Eerste adventszondag 28 november 2010

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Op zoek naar licht Mensen komen binnen.
Advertisements

Liturgisch bloemschikken
Ik wens je De kracht van god.
Advent Advent is onderweg zijn Advent is op die lange weg zijn van verwachting naar vervulling, van droom naar werkelijkheid. Advent is geduldig wachten.
Kerst 2012 God is bij de mensen komen wonen.
Thema vanavond: Vol verwachting…
Derde zondag van de 40 dagentijd 7 maart 2010
Vierde Adventszondag 20 december 2009
Zingen Vers 1 Wij zingen God ter ere in grote dankbaarheid
Zingen Refrein Naar U gaat mijn verlangen, Heer Vers 1
Zingen Vers 1 Beveel gerust uw wegen, Al wat u 't harte deert,
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
Psalm 25.
Vierde zondag van de 40 dagentijd 3 april 2011 Ontmoeting in voorbijgaan Johannes 9: 1-13 Jezus ziet in het voorbijgaan een blinde die vanaf zijn geboorte.
Vierde zondag van de 40 dagentijd 14 maart 2010 Exodus 7; 8-25 Als de Farao om een wonder vraagt, laat Mozes zien dat de staf een slang wordt. De Farao.
4 de Adventszondag 21december 2008 Lucas 1 vers Gegroet Maria, begenadigde, de Heer is met je. De kracht van de Allerhoogste bedekt je als een schaduw.
3de Adventszondag 14 december 2008
Derde Adventszondag 13 december 2009
Eerste zondag van de 40 dagentijd 13 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 4:1-11 Jezus wordt door de Geest naar de woestijn gevoerd en ontmoet daar de duivel,
Eerste zondag van de 40 dagentijd 21 februari 2010 Exodus 3:1-18 Vanuit de brandende doornstruik roept God Mozes en stuurt hem naar Egypte. De Heer ziet.
1ste Adventszondag 2 December
Tweede adventszondag 5 december 2010
Derde adventszondag 15 december 2013
Kerst 2010 Micha 5: 1-4a Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein voor iedereen. Uit jou komt een herder voort, bekleed met macht van de Heer, Hij brengt.
1ste Adventszondag 30 november 2008
Vierde adventszondag 19 december 2010 Micha 7 vers 3 en vers De deugdzaamste is als een doornstruik, de oprechtste is erger dan een stekelhaag.
Derde adventszondag 12 december 2010 Micha 6: 1-8 Jullie denken door geschenken mij te dienen, maar mens, er is jou gezegd wat goed is! Je weet wat de.
God wijst je de weg van de vrede. stralend licht gaat uit de hemel over ons op.
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
Gij zijt mij, HEER', ter schuilplaats in gevaren;
Vierde adventszondag 23 december 2012 “Vruchtbaar Leven” Lucas 1: Toen Elisabeth de groet van Maria hoorde, sprong het kind op in haar schoot; zij.
Tweede zondag van de 40 dagentijd 28 februari 2010 Exodus 4: Mozes gaat naar Egypte met zijn vrouw Sippora en zijn kinderen. Onderweg besnijdt Sippora.
Vers 1 De zonde spreekt haar vleiend woord, waarnaar de boze gaarne hoort, want hij wil God niet vrezen. 't Is enkel kwaad wat hij beoogt. Hij denkt dat.
Preek Jesaja 42: 1-9.
ADVENT 2014.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
H O O P in kwetsbaarheid BEELDMEDITATIE mensen … ze zoeken naar hoop
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Laatste advent - zondag 21 december
Zingen Vers 1 Waarom, o HEER, blijft U van verre staan?
Zingen Vers 1 Troost troost mijn volk! zo zegt uw God
Niet zoveel is er nodig om gelukkig te zijn, en licht in de ogen te dragen, een paar mensen nabij, en een plek waar men brood en wat vriendschap mag vragen.
Zingen Vers 1 Al zou de vijgenboom niet bloeien,
Zingen Vers 1 Waar God de Heer zijn schreden zet
Tweede adventszondag 9 december 2012 Keer je naar het Licht Lucas 3:3 “Begin een nieuw leven en laat u dopen” verkondigde Johannes, “dan zal God vergeven.
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
Advent ..
Vers 1 Wil, als ik roep, mij antwoord geven, o God van mijn gerechtigheid. U, die voor mij, in 't nauw gedreven, ruim baan gemaakt hebt in mijn leven,
Zingen Vers 1 Loof nu, mijn ziel, de Here,
Vers 1 Zingt vrolijk, looft de naam des HEREN, rechtvaardigen, brengt God uw dank. Het past oprechten Hem te eren met een nieuw lied en citerklank. Laten.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Maranatha... Kom Heer Jezus, kom!
PSALM 37 “Wanneer het leven niet eerlijk is”
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Advent – leven in verwachting Niet alleen Kerst, maar ook en misschien vooral: Verwachting van terugkomst van Jezus.
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
God geeft zijn Wet om ons helemaal op Hem te richten Het gaat God om je hart – Aanhef: God is de bevrijder – Liefde gevraagd – Liefdesgeschiedenis.
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
De bloemschikking. Rose is de kleur van de derde adventszondag. Het paars (de kleur van ootmoed en verwachting) mengt zich met het wit van kerst (de kleur.
De bloemschikking. Paars is de kleur van de eerste adventszondag de kleur van ootmoed en verwachting Vol hoop zien we uit naar het licht van Kerst de.
Micha Zondag Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig.
Micha Zondag
Soms kun je beter zwijgen!?
Eerste adventzondag 27 november 2016
De bloemschikking.
Je vindt ze als bakens langs je weg,
Transcript van de presentatie:

Eerste adventszondag 28 november 2010 Micha 2 Wee hun die boze plannen smeden op hun bed, ze roven, ze maken zich meester van wat hen niet toekomt. Maar wie de rechte weg gaat ziet de Heer aan het hoofd gaan, hun hoop verwacht het Licht.

De kleur paars van advent is de kleur van ootmoet en verwachting, we zien vol hoop uit naar het licht van Kerst. Door het kwaad is de boog van hoop neergehaald, toch richt God door zijn trouw hem weer op.

Onrecht, dat onze gedachten verstrooit is als kronkeltakken die de rechte weg kwijt zijn en distels voortbrengen.

Zoals de knoppen in de winter wijzen naar de bloemen en de vruchten, zo wijst God in zijn Woord naar zijn trouw aan de gegeven beloften voor hen die recht doen.

Het Licht van de Ene brengt ons samen naar nieuw leven, naar bevrijding van dat wat doodt. Via de boog met hedera zien wij Gods trouw en onze hoop op de vervulling van zijn belofte