Een bestaande presentatie gebruiken Computerwijs.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoe maak ik een mooie presentatie?
Advertisements

Beginnen met PowerPoint Ga nu naar dia 2.
Korte handleiding: een ppt met sneeuweffect…
Tekst naar een SmartArt
Een digitaal verhaal maken
Les 4 cursus WordPress. Wat gaan we doen (1) 1. Importeren via Word problemen 2. Alle pagina’s en berichten verwijderen, incl prullenbak leegmaken 3.
DIA-OPMAAK (1) Dia-indeling H van Breugel A van der Coelen.
Inloggen in WinPOS In deze presentatie wordt kort gedemonstreerd hoe je moet inloggen in WinPOS. Door op de linker muisknop te klikken, ‘blader’ je door.
powerpointles 1 Nienke Kooistra College Blaucapel
PowerPoint creatief met effecten
Microsoft Office PowerPoint 2007 of 2010 is ontworpen voor het maken van diapresentaties. Een presentatie kan bestaan uit diverse componenten, waarvan.
Les1: eenvoudig computergebruik
PowerPoint.
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Klik in de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Hoe werkt een powerpoint?
Wat moet je wel en wat moet je niet doen?!?
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Methodisch werken Kun jij het werken en evalueren zo neer leggen dat er een rij van afwisselend werken en evalueren ontstaat? Spelregels zijn: Maximaal.
Office 15 maart.
Een presentatie maken Les 2
© b-boom.nl Meld aan op de website door in het aanmeldformulier uw gegevens in te voeren.
Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie?
Werken in K.U.Loket Syllabi. 1 ZoekmogelijkhedenVolledige lijst opvragen is ook mogelijk, maar kan lang duren Start in K.U.Loket de toepassing “mijn syllabi”
Basis vaardigheden PowerPoint
Een bestaande presentatie gebruiken
Opmaak van een dia.
Ga naar Diavoorstelling bovenaan het scherm.
Een goede powerpoint- presentatie
Nu is het plan om een map op een van de 2 computers te plaatsen en die te simpel te delen naar die andere computer ook wel SFS (Simple File Sharing) genoemd.
Let’s go! ›Beginnerspresentatie ›Starten met prospero ›Verschil CMS en web navigator ›Nieuwe content > nieuwe folder aanmaken ›Bestanden uploaden ›Linkobject.
Zet de letters leesbaar rechtop en niet in spiegelbeeld. Plaats ze in de juiste volgorde (van links naar rechts). Zorg dat alles netjes op een rij staat.
Workshop PowerPoint.
Dia1 Microsoft PowerPoint is een computerprogramma van Microsoft. Het is een pakket waarmee vooral gemakkelijk presentaties gemaakt kunnen worden die.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Lettertypen installeren  Installeer eerst de World Servants- lettertypen, die kun je hier downloaden.hier  Hoe werkt dat? Zet de lettertypen in de map.
Leesvaardig Examentraining.
Trimester 2. Hfdst 1: e-Presentatie, master! e-Presentatie Met de hulp van Powerpoint gaan we leren hoe we een elektronische presentatie kan maken.
Slide type ZUYD HUISSTIJL KLEUREN Terwijl je een object geselecteerd hebt, navigeer naar het tabje “hulpmiddelen voor tekenen” Klik nu op “opvullen van.
Charpentier ( ) Te Deum Geleid luisteren © Pieter Seuren.
Microsoft® Office PowerPoint® 2007-cursus
Empedocles Griekenland 492 v C-432 v C wikipedia
Wat is internet? Vandaag gaan we ontdekken wat internet is? Hoe vaak zijn de leerlingen online? Welk apparaat gebruiken ze? Stel ze eens wat vragen en.
Microsoft® Office Word 2007-cursus
Een vergadering organiseren
Wat is internet? Vandaag gaan we ontdekken wat internet is? Hoe vaak zijn de leerlingen online? Welk apparaat gebruiken ze? Stel ze eens wat vragen en.
5 tips om eenvoudiger te werken
Magnetisch flexibel leven
LES 11 : HET TABBLAD OVERGANGEN COPYRIGHT : RAYMOND BRIGEZ
Een instructie schrijven
Vergadering Personeelsdienst
Hoofdstuk 4 Oefeningen Sjablonen en hoofddia’s Thema’s Hoofddia
Hoofdstuk 21 Overgangen en Animaties
Grafiek Generator Monitor de Bibliotheek op school
Cursusnaam, nummer Instructeur Namen groepsleden
Voorlichting profiel zorg en welzijn
Makkelijk en probleemloos mooie presentaties ontwerpen en geven.
Oorcheck op het mbo 1 Over gehoor en gehoorschade
OFFICE Periode 1.
Deze dia invoegen in uw presentatie
Titel van trainingspresentatie
Deze dia invoegen in uw presentatie
Hoe maak je een eyecatcher
SJABLOON VOOR EEN SCHOOLREISJE
HET GEBRUIK VAN DEZE SJABLOON
Powerpoint Meester Opdracht: Titel: Tahoma 66 groen
[Voer de titel van de overtuigende toespraak hier in]
Presentatietitel Maak een titel aan die u publiek aanspreekt. U kunt dit ondertitelveld gebruiken voor een citaat of een scriptiestelling waaruit het belang.
onderschrift Wijzig de foto: Klik op de foto en dan op backspace om een nieuwe foto in te voegen Om deze uitleg te verwijderen selecteer je het tekst.
Wat is het Office Pakket?
Transcript van de presentatie:

Een bestaande presentatie gebruiken Computerwijs

Inhoud Dia’s met tekst Dia’s met opsommingen Dia’s met afbeeldingen Dia’s met achtergrondgeluid Dia’s met films Dia’s met andere objecten Diaovergangen en animatie-effecten Achtergronden en thema’s

Tekst kun je op verschillende plaatsen op de dia zetten door gebruik te maken van tekstvakken. De tekst in een tekstvak kun je opmaken zoals je dat in Word geleerd hebt. Overdrijf echter niet met opmaak want dat leidt de toeschouwer af van de essentie. Dit is geen goede dia omdat er te veel tekst op staat. Die tekst is bovendien te klein. Dia’s met tekst

Dia’s met opsommingen Gebruik opsommingen om samenvattingen en inhouden weer te geven. De werkwijze is dezelfde als die in Word. 1.Je maakt een opsomming in een tekstvak. 2.Je kunt een opsomming maken zoals hierboven. 3.Je kunt ook zoals hier met nummering werken. Ook dit is geen goede dia: de tekst bij de opsommingen is te lang en te klein. De opsomming verliest hierdoor zijn doel.

Dia’s met afbeeldingen Dia’s kunnen afbeeldingen bevatten. De werkwijze is dezelfde als die in Word. Tekst en afbeeldingen kunnen op dezelfde dia gecombineerd worden.

Dia’s met achtergrondgeluid Als je pc over luidsprekers beschikt, kun je bij het tonen van dia’s ook achtergrondgeluid voorzien. Klik hierboven op de luidspreker. Je kunt er ook voor zorgen dat geluid automatisch afgespeeld wordt.

Dia’s met films Dit is een dia met een filmpje. Het filmpje zou automatisch afgespeeld moeten worden als de dia verschijnt. Als je pc over luidsprekers beschikt, zul je ook hier geluid horen.

Dia’s met andere objecten

Diaovergangen De vijf volgende dia’s bevatten speciale overgangseffecten. Ze dienen om de presentatie levendiger te maken en extra aandacht bij de toeschouwer op te wekken. Klik nog één keer met de muis. De volgende dia’s zullen automatisch verschijnen.

Overgang 1

Overgang 2

Overgang 3

Overgang 4

Animatie-effecten De volgende dia bevat een animatie-effect. Daarmee kan een dia niet ineens, maar in stappen getoond worden. Op die manier kun je de nieuwsgierigheid en de aandacht van je publiek aanwakkeren. Animatie-effecten zijn vooral interessant bij opsommingen waarbij de verschillende items stap voor stap getoond worden terwijl je voordracht vordert. Druk bij de volgende dia telkens op de spatiebalk om het volgende element van de dia te tonen.

Animatie-effecten Dia’s met tekst Dia’s met opsommingen Dia’s met afbeeldingen Dia’s met films Dia’s met achtergrondgeluid Diaovergangen en animaties Achtergronden en thema’s

Dia’s kunnen ook achtergronden bevatten. Die achtergronden kunnen op enkele of op alle dia’s toegepast worden. Een geheel van opmaakinstellingen dat op alle dia’s toegepast moet worden, noemt men een thema.