Het doel van dit colloquium is een stand van zaken op te maken van de intellectuele eigendom in de overheidssector. Het gaat daarbij zowel om het scheppen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 Wat doet Europa voor de beroepsopleiding? Wegwijs in de Europese mogelijkheden: EUROGUIDANCE, PLOTEUS, EUROMODULES… Tanja Biebaut & Jef Vanraepenbusch,
Advertisements

De Vlaamse Gemeenschapscommissie onder de Loep. België een puzzel.
Studiedag en boekvoorstelling over academisch erfgoed in Vlaanderen 15/05/2014 Interuniversitair Platform voor Academisch Erfgoed i.s.m. ETWIE.
DE VICE-EERSTE MINISTER, MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN GELIJKHEID VAN KANSEN Persconferentie en officiële eindvoorstelling van de volledige hervorming.
De nieuwe loopbanen Implementatie bij de FOD Financiën en de Administratie der pensioenen Niveau A Sectorcomité II - Financiën 14 februari 2005.
Verandering Schooltijden
Kerndata Informatie aan het werk in uw bestuur 2 december 2010 Peter Hautekiet
B.B.A.T. – Limburg Organiseert Bondsdag B.B.A.T. 2 oktober 2010.
Fusiemaatschappij WoninGent
1 Sinds Evolutie van 2000 tot 2010 Huurprijzen : 50% Gezondheidsindex : 15 % Informatie : - Crise du logement à Bruxelles.
Weddeschalen & Weddebijslagen
P. 1Titel van de presentatie 18/07/02 Organisatiestructuur Fiscale Entiteiten Inning.
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
Sport en Vitaliteit bij de Vrije Universiteit
Macropus CVBA Mathias Lang Voorzitter Macropus CVBA
FOD Sociale Zekerheid DG Beleidsondersteuning Bestuursovereenkomsten : constitutieve elementen en P&O opdrachten Maart 2011.
Een toekomst voor ouderen Samen op zoek naar duurzame antwoorden.
Duurzame consumptie, welk beleid moet worden gevoerd in België? 1.
1 1 Diagnoseadvies van de sociale partners over O&O en innovatie ‘Naar een meer innovatieve economie’ 18 september 2006.
Informatieavond Petrus en Paulusschool
Concept Opdrachtgever: Agentschap Ondernemen (AO). In het kader van ondernemingsplanwedstrijd (OPW) Vlaanderen, dé officiële ondernemingsplanwedstrijd.
“Brouwerij” Ronse Interactieve bijscholingsnamiddag Symposium
24/05/06 | pag. 1 BIO-INGENIEURSWETENSCHAPPEN FACULTEIT WETENSCHAPPEN VAKGROEP BIO-INGENIEURSWETENSCHAPPEN INFOCONTACTNAMIDDAG 24 mei 2006.
Capelo Carrière publique électronique - Elektronische Loopbaan Overheid November 2009.
Informatievergadering betreffende het nieuw Koninklijk Besluit voor wat betreft de bepalingen voor de invoer, de doorvoer en de uitvoer van radioactieve.
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Verkiezingen 2014 E. Van Verdegem. Verkiezingen 2014 Welke verkiezingen? Agenda Belangrijkste wijzigingen Varia
19 juni 2013 Elektronisch stemmen in België Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Dienst Verkiezingen ( David.
Mastercourse klimaatverandering en verwoestijning
Ronse, genieten midden in de groene heuvels. Ronse inwoners Geen deelgemeenten : bevolkingsdichtheid 692/ha (VL gemiddelde = 462) Gemiddeld inkomen.
1 Advies ‘Waarheen met het lokaal woonbeleid’ Presentatie Studiedag VVSG 12 juni 2012.
Page 1 Studiedag Lokale Economie en Werkgelegenheid De Europese Dienstenrichtlijn: Recht op informatie Caroline Poot – 26 november 2009.
Samenwerken om te verbeteren “Netwerking als middel voor organisatieontwikkeling”
Jaarverslag 2011 Afdeling OCMW’s Algemene vergadering – Afdeling OCMW’s 14 juni 2012 – Brugge.
. be OFO - IFA OFO Opleidingsinstituut van de Federale Overheid Presentatie Comité B 6 juli 2005.
Varia Mer-forum deskundigen 19 mei Varia 1. Actualisatie richtlijnenboeken 2. Erkenning Mer-coördinator 3. Infosessie Archeologie 4. Vaak gestelde.
In dit vakje zie je hoeveel je moet betalen. Uit de volgende drie vakjes kan je dan kiezen. Er is er telkens maar eentje juist. Ken je het juiste antwoord,
Digitaal Sociaal Huis Samenwerkingsproject Vlaams-Brabantse sociale huizen 2 februari 2009.
P. 1Titel van de presentatie 18/07/02 Organisatiestructuur Fiscale Entiteiten Invordering.
P. 1Titel van de presentatie 18/07/02 Organisatiestructuur Fiscale Entiteiten Fraudebestrijding.
Inkomen les 14 Begrippen & 65 t/m Begrippen Primaire sector Bedrijven die zaken aan de natuur onttrekken (landbouw, jacht, bosbouw, visserij)
Programma voormiddag 9.30Welkomstwoord door Prof.dr. Luc De Schepper, Rector Universiteit Hasselt Inleiding en dagopbouw door Leon Vliegen en Roland Vermeylen.
Colloquium integrale veiligheid: Halle, 21 mei 2010
Departement Werk en Sociale Economie Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU Permanente Vertegenwoordiging van België Conferentie “Jong in de stad”- Mechelen,
Het lokale economie debat vrijdag 25 mei 2012, provinciehuis.
Opening Prof. dr. Nanne de Vries, voorzitter Stichting NCVGZ.
EFFECTIEVE MEDEZEGGEN- SCHAP Vereniging voor Pensioenrecht 6 juni 2006 Mr. R.J.G. Veugelers.
HOOFDSTUK 14 DE MACRO-ECONOMISCHE GROOTHEDEN
* Belangenbehartiging
© L.A.F.M. Kerklaan HCG 1 16 november 2001Juridisch bibliothecarissen Het managen van de juridische bibliotheek Het kwaliteitshandboek als praktisch instrument.
Paramaribo, 23 mei 2008 Bedrijfsgezondheidszorg WELKOM, u mag plaatsnemen free seating.
SC-LLLL bijeenkomst. Programma 12:00 – 13:00 Lunch 13:00 – 13:30 Introductie adhv Businesscase 13:30 – 15:00 Carrousel per werkpakket (groepsindeling.
AFVALSTOFFENVERDRAG WORKSHOP -13/04/2010- Antwerpen
INSTITUUT VOOR HET TRANSPORT LANGS DE BINNENWATEREN vzw in samenwerking met HAVENBEDRIJF GENT agh PROMOTIE BINNENVAART VLAANDEREN vzw AFVALSTOFFENVERDRAG.
GO!2020 Workshop Hervorming SO. Eerste graad Eerste niveau  Tweede niveau  Derde niveau  Vierde niveau –Viveau.
BIDIPLOMERING Traject 1: KU Leuven: Master Handelsingenieur UCL: Master en ingénieur de gestion Traject 2: KU Leuven: Master Handelsingenieur in de.
Middenstandsvereniging Heusden-Zolder vzw heet u welkom
Digitaal mei 2014.
Welkom op donderdag 22 januari 2015 Vanaf 17:00 tot 19:00 uur (incl
1 Zie ook identiteit.pdf willen denkenvoelen 5 Zie ook identiteit.pdf.
Algemene administratie van de Patrimoniumdocumentatie
Aanneming van werken, leveringen, diensten en concessies voor openbare werken 26 september 1996.
Studiedag Kindcentrum IJsselmonde 10 november 2015.
NME-Overlegplatform Maandag 3 mei NME-Overlegplatform maandag 3 mei 2010 Agenda 1)Welkomstwoord voorzitter 2)Vlaamse NME-dag 18 november 2010.
Welkom bij de FOD Financiën Infosessie van 9 juni 2016 Douanier & Bachelor shift AA Douane en Accijnzen.
Douanier & Bachelor shift
Overlegplatform Aide à la Jeunesse / OCMW's
Uitspraken in kindvriendelijke taal
Transcript van de presentatie:

Het doel van dit colloquium is een stand van zaken op te maken van de intellectuele eigendom in de overheidssector. Het gaat daarbij zowel om het scheppen van dit recht als om de uitoefening van de rechten op intellectuele eigendom. Deskundigen uit de academische wereld en vanuit het terrein zullen spreken over de huidige kenmerken, de moeilijkheden, de evolutie en de veranderingen die de spelers op het terrein willen. De deelnemers zullen hierover kunnen van gedachten wisselen. Medewerkers van federale overheidsdiensten, van instellingen van de gemeenschappen en gewesten, van het Rekenhof, de Raad van State, steden en gemeenten, intercommunales, grote private en overheidsbedrijven, private bedrijven gericht op dienstverlening aan de overheid; Consultants, advocaten, universitaire vorsers; Elkeen die belangstelling heeft voor de kwesties van intellectuele eigendom m.b.t. de overheidssector. Intellectuele eigendom in de overheidssector Université catholique de Louvain Département de droit économique et social En collaboration avec l’Institut universitaire de formation continue Colloquium Donderdag 7 juni Brussel Doelstelling Deelnemers Via de webstek Praktische modaliteiten Plaats Talen Lunch Inschrijving Inschrijvingen Meer inlichtingen Tot en met 24 mei : 100 euro voor medewerkers van de federale overheidsdiensten, 130 euro voor andere deelnemers. Na 24 mei : 120 euro voor medewerkers van de federale overheidsdiensten, 150 euro voor andere deelnemers. Dit bedrag omvat de deelname aan het colloquium, de documenten, de lunch en de koffiepauzes. Broodjeslunch Het colloquium wordt gehouden in het Frans en het Nederlands. Elke toespraak gebeurt in de taal van de spreker. Er wordt een simultane vertaling voorzien. De documenten zijn opgesteld in de taal van de auteur. Huis van de Parlementsleden Leuvenseweg Brussel 010/

M. B. Remiche, Professor, Université catholique de Louvain, Advocaat Bedenkingen omtrent de toekomst Voorzitter : M. B. Remiche, Professor, Université catholique de Louvain, Advocaat Deelnemers : MM. L. De Gryse en F. de Visscher, MM. P. T’Kindt en E. Lerno, M. V. Triest, Adviseur generaal, DG Organisatie, Federale Overheidsdienst Personeel en Organisatie M. J. Debrulle, Adviseur, Dienst Juridische en Internationale Zaken, Dienst van de intellectuele eigendom, Federale Overheidsdienst Economie Panelgesprek: gesprek tussen de panelleden en met de deelnemers Mev. S. Dusollier, Professor, Facultés universitaires Notre-Dame de la Paix - Namur Gegevensbanken Mr B. Dauwe, Advocaat Brevetten Mev. C. Doutrelepont, Professor, Université libre de Bruxelles, Advocaat Auteursrechten en aanverwante rechten M. F. Schram, Gastprofessor, Universiteit Antwerpen en K.U.L (Instituut voor de Overheid) M. J. Pieters, Directeur, Patrimonium Documentatie, Administratie van het kadaster, Federale Overheidsdienst Financiën Mev. M. Guerreiro, Attaché, Dienst van de intellectuele eigendom, Federale Overheidsdienst Economie Specifieke kenmerken van de overheidssector Mr L. De Gryse, Advocaat bij het Hof van Cassatie Algemene voorstelling van de problematiek Voorzitter van de zitting: Mr. L. De Gryse, Advocaat bij het Hof van Cassatie II. Uitoefening van de rechten op intellectuele eigendom door de overheden Vragen en antwoorden en debat Mr. A. Strowel, Professor, Facultés universitaires St-Louis, Advocaat Gegevensbanken Mr Ch. Ronse, Advocaat Brevetten M. F. Gotzen, Professor, Katholieke Universiteit Leuven Auteursrechten en aanverwante rechten M. A. Delvaux, Advocaat M. P. T’Kindt, Attaché, Juridische Dienst, Federale Overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer M. E. Lerno, Attaché, DG Organisatie, Federale Overheidsdienst Personeel en Organisatie Specifieke kenmerken van de overheidssector Mr F. de Visscher, Advocaat, Voorzitter van de Raad voor de intellectuele eigendom Algemene voorstelling van de problematiek Voorzitter van de zitting: Mr. F. de Visscher, Advocaat, Voorzitter van de Raad voor de intellectuele eigendom I. Creatie en verwerving van intellectueel eigendom door de overheden M. B. Remiche, Professor, Université catholique de Louvain, Advocaat Intellectuele eigendom aan het begin van de XXIste eeuw M. R. Geurts, Directeur-generaal, Regulering en Organisatie van de Markt, Federale Overheidsdienst Economie Inleiding Programma 9u 10u 11.30u 14u 16.05u 17u 8.30u Ontvangst 12.45u Lunch 11.10u Koffiepauze