Ordenen van gegevens Inleiding informatiesystemen © Sander Cox.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
In deze presentatie kijk je naar een aantal filmpjes.
Advertisements

Test computertermen: Deze test gaat over de vorige les. Je krijgt steeds een vraag te zien waarop je het juist antwoord moet aanklikken. Is je antwoord.
Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Het tweede werkstuk.
Autisme en Mindmap Thuis en op School
Portfolio Website Tim Klijn Klas: MBI m1 Datum: 21 november 2007
Workshop harde schijf indelen
Jerry van den Heuvel Pim van der Lee
Een manier om problemen aan te pakken
Informatiesystemen Het belang van informatie
Deze tool maakt onderdeel uit van het project Kompas Duurzaam Goederenvervoer. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees.
Temperatuur en volume Uitzetten of krimpen
Wat kunnen wij voor uw organisatie betekenen ? Even voorstellen
ResearchLab V1 Blok hoorcollege 2 © R. Buisman.
HOE KRIJG JE LES IN DE TOEKOMST? In de toekomst krijg je les op computers,ipad50,en met een speciale bril op. Een 10d bril. Of bijvoorbeeld met een 10ds.
Workshop opstellen adviesrapport
Thema 5: Classificatie 1. Opdracht.
Meten bij marktonderzoek
Informatica in de Tweede fase Havo en VWO. De uitgangspunten Informatica is een vak in de vrije ruimte voor de havo 240 slu (voor het vwo 280 slu) het.
Introductie/Agenda 1 Cor Verbaas 1.Business Analist. 2.Werkzaam bij AEP sinds juni Verantwoordelijk voor de business applicaties binnen AEP. 4.MFGPro.
Hogeschool HZ Zeeland 19 augustus 2003augustus 2003 Data Structuren & Algoritmen Week 3.
Inleiding CIW 2008 Analysecollege 1. Analysevraag 1 Bekijk de reclame van Bol.com waarbij mensen vragen naar een bepaalde film, maar vervolgens een product.
Ik wil de goedkoopste hypotheek! Op onze uitgebreide en informatieve hypotheek en hypotheekrente site kunt u onder andere berekenen hoeveel hypotheek u.
Processor Hart van de computer.
Hoofdstuk 4 – Gegevens analyseren
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
Een eerste opzet met mogelijkheden
Public Design Technologisering Paul van Den Hogen Martino Wullems.
Schijvenbeheer Disk Management t/m
Hoofdstuk 3 Inleiding Recht
Vollebergh Kappers “The New Local Influencer” Eerste kick-off meeting Vollebergh Kappers online strategie 9 oktober 2013.
Trainingspresentatie
Leerdoelen SMART maken
Samenvatten Klas 4A de Foorakker.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Inleiding 2. Wat is de GSM-Deurbel
Temperatuur Gemaakt door: Linda Rosenbrand & Esther Waalboer
Netwerken.
Leerdoel: je kunt herkennen wat bij geschiedenis hoort.
Door: Stefan Eijdenberg, Timo Kubbinga, Jasper Cox en Renzo van der Loo.
Windows niet meer naar huis laten bellen Hoe kunnen we beletten dat windows10 alles gaat verklikken aan grote broer thuis.
Rotterdam, 00 januari 2007 Project 3 Vrijdag 21 november 2014 Verzamelen, analyseren en presenteren van gegevens.
Methoden & Technieken van Onderzoek
MIJN WEBSHOP YANAH PRUYM, MEB D. HOME PAGINA
Variabelen. Wat zijn variabelen? In een programmeertaal zijn er “dingen” nodig die ervoor zorgen dat het programma informatie voor korte of langere tijd.
COMPUTERLES 1 Introductie. Inhoud ■Inleiding ■Wat is een computer? ■Waarom gebruiken we Windows?
Carmen Nolten-Laan Secretaresse, Muiter en Pleio-trainer bij de Gemeente Heerhugowaard.
Woordjes leren.
Reactievergelijkingen Een kwestie van links en rechts kijken.
Taak Bouwpathologie, Renovatie en Onderhoud Charlotte Swertvaegher 2MAK Dirk Gijsemans.
Grammatica zinsdelen H1 t/m H6
Hoofdstuk 9 M&O JUNI 2016 H3. Wat gaan we doen? - Hoofdstuk 9 M&O - Introductievragen - Uitleg / aantekeningen - Sommen maken.
Centraal Examen Nederlands
Divergeren Deze powerpoint ga je aan de slag met verschillende divergerende technieken. Hierbij bedenk je zoveel mogelijk ideeën. Bij een brainstormsessie.
Jaarverslag Inleiding 2.OR en communicatie 3.Onderwerpen 4.Advies en instemmingsverzoeken 5.Kennis en scholing OR 6.OR en samenwerking met andere.
3F maken van een verslag.
Webinar voor ambassadeurs
Open Data PMA 3 december 2015 Om het onderwerp open data wat levendiger te maken willen we een korte presentatie geven, met daarin: een concreet voorbeeld.
Trainingspresentatie
Big Data.
Big Data.
Een werkstuk schrijven
Informatica Keuzevak in de 2e fase.
Trainingspresentatie
Tot de enterprisekennismanagementsoftware behoort ook de verkoop van contentmanagement- en portallicenties. Deze verkopen zijn jaarlijks met 35 procent.
Nederlands 4h6 30/12/18
Procesondersteuning binnen de sociale zekerheid
Pak je boeken! Paragraaf 3.4!
Spellenboek buitenschoolse opvang
Onderzoek doen met de Grow –app NIBI
Transcript van de presentatie:

Ordenen van gegevens Inleiding informatiesystemen © Sander Cox

Informatiesystemen Informatiesystemen zijn systemen waarmee informatie over bijvoorbeeld objecten of personen beheerd verzameld, bewerkt, geanalyseerd, geïntegreerd en gepresenteerd kan worden. Tot een informatiesysteem in ruime zin worden naast de data en de technieken en faciliteiten om data te ordenen en te interpreteren vaak ook de ermee verbonden organisatie, personen en procedures gerekend. Naast het beheer van de data kan het doel van een informatiesysteem zijn om informatie over personen op te slaan. In een informatiesysteem staan gegevens geordend zodat je de gegevens makkelijk kunt vinden. Bijvoorbeeld in de bibliotheek, hier staan boeken op alfabetische volgorde. © Sander Cox

PGO-Leidraad Kwantumcomputer 1. Verhelder onduidelijke termen en begrippen. Qubits: is een eenheid van kwantuminformatie. De qubit kan in tegenstelling tot andere bits zowel de 0 als de 1 aannemen. Niobium: een element met atoomnummer 41. Cooperparen: is de benaming voor de wijze waarop elektronen aan elkaar zijn gebonden in een (normale) supergeleider. © Sander Cox

2. Definieer het probleem. De onderzoekers die de kwantumcomputer hebben gemaakt, weten niet precies of de qubits goed met de processor werkt die ze gebruiken. © Sander Cox

3. Analyseer het probleem. Onderzoekers van D-wave hebben een kwantumcomputer gemaakt die gebruik maakt van qubits. Doordat ze die qubits gebruiken is de rekensnelheid van de computer veel groter geworden, omdat de qubit zowel de 1 als de 0 kan aannemen. De onderzoekers hebben ook het element niobium gebruikt bij het maken van de computer dus kan de computer werken bij een temperatuur van -268 graden Celsius of hoger natuurlijk. Bij die temperatuur is de stof niobium supergeleidend waardoor er een Cooperpaar ontstaat. Helaas weten ze hierdoor niet of er processors zijn die dit aankunnen. © Sander Cox

4. Orden de ideeën uit de analyse van het probleem. Onderzoekers gebruiken qubits. Door het element niobium te gebruiken kan de computer bij -268 graden Celsius werken en ontstaan er Cooperparen. Ze weten niet of er een processor bestaat die deze technologieën aankan. © Sander Cox

5. Formuleer leerdoelen We willen onderzoeken wat de qubits nu precies doen en wat ze inhouden. We willen meer te weten komen over de kwantumcomputer. Waarom werd het element Nobium hierbij gebruikt? © Sander Cox

6. Beantwoord je leerdoelen - Door dit artikel zijn we wat meer te weten te komen over qubits, maar op het internet zijn ook veel artikelen en die leggen qubits nog duidelijker uit. - Dit artikel heeft ons zeker veel laten weten over de kwantumcomputer maar nog niet zoveel over de toekomst. - Het element Niobium is gebruikt omdat er veel van is, en het element kan goed tegen de kou. © Sander Cox

7. Schrijf een korte samenvatting over de ‘oplossing’ van dit probleem Helaas is er nog geen oplossing gevonden voor dit probleem. We hopen echter dat dit snel gaat gebeuren. © Sander Cox

Extra informatie Ondanks dat het 2 verschillende bronnen zijn gaan ze beide over hetzelfde onderwerp. Op dit moment kan je nog niet veel met de kwantumcomputer, omdat het nog in de maak is. De bronnen hebben ons veel inzicht over het subthema gegeven. Ook zijn we hierdoor meer te weten gekomen over qubits, bits, exponentiële groei en kwantummechanica. Volgens ons zijn deze bronnen een van de belangrijkste onderdelen van het informatica project zijn. © Sander Cox

Samenvatting Het artikel dat wij hebben gebruikt gaat over de kwantum computer. Deze computer kan vele malen sneller berekeningen doen dan een normale computer. Dit komt omdat in een normale computer de bits altijd een 1 of een 0 is. Bij de kwantum computer is de ‘qubit’ tegelijkertijd een 1 en een 0. Algemeen geldt dat je bij een invoer van n qubits 2 n bewerkingen tegelijk uitvoert. Helaas zijn er nog geen processors zijn die deze snelheden aan kunnen, omdat je bij de invoer van de qubits maar een antwoord krijgt van 4 als je 2 qubits gebruikt. © Sander Cox

Einde Powerpoint Bedankt voor uw tijd! BCBR2012 © Sander Cox