29 maart 2015 Rotterdam. dankt te allen tijde 20 dankt te allen tijde in de naam van onze Here Jezus Christus voor alles God, de Vader, voor alles, 21.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Advertisements

Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Discipelschap.
Video clip scheermesjes fabrikant….
Evangelie der genade Vragen :
Kolosse geschikt voor in huis. schik (de, m) 1. behaagelijk gevoel; genoegen: in zijn schik zijn met iets ermee ingenomen schik-ken (werkwoord,
3. GORDEL, PANTSER & SCHOEISEL
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
1 donderdag 6 december 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 12 donderdag 6 december 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 12.
Waarom 'Spreuken'? 20 oktober 2013 Den Haag.
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Deel II verzoening.
GEZEGEND nieuwjaar! wat is dat?.
"in geen ding bezorgd" 1.
Zzz Titus 2: Want de genade Gods is verschenen, heilbrengend voor alle mensen, 12 om ons op te voeden, zodat… 2.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
1 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4.
18 mei 2014 Rotterdam. mime mimiek imitatie 1Korinthe 11 1 NAVOLGERS 1 Wordt mijn NAVOLGERS, gelijk ook ik Christus navolg.
Deel II. Jona op de 3-de dag aan land de HERE daalt neer op de 3-de dag; Ex.19 de bruiloft op de 3-de dag; Joh.2 Israël volgt de ark door de Jordaan op.
GENADE in huis Kolosse
1 donderdag 20 december 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 17 donderdag 20 december 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 17.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Ga voor een gezond gezin … zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust. 2 Timotheus.
Jozua 24: 15 Maar ik en mijn huis, wij zullen de HERE dienen!
Vervuld zijn in de Geest
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade schenken 1.
1 29 juni 2014 Zoetermeer. Filippi 4 4 Verblijdt u in de Here te allen tijde! Wederom zal ik zeggen: Verblijdt u!... DANKT te allen tijde in de naam van.
Een vader naar Gods hart
Onze Joodse Wortels. Grieks denken: gericht op het ik, cognitief = denken, grote groep, kennisoverdracht, leider, passiviteit, getrainde professionals,
Ik wil jou van harte dienen
1. 2 Psalm Maar ik vertrouw op U, JAHWEH, ik zeg: Gij zijt mijn God. 15 Mijn tijden zijn in uw hand...
Zondag 39 HC Franeker 29 maart 2009
Strijd tegen de zonde?.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
8 maart 2015 Zoetermeer. Efeze dankt te allen tijde in de naam van onze Here Jezus Christus God, de Vader, voor alles, 1Thes.5:18dankt in alles.
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
Als muziek in de de oren 1 maart 2015 Den Haag.
Titus 2 de gezonde leer 1 Maar gij, kom uit voor hetgeen met de gezonde leer strookt...
1. tot sieraad om de leer van God, onze Heiland, in alles tot sieraad te strekken. DE GENADE GODS 11 Want DE GENADE GODS is verschenen, heilbrengend.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
De gezouten waarheid.
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
in Nieuw-Testamentisch perspektief
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Thema voor vanavond: Je ouders
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
6 sept Urk. en Hij is een verzoening voor onze zonden 2 en Hij is een verzoening voor onze zonden en niet alleen voor de onze, maar ook voor die.
Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. 20 september 2015 Bittere wortel.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
10 juni 2016 Maarn. inleiding  NBG51 – 'rijkdom der uitverkorenen'  samenhang met thema vorig jaar.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Parasjah Va’etchanan Dewarim 3:23–7:11.
3 Mogen ​liefde​ en trouw je nooit verlaten,
Transcript van de presentatie:

29 maart 2015 Rotterdam

dankt te allen tijde 20 dankt te allen tijde in de naam van onze Here Jezus Christus voor alles God, de Vader, voor alles, 21 en wordt elkander onderdanig in de vreze van Christus. -Efeze 5- eu-charisteo = vreugde om niet

20 dankt te allen tijde in de naam van onze Here Jezus Christus God, de Vader, voor alles, 21 en wordt elkander onderdanig in de vreze van Christus. -Efeze 5- vrouwen > mannen kinderen > ouders slaven > heren

Efeze 6 1 Kinderen, weest uw ouders gehoorzaam in de Here, want dat is recht. lett. ONDER-HORIG = gehoor geven aan iemand boven je

Efeze 6 1 Kinderen, weest uw ouders gehoorzaam in de Here, want dat is recht. Gr. IN KURIOS > je bent zijn eigendom = geen last maar vreugde! "verblijd je in de Heer te allen tijde!"

Efeze 6 1 Kinderen, weest uw ouders gehoorzaam in de Here, want dat is recht.

Efeze 6 2 Eer uw vader en uw moeder (dit is immers het eerste gebod, met een belofte) uit "de tien woorden"; Ex.20 en Deut.5

Efeze 6 2 Eer uw vader en uw moeder (dit is immers het eerste gebod, met een belofte) "eerste gebod..."... nl. voor kinderen

Efeze 6 2 Eer uw vader en uw moeder (dit is immers het eerste gebod, met een belofte) lett. "in belofte" > wat voor Israël wet, is voor ons belofte!

Efeze 6 3 opdat het u welga en gij lang leeft op aarde. = zolang je leeft op aarde; Spr.3:2 >

1 Mijn zoon, vergeet mijn onderwijzing (= torah) niet en uw hart beware mijn geboden (=instructies), lengte van dagen, 2 want lengte van dagen, en jaren van leven, en vrede zullen zij u vermeerderen en vrede zullen zij u vermeerderen. -Spreuken 3-

Efeze 6 4 En gij, vaders, verbittert uw kinderen niet, maar voedt hen op in de tucht en in de terechtwijzing des Heren. vergl. Kol.3:21 >

21 Vaders prikkelt uw kinderen niet, opdat zij niet moedeloos worden. -Kolosse 3:21- > de lat te hoog leggen; > wet versus belofte/ genade

Efeze 6 4 En gij, Vaders, verbittert uw kinderen niet, maar voedt hen op in de tucht en in de terechtwijzing des Heren. lett. > UIT-VOEDEN > van voeding voorzien stoffelijk en geestelijk >

7 gij zult het uw kinderen inprenten en daarover spreken, wanneer gij in uw huis zit, wanneer gij onderweg zijt, wanneer gij nederligt en wanneer gij opstaat. -Deuteronomium 6-

Efeze 6 4 En gij, Vaders, verbittert uw kinderen niet, maar voedt hen op in de tucht en in de terechtwijzing des Heren. in discipline Gr. PAIDEIA > pedagogiek lett. > RAKEN (TREFFEN)

Efeze 6 4 En gij, Vaders, verbittert uw kinderen niet, maar voedt hen op in de tucht en in de terechtwijzing des Heren. Gr. > DENKEN-PLAATSEN = voor de aandacht plaatsen, attenderen

11 Want de genade Gods is verschenen, reddend aan alle mensen, 12 om ons op te voeden... -Titus 2- Gr. PAIDEUO genade voedt op! genade traint, disciplineert besef van genade (=dankbaarheid) maakt geschikte kinderen, vaders, moeders, enz.