The Jacks Recensies Voor het branchevak Music heb ik ervoor gekozen om te reageren op recensies van the Jacks. Dit doe ik als onderdeel van mijn EMEG-lijst.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
EMEG lijst - Entertainment TV opname ‘’Wat vindt Nederland?!’’
Advertisements

Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Sporten.
Man  vrouw ( een kort verhaal, verteld door een ? )
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
Bevrijdingsfestival Vlissingen Mei • Retourtje trein vanaf Bergen op Zoom 12euro • Mooie zonnige dag, soms een beetje wind • Met 10 man • Waarom.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Digitaal Beeldverhaal
Opnieuw Steeds opnieuw ben ik andere aspecten van
So You Think You Can Dance theatertour. De theatertour vond plaat in Vredenburg Leidsche Rijn te Utrecht. SYTYCD is een danswedstrijd die op de Nederlandse.
EMEG-lijst ENTERTAINMENT -Entourage seizoen een gekeken -Minder erg dan verwacht, werd leuker naar het einde toe -Geen behoefte om de vervolgseizoenen.
Lazy Sunday Lazy Sunday is een muzikante band met maarliefst 6 personen. De band covert liedjes van vroeger maar ook van nu. Dit doen ze met veel verschillende.
Live in de HMH 2013 Music. Super band. Een pianist, drummer. Hammond, bassiste, sax/conga’s, 2 achtergrond zangeressen en Een gitarist. Prachtig vol.
The Growlers 7 April. Wie, Wat, Waar? The Growlers Optreden Paradiso Kleine Zaal (A’dam) 9Euro 19:00u.
 Linkin Park is een band die zich slim oriënteert op de markt, ze zijn niet voor niets een van de grootste bands op dit moment.  Ze zijn van een vuige.
7 e EMEG ITEM Door Mathijs van Zantvoort. Na mijn recensie voor The Mad Trist (zie EMEG item 4) Wilde ik ook wat verder kijken dan omgeving Eindhoven,
Bekijk de 3voor12 website in combinatie met lees een recensie en beoordeel deze.
A$ap Rocky. Informatie Plaats: Melkweg Amsterdam Datum: 28 mei 2013 Aanvang 22:00 Album: Long live A$AP.
The Moon is Big Rats on Rafts. Recensie over het album Recensie niet verkeerd, kwam overeen met eigen mening. Ik kon de band alleen van naam, niet van.
Tame Impala Paradiso. Wat, Waar, Wanneer? Wat? Optreden van de band Tame Impala Waar? Paradiso Amsterdam Wanneer? 29 oktober 2012.
Bastille ( gestileerd als BΔSTILLE ) zijn een Engels rock band opgericht in Londen in Ze begon als een solo project van singer- songwriter Dan Smith,
Wanneer het maantje in het kooitje schijnt, maak los Zachiël, op het juiste moment ".
One Last Tour ’12 ZiggoDome Amsterdam. Sfeerimpressie.
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Dit is mijn boekbespreking
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
Er waren vele honderden nachtegalen, hoe moest hij nou Jorinde terugvinden?
Nieuwsbrief Mei - Juni 2011 Daniel Huisman Frankrijk
Glow.
Glow.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
EMEG lijst: opdracht 10.
Door Mathijs van Zantvoort CE2C. Ik heb 15 maart 2013 de bands Lookapony en the Mad Trist gezien in PopEi in Eindhoven. Na afloop heb ik mijn eerste recensie.
Als vrijwilligerswerk bij mij in de wijk heb ik geholpen bij de organisatie van Woensel Westival. Een wijkfestival waar we alle bewoners van deze ontwikkelingswijk.
Jazz avond Hall OF Fame Tilburg
{ The Ziggodome. ● Uitverkochte Ziggodome dus veel bezoekers ● Veel songs van het nieuwe album ● Veel entertainment ● Grote show ● Voorprogramma.
HANS KLOK The Houdini Experience. OPDRACHT: Lees recensies en geef daar een reactie op.
Mazes + The Benelux in Stage 01, 013 Tilburg Wat zijn de verwachtingen vooraf? Wat is je ervaring geweest? Wat is het verschil?
House of Freaks BEACHCLUB VROEGER. Wie? Wat? Waar?  House of Freaks  2 juni :00 – 00:00  Beachclub Vroeger  Bloemendaal.
Opdracht Bezoek een gamebeurs Lees recensies en geef daar een reactie op.
Ciara ‘The Sand’. Opdracht Observeer het publiek tijdens je bezoek.
{ Premiere The Fast and the Furious 6. Wat zijn jou ervaringen? Wat zijn jou ervaringen? Opdracht.
Enquête-uitslagen PowerPoint Fanfare Sint Caecilia 2011.
Uitzending bijgewoond van een tv programma.
BRIDGET JONES The edge of reason Kijk een film (dvd/bluray) met het commentaar van de regisseur en ga opzoek naar de succesfactor.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Appel. Recensie en reactie over de act van Bush!
" Pas op ", zei Joringel, " dat je niet te dicht bij het kasteel komt ".
Branche gaming. Geef een reactie op een recensie van het spel. Plus puntjes Het vechtsysteem is beter dan ooit! Vijanden zijn agressiever dan in alle.

De zoektocht van de identiteitspolitie. “Ik herinner me vooral de liefde van mijn moeder.” “Hoe ouder ik word, hoe meer ik op mijn moeder begin te lijken.”
Recensie met mijn commentaar.  Recensie: Nummers als ‘Blue Eyes’ en ‘Stars in My Eyes’ doen het goed. De unieke combinatie en originaliteit van de muziek.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
6 September 2012 Lotto Arena - Antwerpen. Wat zijn je verwachtingen vooraf? Wat is je ervaring geweest? ONDERZOEKSVRAGEN.
Helden… … en heldinnen Voor al deze vrouwelijke superhelden geldt dat ze in een behoorlijk stereotype jasje worden gegoten.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Inhoudsopgave Inleiding Waar komt motown vandaan? Wat is Motown?
 Bij aankomst  De zaal  Het voorprogramma  Caruso.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
ZORGSTROOM CONCERT Het Zeeuws Orkest 27 januari 2013.
Beste klasgenootjes,vandaag doe ik mijn spreekbeurt over:
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Powerpoint presentatie.
MIJN HOBBY!!?. DANSEN STREETDANCE Streetdance is een dans die op straat in New York City door hipsters wordt beoefend. Het is een dans waar je erg scherp.
Transcript van de presentatie:

The Jacks Recensies Voor het branchevak Music heb ik ervoor gekozen om te reageren op recensies van the Jacks. Dit doe ik als onderdeel van mijn EMEG-lijst. The Jacks is een beginnende Tilburgse band bestaande uit Marcia Savelkoul (vocal), Estelle Stijkel (guitar), Dani van Gaalen (drums) en Joost van Haaren (bass). Ik heb ervoor gekozen om commentaar te geven op een live recensie, een EP recensie en mijn eigen mening te geven over the Jacks.

Live Recensie Recensie voorprogramma Slash ft. Miles Kennedy & the Conspirators De plaatselijke heldinnen (plus enkele held) van The Jacks hebben echter eerst de eer om het talrijke publiek op te warmen voor de man met de Gibson en zijn muzikale samenzweerders. En hoe kun je dat beter doen dan met een stevige pot dampende rock-‘n’-roll? Onder bezielde leiding van zangeres Marcia Savelkoul, die een rauwe stem opzet als ware ze aangegrepen door dezelfde keelaandoening waaronder half Nederland momenteel te lijden heeft, slaan de dames en heer zich kundig en enthousiast door hun gecomprimeerde set. Misschien dat de keuze voor een cover van Led Zeppelins Whole Lotta Love wat veel hooi op de vork genomen is, maar het zorgt vanzelfsprekend wel voor herkenning bij de bezoekers, die uiteindelijk vrij vrolijk afscheid nemen van deze gepassioneerde bende. Een fijn begin van de avond. Bron: uitverkocht-013-gitaarfeest.html uitverkocht-013-gitaarfeest.html

Mijn reactie Ik vind dit in zijn algemeen absoluut geen slechte recensie. Ik was toevallig zelf ook bij dat concert en vond dat ze een erg goede set speelden. Ik vind het jammer dat de recensist de cover van ‘Whole Lotta Love’ te hoog gegrepen vindt voor het viertal, omdat ik dit zelf als hardcore Led Zeppelin fan één van de beste covers van dit nummer ooit vind. Ondanks dat ik mezelf wel een fan van the Jacks mag noemen en blij was met hun optreden, vond ik het ergens jammer dat zij in het voorprogramma van de legendarische Slash stonden. Ik had daar persoonlijk iets groters verwacht.

EP Recensie The Jacks - Epic Trois Het vuige rockgeluid uit de jaren zeventig werd jaren geleden weer hip dankzij diverse Britse, Amerikaanse en Australische bands, maar Nederlandse acts als DeWolff, The Dudettes, Orgel Vreten en The Jacks weten er ook wel raad mee. The Jacks is zo’n rockband, met Tilburg als uitvalsbasis. Zangeres Marcia Savelkoul en gitariste Estelle Stijkel leerden elkaar op twaalfjarige leeftijd kennen en formeerden daarna The Jacks. Bassist Joost van Haaren (ex-Krezip) voegde zich vervolgens bij de band en drumster Dani van Gaalen is de meest recente aanwinst. Epic Trois fungeert min of meer als debuutalbum van het rockkwartet, maar is in feite een verzameling van de eerste drie EP’s van de band, gehuld in een bijzonder fraaie verpakking. Omdat de EP’s (The Jacks EP, Raw & Gorgeous, Epic Trois) op andere momenten met andere producers zijn opgenomen, zijn er wel wezenlijke verschillen. Zo klinken de nummers van de eerste EP (geproduceerd door The Jacks met Tom Sikkers) aanzienlijk braver en meer opgepoetst dan het volledig door de band in elkaar gedraaide Raw & Gorgeous, dat met zijn rauwere, meer punkachtige productie veel beter bij de band past. Ballad Stars Are Forever is een onverwacht hoogtepunt. Bron:

Mijn reactie Ik vind dit een goede recensie. Ik heb het album zelf in huis en heb het regelmatig aan staan. Ik ben blij dat het in deze recensie, zoals in veel recensies over the Jacks, bassist Joost van Haaren (ex-Krezip) niet centraal staat, maar de band in zijn geheel. Ik ben het eens met de stelling dat de eerste EP een stuk braver klinkt, omdat ik zelf vond dat de band pas los kwam en het onderste uit de kan haalde op de twee volgende EP’s. Ik vind het jammer dat niet uitgelicht wordt dat the Jacks vrij uniek zijn in hun soort, gezien er drie dames in de band zitten. De enige bekende bands op dit moment met zo’n setting zijn the Dudettes en Warpaint.

Mijn mening Zo’n twee jaar geleden ontdekte ik the Jacks per ongeluk als afsluiter van de laatste jamsessie in de Groene Engel in Oss. Vanaf die tijd heb ik ze een beetje gevolgd, en heb ik ze steeds vaker live gezien. Ik ben erg blij met the Jacks. Naar mijn mening maken ze fijne, rauwe punkie rock met een rockchick randje door zangeres Marcia Savelkoul. Ik ben blij dat er weer een ‘chickband’ opgestaan is (Joost heeft op het podium soms ook wat vrouwelijke trekjes), omdat die er geen goede meer is geweest sinds The Runaways, en misschien speelt daar ook stiekem een stukje van mijn persoonlijke voorkeur in mee. Ik vind the Jacks een aanwinst voor muzikaal Nederland en zie ze graag live!

Carly Manders CO1J