HOE VOELT HET OM ZELF EEN MANTELZORGER TE ZIJN?. Oefening:  Aan iedere deelnemer wordt een bepaalde rol toegekend, waarvan 1 persoon de mantelzorger.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
ROZEN EN SPREUKEN.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Gesprekjes….
Plaatje vrienden op een bank
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Een echte vriend is iemand die vooruit stapt wanneer de rest
Opkomen voor jezelf.
voor iedereen die van zijn hond houdt…
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Gemaakt door Odessa koorevaar
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
De Slippertjes.
Lees tot het einde ... (denk dan na en kies optie 1)
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Havo 5 Economie De Nederlandse Economie H4 “Het Handelsspel”
Muziek : Bert Kaempfert Morgen
Les 7 Deze les duurt 90 minuten
Indien je vóór mij zou sterven,
Beroepsvaardigheden onderdeel van SBC
En zou Power Po(i)ntje niet zijn om er
JE HEBT MENSEN DIE VOOR HET GELUK ZIJN GEBOREN EN JE HEBT MENSEN ZOALS IK… EEN WEDDENSCHAP, VERLIES IK BIJ VOORBAAT! EEN VOORBEELD? AFGELOPEN ZOMER WEDDE.
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Iedereen coach naar Jef Clement.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
WELKOM! Bij de Workshop “Blik op jezelf” Oftewel BLIK OP IK..!
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Ik dacht dat het geluid voor ons, levende wezens, belangrijk was en daarom heb ik gezegd: Mijn oren.
It-biografie. Denise Meijer 3k.
Voor Aranka... Van Aart.
CanDo Coaching.
Jezus roept de leerlingen
Over erkenning geven en Luisteren,Samenvatten,Doorvragen
HEBT U DE TIJD?. INOEFENEN VAN DE LEERSTOF Los steeds de vragen op om naar de volgende vraag te gaan. Klik op de pijltjes om verder of terug te gaan.
Streng katholiek!!!!. Dochter Pauline keerde na 10 jaar in het ouderlijk huis terug. Vader was overgelukkig en omarmde z‘n dochter en kuste haar..
Evalueren om te leren Kracht van Beoordelen
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
Het begint zoals een sprookje, maar het is er geen .....
Cry A presentation by Booker Song by James Blunt.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Om soms eens dieper over na te denken
‘n Kleine jongen rijdt met zijn vader langs het ’’ hete ‘’ kwartier van de stad en vraagt aan zijn papa.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Wat is genoeg?.
 De ander is ideaal. Hij/zij is (moet zijn) zoals ik wil.
DOE HET ZELF PAKKET. Doe-het-zelfpakket Wat  Richtvragen  Voor (werkende) mantelzorgers  Werk- en mantelzorg zo optimaal mogelijk op elkaar afstemmen.
Bijeenkomst 2 Ethiek 3, Normatieve professionaliteit
Starr methode.
Mijn gemeente Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Dagdeel 3 conflicthantering
Verstoppertje spelen Sommige mensen zijn er goed in…
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Leer weer jezelf te zijn
Raadseltjes familie.
Deel 2: dicht bij de leerlingen
Houd je aandacht erbij! Trainers: Jan de Groot Henk Torreman.
Loopbaan en burgerschap les 2
Studie vaardigheden Thema 8 : Ups & downs.
Volksuniversiteit Zwolle
RÜYA Bijeenkomst 1 Meiden.
“Papa zullen we een hol bouwen? ; vraagt Emma. “Het spijt me lieverd, maar ik heb geen tijd. Ik moet dit vanmiddag af hebben”; zegt papa.
Loopbaan en burgerschap les 3
5 valkuilen & Tips.
Quiz ‘Ik ben van mij!’.
Transcript van de presentatie:

HOE VOELT HET OM ZELF EEN MANTELZORGER TE ZIJN?

Oefening:  Aan iedere deelnemer wordt een bepaalde rol toegekend, waarvan 1 persoon de mantelzorger is;  Alle ‘rollen’ staan in een rij voor de mantelzorger;  Ze stappen één voor één naar de mantelzorger toe. Daarbij zeggen ze wat hen aanbelangt in relatie tot de mantelzorger en gaan vervolgens achter de mantelzorger staan.  Daarna neemt iedereen de mantelzorger vast, legt een hand op zijn / haar schouder en zegt simultaan zijn / haar zinnetje  Reflectiemoment Hoe voelt het om zelf een mantelzorger te zijn?

Oefening:  De verschillende rollen, naast de mantelzorger zijn (met zinnen) :  de hulpbehoevende – “Ik heb je nodig!”  een broer / zus van de mantelzorger – “Ik zie je niet veel meer…”  de zoon van de mantelzorger – “Mama / papa, voer je me naar de sportles?”  de dochter van de mantelzorger – “Mama/papa, wat eten we vandaag?”  een collega van de mantelzorger - “Ik had graag een vergadering ingepland.”  de leidinggevende van de mantelzorger – “Ik wil dat je op tijd op je werk komt!”  de partner van de mantelzorger – “Je hebt weinig tijd voor mij!”  de arts van de mantelzorger – “Je bloeddruk is veel te hoog!”  de hond van de mantelzorger – “Wanneer ga je met me wandelen?”  het geweten van de mantelzorger – “Wanneer maak je nog eens tijd voor jezelf?”  de schoonmoeder van de mantelzorger – “Het is lang geleden dat we je nog eens gezien hebben ” Hoe voelt het om zelf een mantelzorger te zijn?

Richtvragen voor de mantelzorger:  Hoe voelde het om zelf mantelzorger te zijn?  Wat ging er door je heen wanneer verschillende mensen je (tegelijkertijd) aanspraken?  Wat kan je uit deze oefening leren? Richtvragen voor de andere rollen:  Hoe reageerde de mantelzorger op jouw vraag?  Hoe zou jij je voelen wanneer je in de schoenen van een mantelzorger staat?  Hoe zou jij – als je mantelzorger zou zijn – ervoor proberen zorgen om aan ieders vraag tegemoet te komen? Zou dit je lukken? Welke problemen zou je hierbij ervaren?  Wat kan je uit deze oefening leren?