 1 Het water steeg wel hoog, maar wonder boven wonder
Zingen Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader.
Wie is de baas?.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1992 Universal Songs 1/4 LEID MIJ NAAR UW HEILIGDOM (Peter van Essen) 1. Leid mij naar.
WELKOM OP TOV!.
Welkom.
Who cares?!. 14 Als het nu etenstijd was, zeide Boaz tot haar: Kom hier bij, en eet van het brood, en doop uw bete in den azijn. Zo zat zij neder aan.
Derde Adventszondag 13 december 2009
Woord van Leven November 2012.
Onze identiteit in Christus
Dromen van een witte Kerst
DE 4 KAARSEN.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Voor Aranka... Van Aart.
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
AAN UW TAFEL.
De vreugde van de HEERE.
1e gebod Ben ik echt de belangrijkste voor jou, elke dag van je leven?
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
In Uw licht zien wij het Licht
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Rustgevende beelden en teksten om over na te denken.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Meervoudig samengestelde zinnen
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Welkom in de samenkomst
“de liefde van God”.
MY WORLD Uitleg over mijn pagina. ‘MY WORLD’ HOE HET BEGON: Ik wou altijd al een blog, toen ik op een dag aan de pc begon te zoeken hoe je een blog kunt.
( ) Beste vriend in Muziek: The Flower Of Schotland.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
Startzondag-viering ‘Goede buren‘
DE BERGREDE (4) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan,  wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Hartelijk welkom in de Gereformeerde Kerk Sliedrecht (verenigd in de PKN) Zondag:13 december 2015 Voorganger:Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. A. de Jager.
Hoe kan het leeg ongelovig hart een ruimte voor God worden?
31 januari 2016 Zoetermeer. Hand.16:6 en 18:23 Galaten 4 13 Ja, jullie weten, dat ik aan jullie (...) heb geëvangeliseerd (...) 14 (...) jullie hebben.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Voorganger: ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 9 – 20.
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Hoeveel hou je van haar... ? Als je een vrouw bent, ben ik zeker dat dit je zal interesseren... En ben je een man, dan ken je zeker een vrouw die echt.
Transcript van de presentatie:

Oorlogsmonument voor Vriezenveen Jan-Carel Koster Beeldhouwer Het nieuwe

Even voorstellen: Mijn naam is Jan-Carel Koster, ik ben Multidimensionaal beeldhouwer in de traditionele zin van het woord.

Vanaf mijn 6 e jaar ambachtelijk opgeleid door mijn grootvader, een begenadigd schrijnwerker. En op die manier opgeklommen van “gezel” tot “meester”.

Samen met mijn vrouw en 6 kinderen woon ik in Nijkerkerveen, waar ik ook mijn werkplaats heb.

Daarnaast werk ik veel in mijn Spaanse werkplaats (Catral), vlakbij de Steengroeve.

Het ontwerpen en maken van dit nieuwe oorlogsmonument zie ik als een grote eer. Ik zal mij dan ook voor meer dan 100% inzetten om er een uitzonderlijk monument van te maken. Ik wil een ieder die interesse heeft in de vorderingen van harte welkom heten om e.e.a. live te komen bekijken. Voor details zie:

Vriezenveen En NU Toen

Hoe het was? En …… wat word het? Dringend Vermaan : Exhortare :

Betekenis van de woorden : Dringend Vermaan = een MONUMENT Afgeleid van HortareMonere Dringend VermanenWaarschuwen EXhortare

Uitleg in het kort Het vorige monument “Dringend Vermaan” wordt als leidraad gebruikt in dit nieuw te vervaardigen marmeren beeldhouwwerk. Het silhouet van dit vorige monument wordt als een lege plek uitgehouwen in het blok marmer waarin de leegte een symbolische functie heeft. In deze leegte zal men kunnen plaatsnemen waardoor een ieder zich, middels zijn eigen schaduw kan identificeren met de leegte die is achtergebleven bij de oorlogsslachtoffers en hun nabestaanden. Maar ook bij de leegte van bv het ontvreemde monument.

Daarnaast ziet u een gebogen vrouw met een ‘dode’ duif in haar handen. Deze duif is de duif die ook in het vorige monument te zien is geweest. De reden voor het verbeelden van de duif is omdat dit symbool staat voor vrede, liefde en het communiceren tussen 2 werelden. In een oorlog zijn deze aspecten alle drie ver te zoeken. Dat was toen zo en dat is nu nog steeds het geval. Door het oppakken van deze duif draagt deze terneergeslagen vrouw de hoop op een betere toekomst met zich mee. Hopend op een toekomst waarbij er weer vrede en liefde heerst, waarbij er weer communicatie onderling mogelijk is. De vrouw wordt gedeeltelijk uitgehouwen om de symboliek van de ‘herinnering aan de oorlog’ uit te beelden. De gedachten die zij als een blok aan haar been haar verdere leven met zich mee zal moeten dragen.

Het ontwerp: 80cm 300 cm 200 cm In het kort is dit monument bedoeld om de slachtoffers te gedenken. Maar daarnaast waarschuwt al deze symboliek in dit beeldhouwwerk ons voor het gevaar dat aan de schaduwzijde van deze wereld op de loer ligt. Het communiceren en verspreiden van liefde en vrede onderling is niet alleen een les die de nabestaanden moeten gedenken, maar juist ook de jeugdigen onder ons. Zodat we ons gezamenlijk bewust worden dat vrede en liefde begint bij onszelf.

Het materiaal: Marmer genaamd : “Alicante Rojo” uit Spanje

Uitzoeken van het juiste blok marmer. Ongesorteerde rotsen of ……… Gezaagde blokken

Werkwijze : Hakken en ………

Zagen.

Een paar werkstukken :  Formaat 200 x 200 cm  UTRECHT

“The Big Ben”  Formaat : 350 x 400 cm.  Vlaardingen

“Vienna”  Hoogte: 200 cm  Vlaardingen

Grafmonument  Formaat: 200 x 80 cm.  Schagen

“Madrid”  Formaat: 250 x 150 cm.  Vlaardingen

Voor uitgebreide informatie kunt u terecht op: Of op de websites van:

Oorlogsmonument voor Vriezenveen Jan-Carel Koster Beeldhouwer Het nieuwe