1. 2 2 Timotheüs 1 7 Want God heeft ons niet – gegeven... 1 aorist = zonder horizon 3.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Ik wens je De kracht van god.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Evangelie der genade Vragen :
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
Het dynamiet van het Evangelie.
De gemeente Het evangelie, de blijde boodschap:
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
Groot is uw trouw, o Heer opwekking 123
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
Zingen Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader.
Genade en veroordeling
24 januari 2013 bijbelstudie nr. 4 Vanaf hoofdstuk 2:1.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden. En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
De wapenrusting van God 1. INLEIDING.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
8 sept Zoetermeer 1. EVANGELIE EU ANGELION 2.
18 mei 2014 Rotterdam. mime mimiek imitatie 1Korinthe 11 1 NAVOLGERS 1 Wordt mijn NAVOLGERS, gelijk ook ik Christus navolg.
27 december 2012 bijbelstudie nr. 2 Vanaf hoofdstuk 1:11.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
GOED NIEUWS.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Zingen Vers 1 Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen.
Kerkdienst: rustgevend. Ten eerste dat gezorgd wordt voor het in stand houden van de dienst des Woords en van de scholen, en dat ik vooral op de sabbat,
1 Daarom, mijn geliefde broeders, naar wie mijn verlangen uitgaat, mijn blijdschap en kroon, staat alzo vast in de Here, geliefden! 2 Euodia vermaan ik.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Leven zoals past bij God
Strijd tegen de zonde?.
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Lekker gegeten??.
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Zondagavond 8 maart 2015.
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
"de goede strijd".
16 april 2015 Rotterdam het Evangelie van de vrede.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
11 okt Zoetermeer. Titus 3 1 Herinner hen eraan, dat zij zich aan overheid en gezag onderwerpen, gehoorzaam, tot alle goed werk bereid zijn, de.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
14 januari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Woord van God: levend en krachtig.
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
Voorjaar oude leven nieuwe leven aantrekken nieuwe jas nodig!
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Zonde = ‘je doel missen’ Je wilt het doel toch niet missen?
Kind van God.
1.
lichtende sterren 4. wat het goede bericht aan het licht brengt
Geest van hierboven, leer ons geloven, hopen, liefhebben
Transcript van de presentatie:

1

2

2 Timotheüs 1 7 Want God heeft ons niet – gegeven... 1 aorist = zonder horizon 3

2 Timotheüs 1 7 Want God heeft ons niet - gegeven een geest van lafhartigheid... 1 = vrees 4

2 Timotheüs 1 7 Want God heeft ons niet - gegeven een geest van lafhartigheid, maar van kracht

2 Timotheüs 1 7 Want God heeft ons niet - gegeven een geest van lafhartigheid, maar van kracht, van liefde

= gezond verstand 2 Timotheüs 1 7 Want God heeft ons niet - gegeven een geest van lafhartigheid, maar van kracht, van liefde en van bezonnenheid. 1 7

2 Timotheüs 1 8 Schaam u dus niet voor het getuigenis van onze Here... 1 Gr. marturion > martelaar 8

2 Timotheüs 1 8 Schaam u dus niet voor het getuigenis van onze Here of voor mij, zijn gevangene

2 Timotheüs maar wees mede bereid voor het evangelie te lijden in de kracht van God, 1 lett. lijd kwaad voor het Evangelie, naar de kracht van God 10

2 Timotheüs 1 13 Neem tot voorbeeld de gezonde woorden, die gij van mij gehoord hebt

2 Timotheüs JAAG naar gerechtigheid, naar trouw, naar liefde en vrede met hen, die de Here aanroepen uit een rein hart. 3 12

2 Timotheüs wees afkerig van de dwaze en onverstandige strijdvragen; gij weet immers, dat zij twisten teweegbrengen; 4 Concordant Version: "stupid and crude questionings" 13

2 Timotheüs 2 1 Gij dan, mijn kind, wees krachtig bekrachtigd in de genade van Christus Jezus... 5 lett. die in Christus Jezus is 14

l ijdt kwaad voor het Evangelie heb "gezonde woorden" paraat jaag naar vrede en trouw met medegelovigen wees afkerig van strijdvragen wees bekrachtigd in de genade in Christus 15