Wereldoriënterende vakken in de onderbouw.. Aanleiding tot ons onderzoek Er is vraag naar lesmateriaal voor wereldoriënterende vakken in de groepen 1.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Techniek in het basisonderwijs!
Advertisements

Voorblad 2: Watermerk Typ hier de titel. Legitimering 1919 School en kindertuinen wil de jeugd nader brengen tot de natuur en daardoor tot het leven zelf.
Kijk op praktijk zó moet het!.
De historie & de toekomst
Experiment 7: Het effect van het bezit van een Museumkaart bij leerkrachten Leerkrachten in experiment 7 € 0,00.
‘Groot ICT project’ Een leerlijn mediawijsheid.
Visie bepalen Techniek op de ……….school. Doelstelling Komen tot een duidelijke visie op techniek, rekening houdend met de toekomst, zodat er gebruik gemaakt.
Ons idee Holtkampschool Goes.
Andere Tijden? Informatie over een continurooster met gelijke schooldagen voor alle kinderen van de Twirre.
De kracht van Qurius Qurius heeft al ruim 15 jaar ervaring met het implementeren van Microsoft Dynamics ERP software, en als één van de weinigen met ge.
SLOA vrijval project Bs. Aan de Bron Weert.
Goed zO! Een observatiesysteem voor baby’s en peuters met het oog op doorstroming van informatie naar het kleuteronderwijs.
ELO’s. ELO voor leerlingen en leerkrachten website gratis of betalende ELO’s specifiek Activerende werkvormen ELOnauten studiewijzerInteractief lesmateriaal…projecten.
Science Wat is dat eigenlijk. Doel van deze middag Ieders doelstelling formuleren Wat hebben wij/jullie/zij al Waar willen wij samen aan werken ? Wie.
Titel presentatie ThiemeMeulenhoff 5 april 2017.
Take it easy = Engels beleven! De methode gaat uit van VVTO: Leerlingen worden ondergedompeld in het Brits Engels. Leerlingen kunnen al starten in groep.
Rekenmethodes.
Project manager Masterplan methodisch werken met peuters/VVE Voorstellen Project manager Masterplan methodisch werken met peuters/VVE Pedagogisch.
HGW-Vuurvlinder Passend Onderwijs? Bezuinigingen? Handelings Gericht Werken Hulp vanuit de overheid?
Datum Naam school Naam presentator
School is voor iedereen Gemaakt door Manon, Marloes, Dylan, Andreas, Chloé.
Openbare Jenaplanschool de Buizerd
2. Eduscrum als activerende didactiek
PLUSKLAS.
Het gymnasium. De moeite waard?. Drie vragen: Drie vragen: Is uw kind geschikt voor het gymnasium?
De kubus van CSPE succesfactoren!
Visie & Strategie.
project Doelstelling Bevorderen van communicatie tussen kinderen. Oefenen van schriftelijke taalvaardigheden. Leren schrijven van brief of verslag.
Schoolontwikkelthema leesmotivatie vergroten
Afstudeeronderzoek Suzanne Doolaard
Kinderen en...hun sociale talenten
S CHOOL O NTWIKKEL T HEMA Estafette op basisschool Het Kompas.
Onderbouw groepen Uitgangspunt * verbinding * samenwerken * overgang 2 naar 3 Groepen 2-3.
Basisscho ol Op De Horst Ervaringsgerich t Onderwijs Afstemming.
Basisschool Op De Horst
Basisschool Op De Horst
Informatieavond groep 8
Competentie gebieden Kerntaak 1.
Lesgeven aan hoogbegaafden Beta-didactiek binnen onze ace-klassen.
Experiment 2: Museumbezoek in schoolverband. Vooraf Dit receptenboek is bedoeld voor musea die de resultaten van de experimenten willen toepassen in de.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Meer muziek basisonderwijs Leerlingen in het basisonderwijs krijgen meer en beter muziekonderwijs. Minister Bussemaker heeft met Joop van den Ende en het.
De drie V’s Visie  De ontwikkeling van ieder kind afzonderlijk staat centraal. De leerling is eigenaar van zijn of haar eigen leren en kan zich in eigen.
Experiment 3: Stimulering museumbezoek via social media en games.
Jaarplan cultureel erfgoed Inleiding. Uitgangspunten. Toekomstvisie. Visie op cultuureducatie. Budget. Doelstellingen. Lessuggesties. Afsluiting.
FOTO Siersteenlaan FOTO Maresiusstraat Siersteenlaan Maresiusstraat EZ Groningen 9746 BJ Groningen tel: tel:
Passend Onderwijs: Een nieuwe werkelijkheid? STRATEGISCHE SESSIES (V)SO STRATEGISCHE SESSIES (V)SO Regio bijeenkomst April 2014.
ADV Pedagogische en educatieve dienstverlening De blik van de leerkracht kijk, luister, ontdek en zie de talenten! ADV.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Talentontwikkeling “Zoek en vind het talent van ieder kind”
Profielwerkstuk Gedrag en Maatschappij Vwo-scholieren die een profielwerkstuk willen maken op het gebied van gedrag of maatschappij, kunnen gecoacht worden.
Jeelo van harte welkom. De wereld-oriënterende vakken in projecten Voor kinderen bestaat de wereld niet uit aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Zij.
GEEN METHODE MAAR HET ONTWIKKELEN VAN EIGEN AANPAK.
Ouderavond Passend onderwijs en arrangeren op de dr. P.C.M. Bosschool
Twee fasen-vwo Open Huis januari 2017.
Freekids Kinderopvang
De toekomst van internationalisering: een afstemming tussen visies
Hoe maken wij het onderwijs aantrekkelijker voor doubleurs in havo 4?
Snappet.
Naar een typologie van scholen
SKILL GAMES JO8, JO9, JO10 & JO11.
December 25, 2018.
Een nieuwe start voor kwetsbare vrouwen in India
Informatie- en bedankavond De Schare juni 2018
Openbare basisschool Cornelis Jetses
Samenlevingsschool / KC
Alleen het kennen van Christus telt
Zorgleefplan.
Scholenmarkt 17 mei 2017 OBS ‘t hout.
Transcript van de presentatie:

Wereldoriënterende vakken in de onderbouw.

Aanleiding tot ons onderzoek Er is vraag naar lesmateriaal voor wereldoriënterende vakken in de groepen 1 tot en met 4. Methodes worden vaak niet aangeschaft Leerkrachten staan vaak positief tegenover wereldoriënterende vakken Enthousiaste leerlingen Wij vinden het heel belangrijk dat jonge kinderen wereldoriënterende lessen krijgen. Ons uitgangspunt is daarbij dat de kinderen de wereld om zich heel leren kennen door middel van ontdekken, beleven, doen en ervaren. We hebben ervoor gekozen om ons onderzoek specifiek te gaan richten op de groepen drie en vier.

Doelstelling van het onderzoek Doormiddel van dit onderzoek willen wij te weten komen welke wensen en behoeften 10 reguliere basisscholen hebben op het gebied van wereldoriënterende vakken in de groepen drie en vier. We willen dit gaan onderzoeken omdat we een leskist willen gaan ontwerpen die aansluit bij de wensen en behoeften van de leerkrachten en die makkelijke aan te passen zijn op het niveau, het tempo en de interesses van de leerlingen. We hopen hiermee dat de interesse van de leerkrachten en de leerlingen vergroot worden op het gebied van wereldoriënterende vakken.

Centrale vraagstelling Welke wereldoriënterende lessen moeten wij gaan ontwerpen om aan te sluiten op??? de wensen en behoeften van de leerkrachten en om aan te sluiten op het niveau, het tempo en de interesses van de leerlingen op tien basisscholen die geen methode hebben voor wereldoriënterende vakken?