Welkom in de samenkomst. Handelingen 3 Handelingen 3 1. Op een middag, omstreeks drie uur, het Joodse gebedsuur, gingen Petrus en Johannes naar de tempel.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Haar moeder, de Koningin, noemde men Ze woonde in een klein landje en haar vader was Er was eens een wondermooie prinses en ze noemden haar... Ze woonden.
Advertisements

IJsje is het zachtste beertje van de hele wereld. Voel maar in het boek!
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Oorspronkelijk werd dit reeds rondgestuurd als een Word document.
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
De Schepping. En toen zei God: Adam, Ga naar de vallei...
Tussen Pasen en Pinksteren.
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
de genezing te Bethesda
Een romantisch sprookje
Anne-Frank.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
MARKUS 2 vers 1 t/m 12 Toen Jezus enkele dagen later terugkwam in Kafarnaum, werd bekend dat Hij weer thuis was. Er stroomden zoveel mensen toe, dat er.
Kikker en het vogeltje Max Velthuijs.
De opkomst van het christendom
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Gemaakt door: Esther, Oscar en Jaimie.
Modern Sprookje Kikkerkoning.
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
…..overrompeld door verdriet
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Thema voor vanavond is:
Wonderen.
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Matteüs 6:33 Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. 2.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Dagboek van een vrouw.
“Geef en je zal gegeven worden.”
Op een dag stond een jonge man midden in de stad en verklaarde, dat hij het mooiste hart had dat men ooit had gezien.
„Papa, waarom hebben wij indianen allemaal van die lange namen, terwijl de cowboys altijd korte namen hebben zoalsBill, Tex of Brad?
Het verhaal van Pasen.
Jezus roept de leerlingen
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Er was eens een oud koppel van 85 jaar
DE BLINDE DE BLINDE Klikken Klikken “ Een blinde zat aan de rand van het voetpad, Een blinde zat aan de rand van het voetpad, met aan zijn voeten een.
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: J. Korthoef
Kinderen
Dit verhaal begint heel lang geleden, als een vader zijn 5-jarige dochter straft, toen ze een heel kostbaarstuk verloren had. Toen hadden ze nog maar.
De vrijdag…… ……..maar de zondag komt!.
Een plek van aanbidding. “Bij aanbidding spelen de emoties en het gevoel voor schoonheid zeker mee, maar het is wel een grote reductie wanneer men aanbidding.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
En terwijl hij onderweg was, gebeurde het dat hij dicht bij Damascus kwam …
Welkom Voorganger: Ds. F. Westermann Ouderling van dienst: K. Muis Muziek: Huisband Schriftlezing: Mattheus 26: 69 t/m 75.
Als je een doorbraak in je leven wilt, moet je uit je boot stappen!
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Les 9 voor 27 februari Veel veldslagen van de Grote Strijd vonden plaats gedurende de geboorte van de Christelijke Kerk. De eerste Christenen moesten.
De verlamde genezen Lucas 5: Lucas 19:10 Want de Zoon des mensen kwam om zoeken en te redden wat verloren is.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Liturgie ♪ 139:1,4,14 ✝ LUC22:39-53 ♪ 562:1,2,3 ✝ LUC22:54-62 ♪ 575:1,2,4 ✝ LUC23:13-26 ♫ 181:1,2,4,5 ✝ LUC23:32-47 ♪ 590:1-5 » Goede Vrijdag
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
Illustratie van Kees de Kort Marcus 10:49-52 En Jezus stond stil en zei dat men hem roepen moest. Toen riepen ze de blinde en zeiden tegen hem:
Evangelische Baptistengemeente Tilburg ZALIG EN ‘ARM VAN GEEST’ 25 september 2016 R.Rausch © n.a.v. Mattheus 5:1-3 ‘Samen Kerk Zijn: ZALIG’ (deel 2)
Les 12 Genezing en bevrijding
Jezus liep met zijn leerlingen naar een tuin die Getsemane heette.
Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Agenda aanstaande week 1/2
Jezus volgen met wat je hebt en geeft
Jezus geneest Ongeëvenaarde kracht ligt in Uw grote Naam Hand
Transcript van de presentatie:

Welkom in de samenkomst

Handelingen 3 Handelingen 3 1. Op een middag, omstreeks drie uur, het Joodse gebedsuur, gingen Petrus en Johannes naar de tempel. het Joodse gebedsuur, gingen Petrus en Johannes naar de tempel.

2. Toen zij daar aankwamen, zagen zij een man, die al sinds zijn geboorte een man, die al sinds zijn geboorte verlamd was. verlamd was. Elke dag werd hij naar de Elke dag werd hij naar de “Mooie Poort” gedragen om daar te “Mooie Poort” gedragen om daar te bedelen. bedelen.

3. Toen Petrus en Johannes de tempel wilden binnengaan, vroeg hij hun wilden binnengaan, vroeg hij hun om geld. om geld.

4. Zij keken hem aandachtig aan, en Petrus zei: en Petrus zei: “Kijk ons aan !” “Kijk ons aan !”

5. De man keek hen aan in de 5. De man keek hen aan in de verwachting iets van hen verwachting iets van hen te krijgen. te krijgen.

6. “Goud en zilver heb ik niet”, zei Petrus, “maar wat ik heb zei Petrus, “maar wat ik heb geef ik u: geef ik u: In de naam van Jezus Christus uit In de naam van Jezus Christus uit Nazareth: sta op en loop !”. Nazareth: sta op en loop !”.

7. Petrus pakte hem bij de rechterhand en trok hem overeind. en trok hem overeind. Op hetzelfde moment werden de Op hetzelfde moment werden de voeten en enkels van de man stevig voeten en enkels van de man stevig en sterk. en sterk.

8. Hij sprong op, stond, en begon te lopen, en ging met hen de tempel lopen, en ging met hen de tempel binnen, springende en God lovende. binnen, springende en God lovende.

9. Alle mensen zagen hem lopen en God loven. lopen en God loven.

10. En men herkende hem als de verlamde man, die altijd bij de verlamde man, die altijd bij de “Mooie Poort” zat te bedelen. “Mooie Poort” zat te bedelen. En zij werden met verbazing en En zij werden met verbazing en verwondering vervuld over wat er verwondering vervuld over wat er was gebeurd. was gebeurd.

11. Alle mensen stroomden samen in de zuilenhal van Salomo toen de zuilenhal van Salomo toen Petrus en Johannes hem Hulp Petrus en Johannes hem Hulp verleend hadden, verleend hadden, vol verbazing. vol verbazing.