Matteüs 1:18-25 Jezus brengt vreugde.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
Advent Advent is onderweg zijn Advent is op die lange weg zijn van verwachting naar vervulling, van droom naar werkelijkheid. Advent is geduldig wachten.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Hallo, lieve vrienden en vriendinnen!
VLAGGETJES VOOR HET FEEST (Jan Visser)
Gods verborgen glans.
Kerstmis.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Godsdienst.
Kerstmis.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
die niet om jou zou huilen.
Wat maakt het leven zinvol?
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 129:1, 2, 5, 6 Schriftlezing: Genesis 4 Tekst: Genesis 4 : 26.
EEN FOUT IN DE VROUW Toen God de Vrouw schiep, was hij bezig aan de zesde dag van de schepping, en aan het overwerken. Een engel verscheen en zei Hem:
Hallo, lieve vrienden! Het is iets wat je niet kunt zien!
Leven als een potlood.
Hoera, Sinterklaas is weer in het land ! Zaterdag kwam hij aan in Almere Het was een feest !
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
VRIENDSCHAP maria maria.
met 'n bus bij 't bezoekerscentrum wordt je losgelaten en dan wordt gezegd dat je over twee uur terug moet zijn.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 januari 2014 We zijn aan een nieuw jaar begonnen en weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Wel weten we.
Wat heerlijk om een schat te vinden!
VRIENDSCHAP maria maria.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Het jungle feest.
Godsdienst 1.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Woord van Leven Juli 2014.
Gods ideaal: helemaal gezond
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
MEER? Is er. Dit leven – waar draait het om? Wat laat je achter? Is er meer?
Kerst.
Lucas 8:40-56 Jezus wekt de dochter van Jaïrus tot leven.
Welkom in de samenkomst
God redt zijn Kind Matteüs 2: Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord.
Kerstfeest bij de Zeesterren
Gedicht Sarah: Eén kaars gaat er nu branden En zegt aan iedereen Er is een feest ophanden De duisternis gaat heen.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
“de liefde van God”.
Door gebruik te maken van alle nieuwe technologieën met betrekking tot de vruchtbaarheid lukte het een 75 -jarige vrouw een baby te baren.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Durf te dromen.
‘Mixed up piles’.
Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Nieuwjaarsborrel Zaterdag 2 januari uur GKV Middelburg – Kruiskerk KliK presenteert: Van harte welkom! KliK?? Zie kerkblad.
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
God maakte in het begin alles.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Kerststal bouwen Lucas 2:6-7 “Toen Jozef en Maria in Bethlehem waren, werd het kind geboren. Het was Maria’s eerste kind, een jongen. Maria wikkelde hem.
Hier gaan we het levende-dia-spel doen!
Matteüs 5:1-16 Jezus zag heel veel mensen naar hem toe komen.
Jezus is geboren! Opdracht: Jezus is geboren!
lukte het een 75 -jarige vrouw een baby te baren.
Godsdienst.
Jozef en Maria gaan op reis. Heel ver, naar Bethlehem.
Transcript van de presentatie:

Matteüs 1:18-25 Jezus brengt vreugde

Vandaag is het feest: Kerstfeest We vieren dat Jezus geboren werd in Betlehem. Een klein kindje, een baby. In een stal met doeken als kleertjes. Dat is toch zielig. Dan vier je toch geen feest. Nou gelukkig wel! Door de geboorte van de kleine Jezus weten we dat God veel van ons houdt. Want Jezus is door God gestuurd om de wereld weer goed te maken. Hij wil alle grote mensen en kinderen gelukkig maken. Geen armoede en geen ziekte meer, geen oorlog en ruzie meer. Mensen horen vrienden van elkaar te zijn. En vooral vrienden van God.

Mayam en Sarah uit Ethiopië zijn dikke vriendinnen Mayam en Sarah uit Ethiopië zijn dikke vriendinnen. Sinds een paar maanden zitten ze samen op school. Dat is bijzonder. Een half jaar geleden was er nog helemaal geen school in de buurt. Nu wel. Mayam en Sarah moeten er wel elke dag een stuk voor lopen…een uur heen en een uur terug. Maar dat maakt ze niet uit. Onderweg kletsen en giebelen ze heel wat af. Wat is het fijn om een vriend of vriendin te hebben. Waarmee je geheimpjes hebt. Die je alles kunt vertellen. Vriendschap is iets heel moois: in Nederland, in Ethiopië en in elk land.

Elke dag is anders (VHM 2010) t. E. Laninga; m. J. Schoenmakers

Elke dag is anders (VHM 2010) t. E. Laninga; m. J. Schoenmakers