De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tekst naar een SmartArt

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tekst naar een SmartArt"— Transcript van de presentatie:

1 Tekst naar een SmartArt
Afbeeldingen Converteren

2 Het converteren van koppen en ongenummerde lijsten naar SmartArt-Afbeeldingen is een uitstekende manier om het uiterlijk van de dia’s in je presentatie drastisch te verbeteren. Dit geeft je een georganiseerde structuur en professioneel ogende afbeelding.

3 2 1

4 Afbeelding maken 1 Plaats alle tekst die je in de afbeelding wilt gebruiken in een tekstvak en klik in het tekstvak om het te selecteren als het niet al is geselecteerd. 2 Klik in de tab Start op de knop Converteren naar SmartArt-afbeelding en kies een ontwerp in de galerie die verschijnt. Als je geen geschikt onderwerp ziet, klik je op Meer SmartArt-afbeeldingen en gebruik je het dialoogvenster SmartArt-afbeelding kiezen om een geschikte afbeelding te kiezen. 3 Gebruik de tabs ontwerpen en opmaak van hulpmiddelen voor SmartArt om het uiterlijk van de SmartArt te veranderen. 4 Sleep een formaatgreep aan de rand van de SmartArt-afbeelding om de grootte te veranderen en versleep de rand om de SmartArt te verplaatsen naar de locatie die je wilt.

5 Sjabloon 3 1

6 Einde Tekst naar een SmartArt-afbeelding converteren
Quiz Einde Tekst naar een SmartArt-afbeelding converteren Quiz

7 Tekst naar WordArt converteren
Sommige diapresentaties zien er prima uit met platte tekst, maar andere hebben baat bij wat meer levendigheid. Dat is waar WordArt om de hoek komt kijken. Het is gemakkelijk en leuk om titels of speciale onderdelen van je presentatie interessanter te maken met WordArt-opmaak. Maar overdrijf het niet!

8 1 2

9 DE tekst converteren 1 Selecteer de tekst die je naar WordArt wilt converteren. 2Klik in de tab Opmaak van Hulpmiddelen voor tekenen op de meer in de groep stijlen voor WordArt om de galerie te openen . Wijs elke WordArt stijl aan om te zien hoe je tekst eruitziet met die stijl. Merk op dat de items in het bovenste gedeelte van de galerie alleen de geselecteerde tekst beïnvloeden en dat de items in het onderste gedeelte alle tekst in het tekstvak beïnvloeden. Klik op de stijl van je keuze. 3 Gebruik de knoppen Tekstopvulling, Testkader en Teksteffect om het uiterlijk van de geselecteerde tekst te wijzigen. 4Gebruik de instellingen van lettertype in de tab Start om het lettertype, grootte, kleur, af spatiëring en andere aspecten van de geselecteerde tekst te wijzigen.

10 De meer knop 4 3 WordArt

11 Einde les 4 Einde les 4


Download ppt "Tekst naar een SmartArt"

Verwante presentaties


Ads door Google