Narcisme en Zinervaring

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Visie op sociaal - emotionele ontwikkeling in de praktijk
Advertisements

Zorg voor autonomie van ouderen met een psychiatrische achtergrond in het verzorgingstehuis Lambert Liza.
De Vrouw Toen God De Vrouw schiep was hij op de zesde dag nog laat aan het werk. Een engel kwam langs en zei: “Waarom duurt het maken van deze zo lang?”
JOUW RELIGIE HEEFT GEEN ENKEL BELANG
Perfectionisme.
De Vrouw Toen God de vrouw schiep was hij nog laat bezig op de 6e dag.
Begrijpend lezen Bespreek met uw buurman of buurvrouw
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Samen bouwen aan zelfvertrouwen
We horen altijd “de regels" van de vrouwelijke kant. Nu horen we de regels van de mannelijke kant. En alles is regel nummer 1.
Voor je iets zegt tegen iemand ,vraag jezelf drie dingen af :
Loverboys.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Bier beter dan een vrouw?
Termen Sterke waardering= persoonlijke keuzes die iemand maakt en die zijn andere waardering richting geven (maatstaf) blz40 Hyperwaarde= cultureel bepaalde.
Waar ben jij heel goed in?
Inhoud van deze synthese :
Even de tijd nemen... om verder te kijken dan wat te zien is...
WIJZE SPREUKEN !.
EEN FOUT IN DE VROUW Toen God de Vrouw schiep, was hij bezig aan de zesde dag van de schepping, en aan het overwerken. Een engel verscheen en zei Hem:
Narcisme en zinervarng
Kopspijkers als politiek amusement voor jongeren.
Voor je iets zegt tegen iemand ,vraag jezelf drie dingen af :
Godsdienst 1.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Active ageing.
SOCIALE COMPETENTIE Jacqueline Blaak-Venneman.
DE KERK: OOK VOOR ALS JE ANDERS BENT?. HUP- kerk Homogeneous Unit Principle GKV ook?
Interpreteren van data
Leven zoals God het bedoelde?!
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
WIJ ZULLEN VOOR ALTIJD VRIENDEN ZIJN ...
Communicatiehandvatten Blijf in contact
Ontwikkeling Gouden Standaard
Mindfulness.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Het leven is een taart Ons leven bestaat uit de invulling van taartpunten. Het zijn levensterreinen die voor mensen vaak belangrijk zijn. Deze opdracht.
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
De relatie. …… is een bouwwerk. Een bouwwerk Vraagt onderhoud.
Stappenplan Samenvatten
Wat is de zin van het leven?
Vrouwen van Nederland Neem een hond!!!.
Identiteit van de divisie Zorg & Gezondheid
Om soms eens dieper over na te denken
Stage: Basisschool de Klingerberg
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Het perspectief van de oudere
Hoe leert de ruiter NHB DEURNE.
Bekijk de dia’s later op :
Welkom ik maak me sterk.
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
MIJN WEBSHOP YANAH PRUYM, MEB D. HOME PAGINA
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Wat is een Theory of Change? ‘Iedere interventie is gebaseerd op veronderstellingen over wat die interventie teweeg zal brengen’ Het plaatje: welke interventie.
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
Powerpoint presentatie.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
De hoge lat Een lezing voor mensen die moe worden van… zichzelf.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
BOEKBESPREKING EX2 Hagar Sakkaki 4TSTW. Beschrijving boek : Titel: ‘Dansen op de vulkaan’ Auteur: Floor De Goede Verschijningsdatum: 2012 Uitgever(s):
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
Consumentengedrag Beslissen
Sociaal Maatschappelijke Dimensie – 1.1 Jezelf zijn
Les 1: Brainstorm en kennismaken
Nee Zeggen!.
Hoofdstuk 1 Wie ben je? Wat kun je? Wat wil je?
Romy Tuytens 1BaOc3 Informatievaardigheden
Transcript van de presentatie:

Narcisme en Zinervaring H.J. Zondag

Inhoudstafel Be yourself, make your own choices, be authentic. Definitie, vertaling en begrippen Inleiding Zinervaring Religie Zelf Conclusie Eigen ervaring

Be yourself, make your own choices, be authentic’. Centripetal narcism Centrifugal narcism Isolation Self satisfaction

Definitie, vertaling en begrippen Middelpuntzoekend narcisme : De persoon vindt het belangrijk wat anderen van hem denken en probeert zichzelf zo te vormen naar dit ‘perfect beeld’. Middelvliedend narcisme : De persoon vindt het beeld dat hij heeft van zichzelf perfect en probeert anderen er van te overtuigen dat hij het voorbeeld is voor hen. Isolatie : Als je teveel met jezelf bezig bent dan verwaarloos je de buitenwereld en geraak je langzaam maar zeker geïsoleerd. Tevreden zijn over je zelfbeeld : jezelf ervan overtuigen dat je alles goed doet en veel zelfvertrouwen hebben. Mensen die zeer narcistsich zijn streven naar het een goed zelfbeeld en als dit lukt heerst er een sterk gevoel van tevredenheid.

Inleiding Zin in het leven ervaren geen uitgewerkt idee wat leven zinvol maakt. Op basis van onuitgewerkt idee doelen maken. Gevoel dat doelen makkelijk bereikt worden of al zijn bereikt. Geeft veel belang aan het realiseren van deze doelen.

Zinervaring Geeft mensen doelen in het leven. Legitimeren van het handelen: wat is goed en kwaad? Geeft gevoel dat we belangrijk zijn. Geeft ons zelfwaardering.

Religie Best bronnen voor zinervaring: - “Ze doet ons het lijden, het onvermijdelijke beter begrijpen.” - “Ze doet ons gebeurtenissen aanvaarden die we moeilijk aankunnen.” Cognitieve controle: door religie krijgen we de kans om de controle over ons leven te behouden, wat noodzakelijk is om ons zelfbeeld in stand te houden.

Zelf Moet zin creëren. Zingevingsysteem ontwerpen.

Conclusie Twee verschillende soorten narcisme die recht tegen over elkaar staan Daarna hebben we gezien hoe zinervaring, religie en het zelf allemaal met elkaar in verbinding staan Als laatste conclusie kunnen we zeggen dat narcisme sterk samenhangt met zinervaring van het leven, dit komt zeer sterk naar voren in de tekst.

Eigen ervaring Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat werk,school en Andere dagelijkse bezigheden samenvloeien met Zingeving van het leven.