Vergeten groenten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Mondeling Nederlands nieuw cursus 2 thema werk en vrije tijd.
Advertisements

Verspreiding van vruchten en zaden
Scheppingsmenu: een zaad/vrucht menu
Soorten granen Brood wordt gemaakt van graansoorten als  tarwe, rogge, rijst, gerst, maïs, boekweit en spelt. Daarnaast bevat brood altijd water, gist.
Het Floraliaproject!!!.
Groenten.
Drogen en bewaren van kruiden.
Spreekbeurt van Nina Bakker. 28 oktober 2008.
Iedere morgen bewonder ik het uitzicht die zo mooi en rustgevend uitte. Dat ik soms vergeet dat de wereld in werkelijkheid er heel anders uitziet. Was.
Planten.
3de Advent zondag 16 December
Bloem Song: Maradisha.
Groenten. Welke groente is het? Klik op het vraagteken voor het antwoord.
Planten Basisstof 3: Stengels.
Basisstof 5: (De interactieve flora) Bladvorm, Bladrand en Nervatuur
Het rijk van de Planten De sequoia.
Smaak en kleur On ne discute pas.
Licht Dat ene lichtje Dat aanwezig is in mijn hart,
Ouder worden! grapjes-cs.
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
Levenspad.
Als de jeugd moe is zijn ze aan vakantie toe.
Bejo zaden Anne-Fleur Doorn & Athene Siliakus. Inhoudsopgaven: 1. Vragen 1t/m 5 2. Vragen 6 t/m Vragen 11 t/m Vragen 16 t/m Vragen 21.
Bloemen.
Als het waait en vriest in de oktobernacht, dan verwachten wij een januari zacht …
Deze zijn heel giftig dus wezen we allemaal heel voorzichtig.
What’s in a name?. Wat is een christen? What’s in a name?
Je eigen groenten en kruiden kweken Wanneer moet je ze zaaien? Hoe verzorg je ze? Wanneer kun je ze oogsten? Wat kun je er van maken?
Vijvertuinen ada hofman
In Griekenland daar zijn de huisjes wit en lacht de zon door alle straten.
Groenten.
de gedichten het weer de kunst het voedsel
Licht Dat kleine lichtje aanwezig in mijn hart,
Wortels, stengels en bladeren
Planten.
THEMA 2 PLANTEN Basisstof 3 STENGEL.
Basisstof 5: Eetbare wortels, stengels en bladeren
Mijn schooltuin. In de winter ligt de schooltuin in rust.
Moestuin planten die men in het 1e ‘levensjaar’ oogst (eenjarigen)
SNOEIEN Handel. GEREEDSCHAPPEN Er zijn verschillende snoeigereedschappen. De kwaliteit wordt onder meer bepaald door: - Het handvat (ligt het goed in.
Ontdekkingen in de zomer
Henny presenteert.
Surinaamse groenten.
Plantlijst Schooltuin (2).
Inzaaien grasvegetatie
LES 9 – PLANTEN ALS VOEDSEL
Rozen en bamboe Dinsdag
Herfst Planten in de tuin.
De bloemplant Bram Janssens.
De lente.
BLOKBOEK NATUUR 7 LES 5 - PLANTEN.
Deze zijn heel giftig dus wezen we allemaal heel voorzichtig.
B) Ongeslachtelijke voortplanting
Smul gezond.
Kerstmis 2016 Hebben wij mogen vieren met uw kinderen
Verdronken Vlinder Boudewijn De Groot.
Speenkruid Ranunculus Ficaria.
5. Planten 1HV.
Plantenquiz.
Licht Dat ene lichtje Dat aanwezig is in mijn hart,
Dit is gewoonlijk het bovengrondse deel van een groene plant
Algemene bouw van bloemplanten
Basisstof 4 (+12). Het rijk van de planten
Ieder is anders. Woordenschat 2..
Finish profiles.
Licht Dat ene lichtje Dat aanwezig is in mijn hart,
Transcript van de presentatie:

Vergeten groenten

Brave Hendrik Crosnes Aardpeer Zeekool Haverwortel

Brave Hendrik Een zeer oude inheemse groente. Is een goed middel tegen darmstoornissen. Ook maakt men er zalf van voor allerlei pijnen. Smaak van het blad is mild en zacht.

Crosnes Kleine spiraalvormige knolletjes die op een garnaal lijken. Knolletjes van de Japanse andoorn. Gegeten in Japan, India en Frankrijk. Smaak: heeft iets weg van nieuwe aardappelen, sommigen vinden de smaak een kruising tussen bloemkool, artisjok en schorseneer. Andere naam: Japanse aardappel

Aardpeer Knolgewas met een zachte, zoete smaak. Familie van de zonnebloem. Aardpeerknollen zijn: voedzaam, licht verteerbaar, en hebben een helende werking.

Haverwortel De blauwe bloemen van de plant openen zich bij warm zonnig weer in de ochtend en in de loop van de middag gaan ze dicht. De wortel kan worden gegeten. Smaak: asperge, oester, en in ieder geval zeer smakelijk.

Zeekool Voornamelijk geteeld als sierplant om de schitterende bloei. De jonge scheuten van de stengels kunnen worden gegeten. Smaak: heerlijk mals, aroma van een mengeling van allerlei koolsoorten.