Welkom bij de workshop Aanpak Stageproblematiek

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Datagestuurd werken op de Ambelt Oosterenk
Advertisements

Jongeren blijken vaak wel te weten wat gezond is, maar het ook uitvoeren is een volgende stap. We maken namelijk de hele dag door keuzes en worden continue.
VOORLICHTING voor OUDERS najaar 2013
Een initiatief van vzw De Zwaluw
De bril van het bedrijfsleven Innoveren is investeren.
De uitkomsten van de enquête op hoofdlijnen. -Geslaagde pilot uitgevoerd weken van de gastlessen -Optimaliseren van voorbereiding leerlingen op school.
Project wedstrijdleiding 2013 – Project Wedstrijdleiding Wat? •Coördinatie van de wedstrijdorganisaties ter plaatse •Aanspreekpunt in naam van de.
KERK EN STAGE MAATSCHAPPELIJKE STAGES VOOR JONGEREN RAAD VAN KERKEN NOORD-HOLLAND OSMA.
Welkom Dyslexie op Het Vlier.
Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding
Presentatie Passend Onderwijs & informatie PO VO Congres
HET DECREET KINDEROPVANG VOOR BABY’S EN PEUTERS WAAROM EN HOE?
Hogescholen in Dialoog
Workshop Interculturele Communicatie
Good Practice Locatie Alphen aan den Rijn
Loopbaanplein Achterhoek
GPS-SLIDES
ENQUETE A.E.L Hoe is het stagelopen je bevallen? Goed:94% (96% in 2010) Goed:94% (96% in 2010) Matig:6% ( 3% in 2010) Matig:6% ( 3% in 2010) Slecht:0%
Kwaliteit van het mbo Door Nick Hoogebeen..
Taalkunde Grammatica A
Z I NNAI Wat kan jij concreet doen als Zin?Ja! ?.
Do-learning Een project van Stenden Hogeschool
Welkom MAS
Mijn MaS Mijn naam Mijn klas. Titel van Foto 1 Maak een foto, waar jijzelf opstaat en waarvan jij vindt dat het kenmerkend is voor jouw stageplaats! Net.
Godsdienst.

Terugkoppeling OLB Collegagroep zorg Valérie De Smet 16/1/2014.
3600 feedback kwaliteit BPV Kwaliteitsspiegel
Ouderbetrokkenheid op het MBO
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter? Waarom is dit belangrijk voor mij? Wat, hoe, wanneer, wie en vragen!
De spreekbeurt..
Vakantiehotel De valkenberg Rheden De gouden leeuw groep
Welkom Dyslexie op Het Vlier.
Ervaringen Implementatie in Nederland
Ik hou van Holland.
Samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht
Thema (digi)pesten 4 november 2014 Praktijkschool
De Maatschappelijke Stage (MaS) op het Lorentz Lyceum
Handvaten voor een eerste gesprek
Het belang van een stage
Het belang van een stage
Gemaakt door: Linde en Tessel.
Etalage bijeenkomst: Een stage buiten de gebaande paden! 25 november 2014 Karen Kotten Lips Opleiding voeding & diëtetiek.
(School Wide) Positive Behavior Support
Aboriginal dot painting
Mentoren Managen Workshop jaarcongres VvSL 6 november 2014 Annemiek Jonker.
Jij en de wereld om je heen
Transitie jeugdzorg: waar ging het ook alweer over?
Welkom Informatieavond 9 september 2014 “Samen in beweging blijven en oog voor elkaar”
Les 1 – Jij en de media Vertel:
Prokkelen. Voorstellen Prokkel ambassadeurs Mijn naam is Jeanet Wardenier Ik ben prokkel ambassadeur In 2014 ben ik opgeleid voor prokkel ambassadeur.
Een paar vraagjes Ben je jonger dan 12 of ouder dan 97? Is dit je telefoon…..? Is dit je TV….? Is dit je computer..?
Vrije gedachten bij vmbo-mbo-Ad Hans Daale Leido.
Spreekbeurt katten!!!!!!!!!!! Leila en Kiana.
Motivatie & differentiatie
Alle lijntje bij elkaar…?
ENQUETE A.E.L Hoe is het stagelopen je bevallen? Goed:94% (94% in 2014) Goed:94% (94% in 2014) Matig:5% ( 5% in 2014) Matig:5% ( 5% in 2014) Slecht:1%
Ondernemend gedrag Hoofdstuk 2 Kan het ook beter? Signaleer mogelijkheden voor verandering.
Stage presentatie Dierenambulance Groningen Jeremy Corcoran 2015/2016
Werken met het talent van de stagiair. 1.Voorstellen 2.Interne analyse van verschillende taken afdelingen 3.Eigenschappen /compententies taken 4.Sollicitatie.
Onderzoek doen Een complexe (maar uitdagende) klus!
Terugblikken en vooruit kijken Irene van Bokhoven & Nienke Foolen invoerteam Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming Jeugd in Onderzoek 2016.
FAALANGST DE BAAS.  Mijn naam:Annet Nelisse-Verlare  Werkzaam: O.b.s. OllieBBommel  Opleiding:Training “Faalangst de Baas” via Ortho Consult.
Evaluatie Funkey Door: Robyn de Wit. Agenda –Evaluaties Funkey docenten –Evaluaties betrokken scholen.
Begeleiding en Professionalisering van invallers De leraar van de toekomst Tiny Rompen
De kunst van het zwartkijken… Sander Dresken Haarlem, 4 maart 2015.
Student: Frits Vermeulen Academiejaar: Stageplaats: Wiekslag vzw afdeling Kristal Stagementor(en): Tiene, Sandra & May Mijn stage in de wiekslag.
Jan de Bont vice voorzitter Taskforce VMBO Koen Stephan beleidsmedewerker Bouwend Nederland
Kwaliteitsverbetering BPV 2017
Transcript van de presentatie:

Welkom bij de workshop Aanpak Stageproblematiek Voorstellen: Wij geven doel aan van de workshop: Van elkaar leren & brainstormen over mogelijkheden op samenwerking te verbeteren

Waar ben je werkzaam? School Apotheek Andere organisatie Vraag 1 Waar ben je werkzaam? School Apotheek Andere organisatie ‘wat verwacht je van de workshop?’

Creatief denken: Out of the box Daarna gaan we in twee tallen een vakantie bespreken. In eerste instantie gaat de ander allerlei bezwaren roepen. Vervolgens gaat de ander allerlei positieve associaties om te doen roepen. Wat werkt prettiger? https://www.youtube.com/watch?v=Nn5l06kbh-U

Vraag 2 Ben je in 2013/2014 betrokken geweest bij het plaatsen van een stagiair? Ja Nee Anders Verdiepingsvraag: - op welke manier bent u betrokken geweest? Hoe heb je de samenwerking met apotheek/ROC ervaren? Wat gaat goed wat kan beter?

Hoe heb je de plaatsing van de stagiair(e) ervaren? Vraag 3 Hoe heb je de plaatsing van de stagiair(e) ervaren? Positief Negatief Anders Verdiepingsvraag: waarom positief/negatief? Wat maakt het makkelijk of moeilijk? Een aspect dat telkens terugkomt? Herkennen anderen zich in dit beeld? Hoe eventueel opgelost?

Wat is het meest positief verlopen bij de plaatsing van de stagiair? Vraag 4 Wat is het meest positief verlopen bij de plaatsing van de stagiair? Communicatie tussen school/apotheek Voorbereiding van de stagiair(e) op de stageplek Andere positieve punten Verdiepingsvraag: welke andere positieve punten? Hoe heeft u dit aangepakt?

Wat moet er echt verbeterd worden bij de plaatsing van de stagiair? Vraag 5 Wat moet er echt verbeterd worden bij de plaatsing van de stagiair? Communicatie tussen school/apotheek Voorbereiding van de stagiair op de stageplek Andere knelpunten Wat gaat er hiermee minder goed? Hoe verbeter je dat? Ideeën? Hoe pakken andere dit aan? - Welke andere punten?

Inspireren https://www.youtube.com/watch?v=fW8amMCVAJQ

Vraag 6 Is het makkelijk of moeilijk voor leerlingen in je regio om een stageplaats te vinden of om een stagiair te vinden? Moeilijk Makkelijk Anders Welke regio zit u? Wat maakt het moeilijk? Herkennen andere mensen zich hierin? Heeft iemand hier ook ervaring mee? Hoe heeft u het opgelost?

Vraag 7 Heb je structureel contact met de school/apotheek voor, tijdens en na de stage? Ja Nee Anders Heb je voor de plaatsing intensief contact? Op welke manier verloopt het contact? Hoe doen andere dat? Evalueer je de plaatsing ook?

Wie kijkt er wel eens in de keuken van de ander? Ja Nee Anders Vraag 8 Wie kijkt er wel eens in de keuken van de ander? Ja Nee Anders Waar komt dit door? Hoe kun je met goede randvoorwaarden ervoor zorgen dat een stagiair zelfstandiger kan werken? Welke randvoorwaarden zijn er dan nodig? Heeft iemand hier ervaring mee?

Schrijf ze op een geeltje en plak ze op het vel. Vraag 9 Heb je nog tips in het kader van plaatsen van een stagiair? Schrijf ze op een geeltje en plak ze op het vel. Wat is de tip/valkuil?

Tips • Duidelijk aanspreekpunt voor de stagiair vanuit school en bij de apotheek. • Duidelijk aanspreekpunt voor school bij apotheek en vice versa. • Eenduidige procesinformatie over de planning en plaatsen van stagiairs. • Eenduidige informatie voor apotheken over wat je wel en niet mag verwachten van een stagiair. • Standaard draaiboek of protocol voor begeleiden/beoordelen van stagiairs. • Cursus medewerkers in de apotheek: Leerlijn Leerlingbegeleiding • Regionaal samenwerkingsverband tussen scholen en werkveld • Vergoeding apotheken. • Aangepast stageprogramma voor eerstejaars.

Bedankt voor jullie inzet Neem jij maandag het initiatief? https://www.youtube.com/watch?v=TcF0O3yz0es Wat is de tip/valkuil?