Toetsen bij de opleiding verpleegkunde

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom op de informatieavond
Advertisements

1  Stagevoorlichting Stage 2 Personen:  SLC 2-de jaar INF/TI:  Stage/afstudeercoördinator INF/TI: A. van Raamt  kamer K.1.07 tst  (
Informatie over het centraal examen mavo 4 19 april 2013.
De juridische kant Hoe zit de uitwisseling van patiëntgegevens juridisch in elkaar; wat mag er wel en wat mag niet? Eric Schreuders Net2Legal Consultants.
TWEEDE FASE regelingen en aandachtspunten (versie 4 havo, september 2012) A.Hereijgers.
5 HAVO informatie over het eindexamen April 2014.
EXAMEN en UITSLAG ZIJN VERSCHERPT PER School-Examen Centraal-Examen Het examen bestaat uit een schoolexamen (SE) dit zijn: De rapport cijfers 1,2,3,4,(klas3)
Examen Vmbo Coornhert Lyceum
Examenjaar vmbo-t 2010 / 2011.
REINA DOOIJEWAARD r. b. j. nl intra. iam. hva
HOORCOLLEGE V2 ASSESSMENTS CMD
Examenjaar vmbo-t 2010 / Examenvakken (6) CKV, Lichamelijke opvoeding, maatschappijleer (SE) Nederlands (verplicht) Engels (verplicht) Frans Wiskunde.
5 HAVO informatie over het eindexamen
1 Afstudeervoorlichting Afstuderen 2 Personen: SLB coach 4-de jaar INF, TI: Stage/afstudeercoördinator INF, TI: A. van Raamt kamer K.1.07 tst (
4VMBO Het examen. PTA Klas 3 SE110%10% SE210%10% Klas 4SE320%25% SE420%25% SE520%30% SE620% totaal100%100% (Gemidd SE-cijfer + CE-cijfer) /2 = eindcijfer.
3VMBO Het examen. 3 MAVO → 4 MAVO In het eindrapport klas 3 zijn voortgangscijfers, SE1 en SE2 verwerkt. Overgangsregeling: -alle cijfers -gekozen vakkenpakket.
Studiecoach Bijeenkomst
Taalportfolio Les 4, jaar 1, Lente 2008
PTA en Staatsexamen vmbo-tl/havo/vwo examensecretaris neeltje timmers
Les htv2 hfdst 38 APV Blz
Welkom op de erasmus school of economics
INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4
Informatieavond PTA 3e – 4e klas
VSO Het Mozaïek Almelo.
ISO 21/11/2014. OER basistraining ISO 21/11/2014.
Inrichting en organisatie klas 5 PTA LOB Infoavond klas algemeen gedeelte Presentatie.
CE / IBL Slb Jaar 1, les 2 (1.4).
De (T)OR en de bestuurder
Welkom op de ouderavond havo-4. Ouderavond 7 oktober 2014 havo-4 * voorlichting Tweede Fase * kennismaking met de mentor.
Welkom op de ouderavond vwo-4. Ouderavond 6 oktober 2014 vwo-4 * voorlichting Tweede Fase * kennismaking met de mentor.
Informatieavond informatieavond CENTRAAL EXAMEN 2015.
SIS is het Studenten Informatie Systeem voor studenten en docenten
VSO Het Mozaïek Almelo. Examenreglement en Programma van Toetsing en Afsluiting leerjaar 3 en 4 Eindexamenjaar 2015.
Welkom in L22 ! SLB 2 L22 Bijeenkomst 1 Stefan Schuur.
Facultaire Opleidingscommissie Informatica TouW-symposium 13 november 2010 Michallis Pashidis.
Bachelor/Master-stelsel Een faculteit op weg naar morgen.
Klik om de stijl te bewerken Toetsen, niet minder maar anders Welkom! Inleiding Facts & figures Verantwoorde- lijkheid ex. cie Reactie handicap + studie.
Informatica Technische Informatica Business IT & Management Afstudeerfase Introductie 2015.
Informatieavond PTA 3e – 4e klas 22 september 2015.
TWEEDE FASE regelingen en aandachtspunten (versie 4 havo, oktober 2015) J.Kieboom.
TWEEDE FASE regelingen en aandachtspunten (versie 4 vwo, oktober 2015) J.Kieboom.
PTA Programma van toetsing en afsluiting
Het examen mavo Powerpoint staat op de website.
Het examen havo-vwo Cijfers in eindexamenjaar Eindcijfer = Schoolexamencijfer + centraal eindexamen cijfer : 2 PTA = Programma van Toetsing.
Hoe is de vaststellingscommissie georganiseerd? Er is één centrale vaststellingscommissie. De vaststellingscommissie heeft een aantal benoemde leden. Iedere.
Eindexamen en PTA Uitleg over het eindexamen en het programma van toetsing en afsluiting voor havo 4.
Naam presentatie – Naam maker en/of presentator - 12/09/2005 Faculteit Naam Faculteit – Dienst of Vakgroep (optioneel) Facultaire Studietrajectbegeleiding.
Examenvoorlichting. Programma 1.Slaag/zak-regeling 2.Rooster 3.Voorbeeld leerlingen gezakt 4.Regels, tips etc. 5.Overige belangrijke data 6.Controle (telefoonnummers,
Toetsing Faculteit Onderwijs Locatie Heerlen, Maastricht & Sittard Anneriet Florack september 2011.
Eindexamen en PTA Uitleg over het eindexamen en het programma van toetsing en afsluiting voor havo 5.
Consumentenbescherming in Nederland en onder de tropenzon Dr. Viola Heutger EU CARICOM.
VOORLICHTINGSAVOND TL 3. PROGRAMMA PLENAIR EXAMENPROGRAMMA PTA VOORBEELDEN VAN PTA VRAGEN VAN OUDERS MENTOREN BEGELEIDING CONTACTEN INDIVIDUELE VRAGEN.
Voorlichtingsbijeenkomst MOER en Regeling studieadvies 5 oktober
Voorstelling ombudsdienst faculteit rechtsgeleerdheid December 2014.
Overgang naar jaar 4 Procedure voor studenten die een of meerdere onvoldoende WPB’s moeten herkansen 1.Kleine zaken/lacunes: inhalen binnen de periode;
Informatieavond PTA 3e – 4e klas 26 september 2016.
Voorlichtingsavond mavo 3 21 september Programma: Algemeen (examen, verzuim etc.)Dhr. Kooij Handelingsdeel/keuzeDhr. Hettinga MentorenM3ADhr. Boendermaker(lok.
INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 Leerjaar 3 en 4 examenjaar.
RECEPT VOOR EEN GOEDE EXAMENREGELING
Informatie avond Leerjaar – 2018.
Voorlichting beroepsrichtingen
HET LAATSTE JAAR! OUDERAVOND HAVO - 5 Ha5A Jim Arts
Informatie avond Leerjaar – 2018.
Programma van toetsing en afsluiting
Voorlichtingsavond 4 mavo
Examencommissie alo amsterdam
INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4
Privacy en Leerplicht/RMC
Het examenjaar Mavo Op naar het diploma
Wetenschappelijke integriteit aan de Faculteit Wetenschappen
Transcript van de presentatie:

Toetsen bij de opleiding verpleegkunde Joop Bouwman J.g.bouwman@hva.nl (Voorzitter examencommissie o.a.) Tip: lees de folder voordat je de presentatie geeft.

Programma Algemene opmerkingen Regels tijdens toetsen Toetsrooster Inschrijven Toetsinzage Vrijstellingen OER Fraude

Regels bij toetsafname artikel 5.6 Praktische gang van zaken bij tentamens en toetsen De student dient zich te kunnen legitimeren door middel van zijn collegekaart. De aanwijzingen van de examinator of surveillant moeten worden opgevolgd. Het gebruik van andere hulpmiddelen dan schrijfgerei en het ter plekke uitgereikte materiaal is uitsluitend toegestaan als dit uitdrukkelijk is aangegeven. Informatie- en communicatiemiddelen (zoals mobiele telefoons, draagbare computers, pda's enz.) dienen vóór de aanvang te worden uitgezet en te worden weg­geborgen. Het gebruik van dergelijke hulpmiddelen is niet toegestaan, tenzij toestemming voor gebruik is gegeven op de wijze zoals beschreven in het vorige lid. Het is niet toegestaan zonder toestemming van de examinator of surveillant te communiceren met andere personen in of buiten het lokaal waar het tentamen of de toets wordt afgenomen.

Art. 5.6 Vervolg De examinator en de surveillant zijn bevoegd passende maatregelen te nemen indien de orde en rust wordt verstoord. Bij inlevering van het werk dient op de presentielijst te worden aangetekend dat het werk is ingeleverd (paraaf). Degene die als gevolg van overmacht meer dan 20 minuten te laat arriveert, kan de toegang worden geweigerd. Het is niet toegestaan om gedurende de eerste 30 minuten het lokaal te verlaten. Aan studenten met een functiebeperking kan de examencommissie een verlenging van de standaardduur van de toetsing en/of het gebruik van hulpmiddelen toestaan, naast de bevoegdheid bepaald in artikel 5.1 voor studenten met een functiebeperking de toetsvorm nog verder aan te passen aan de mogelijkheden van de betrokken student.

Bijzondere omstandigheden In geval van bijzondere omstandigheden wordt studenten met toetstijdverlenging verzocht achterin de zaal te gaan zitten, zodat zij zo min mogelijk last hebben van vertrekkers. B.O: dyslectie, Nederlands (woordenboek) als tweede taal e.d. Via decanaat (D1) http://www.ssc.hva.nl/tafelbergweg/decanaat_handicap.htm

Toetsrooster Via lesrooster Via intranet: https://intra.ashp.hva.nl/content/0910/roosters/toetsrooster-verpleegkund-1/ Let op onderscheid duaal en regulier

Inschrijven voor Herkansingen Voor de eerste standaard toets wordt collectief ingeschreven In geval van herkansing dien je je in te schrijven via intranet/groepengids/inschrijven/herkansingsgroep: https://intra.ashp.hva.nl/content/0910/groepengids/inschrijven/index.xml?groepstype=Herkansingsgroep De inschrijftermijn sluit 2 weken voor afname van de toets. Dit i.v.m. organisatie toetsruimte/surveillanten/toetsexemplaren. N.B. Nadat de inschrijftermijn is verstreken, vervalt de mogelijkheid. Dus: schrijf je in geval van twijfel in: uitschrijven kan altijd.

Toetsinzage artikel 5.14 Inzage van tentamens en toetsen Gedurende vier weken na het bekendmaken van de uitslag van een schriftelijk tentamen of schriftelijke toets krijgt de student desgevraagd inzage in het tentamen en de door de student gegeven antwoorden. Tevens wordt de student in de gelegenheid gesteld een kopie van de gegeven antwoorden te maken. Gedurende de termijn genoemd in het eerste lid kan elke student van de opleiding kennis nemen van de vragen en opdrachten van het betreffende tentamen of de betreffende toets, alsmede van de normen aan de hand waarvan de beoordeling heeft plaatsgevonden en de daarbij behorende standaardnormering. Binnen de termijn genoemd in het eerste lid wordt het gemaakte werk door de examinator individueel of groepsgewijs met de student(en) besproken. De examencommissie kan bepalen, dat de inzage en de bespreking geschieden op een vaste plaats en op een vast tijdstip.  

Vrijstellingen Het aanvragen van vrijstellingen dient te gebeuren voor aanvang van het betreffende onderwijs (behalve in blok 1.1) Houd er rekening mee dat het een aantal weken duurt voor de aanvraag is verwerkt De vakdocent beoordeelt inhoudelijk, op grond van bewijsmateriaal De aanvraag gaat naar de examencommissie voor een definitieve beslissing De examencommissie stuurt bericht (per mail), ook in geval van afwijzing De aanvraag geldt voor de toets. Bij toestemming ben je vrij de lessen wel of niet te volgen (Formulier te verkrijgen bij het frontoffice)

Opleiding en examenreglement BAS-regeling Minimaal 40 studiepunten Positieve attitude beoordeling stage/SLB Na 2 jaar van inschrijving moet propedeuse behaald zijn. Herexamens Per studieonderdeel 2 pogingen per jaar Behalve: rekenen (onbeperkt, zo vaak als wordt aangeboden)

Fraude Onder fraude wordt verstaan (artikel 5.16) Spieken, afkijken e.d. Het gebruik maken van andermans werk zonder bronvermelding Het gebruik maken van werk van medestudent(en) Procedure De docent meldt ‘vermoeden’ van fraude bij student en examencommissie De examencommissie doet onderzoek op basis van hoor en wederhoor De examencommissie doet uitspraak

Klachten/verzoeken Klacht/verzoek aan de examencommissie via ‘formulier examencommissie’ op intranet: https://intra.ashp.hva.nl/content/0910/verpleegkunde/organisatie/examen-commissie/index.xml Behalve: Vrijstellingen aanvraag (via frontoffice) Rectificatie cijfer )via frontoffice)

Kwaliteitszorg Het toetsontwerp wordt beoordeeld door de toetscommissie De toetscommissie geeft feedback aan ontwerper Feedback wordt verwerkt en de toets gaat naar het toetsbureau Daar wordt de toets klaar gemaakt voor gebruik De examencommissie heeft de laatste toetscontrole (is eindverantwoordelijk) Klachten over de toets of toets omgeving: Altijd naar de examencommissie!

Vragen??