15 maart 2013. Organisatie nieuwe parochie Vier Samen Een structuur op hoofdlijnen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

Pastoraal beleidsplan September 2013 tot september 2016
De nieuwe parochie GROEIEN IN GELOOF, GELOVEN IN GROEI. Beleid bisdom van ’s-Hertogenbosch
DELFT, 7 NOVEMBER 2011 STUDIEBIJEENKOMST ADELBERTKERK mr. Petra M.M. Stassen
Werkgroep Lokale Belangenbehartiging. Lokale belangenbehartiging op gemeentelijk niveau Inkomen, Mobiliteit, Welzijn, Wonen en Zorg  Resultaat VBOB –
aanbevolen administratieve opzet voor Rotary Clubs
Een parochie is méér dan een toevallig gezelschap van mensen. Het is een gemeenschap met een beleid, een visie en een diepe christelijke spiritualiteit,
Cluster 23 “Nieuwe Maas”. Wat bespraken we op 14 februari 2010 terugblik.
Martinus Mark. april 2004Theo Schouten2 vijftig jaar later In 1952 hebben we onze derde kerk gebouwd Nu staan we weer voor een beslissing ……
TAAKGROEPEN.
Beroepsvereniging Recovery Verpleegkundigen
Diaconie in het Aartsbisdom Utrecht
WELKOM Vrijwilligersbijeenkomst De WENDE Programma  20.05: Waarom deze bijeenkomst  20.10: Samen vooruit -Huidige situatie & voorstellen -Waar.
Netwerk voor Cultuur en Natuur Masterplan Plan van Aanpak Afdelingen en regio’s Zaterdag 4 mei 2013.
Conditietest als basis voor samenwerking. De conditietest is een hulpmiddel voor vrijwilligersgroepen om: de huidige kwaliteit van de groep te meten en.
Getroffen gebied, stroomstoring Bommelerwaard
Welkom 1.
Jeugd en Diaconaat Federatie van Diaconieën 23 maart 2013.
Visie 2020 Van kerkgebouw naar kerkplek. Stappenplan Zien: ◦Wat is de actuele situatie? ◦Januari 2012 – juni 2012 Oordelen: ◦Wat moeten we beslissen naar.
Organisatiestructuur en
Opleiden in school, mei Opleiden in school Kennismaking met POSS Personeel en Organisatie Support Systeem Hulpmiddel bij de gesprekkencyclus.
Programma Verenigingsondersteuning Almelo
Een andere manier van werken Een uitwerking van de Visie.
Naar een nieuwe structuur van de kerkenraad.
Huishoudelijk reglement  Doelstellingen  Bestuur  Werkgroepen  Projectverantwoording.
Rotary Club Almelo Rotary, dàt leeft! André Bomers.
Visie 2020 Naar kerkgemeenschappen. Een voorstel Het fundament ligt in de gemeenschap van alle gedoopten. Die is missionair en vertrekt vanuit de boodschap.
Hooravond Samenwerken Geboden. Hooravond parochie.
LITURGIE DEFINITIE: samen komen als missionaire geloofsgemeenschap
Amateurkunst nu en in de toekomst 28 mei 2011 Kunstfactor Sectorinstituut amateurkunst Missie Visie Kerntaken Hoofdlijnen beleid 28 mei 2011.
Structuurvernieuwing KBO Gelderland
Landelijk overleg Remonstrantse Broederschap webmasters en communicatoren Bussum 12 juni 2004.
INLEIDING: ARIE BROEKHUIS
Klassieke benadering ‘Theory of classical management’ Henry fayol:
H2 Organisatiestructuur
Werkzoekenden bestrijden werkloosheid …over het vergroten van de arbeidsmarkt en koopkracht, het aanjagen van de economie, door het verminderen van de.
Bezoek priester- en diakenstudenten van Vronesteyn
MTB ver. Havelte eo Doelstellingen MTB ver. Havelte eo. Hoofddoelstelling: Het mountainbiken voor iedereen in Zuidwest Drenthe aantrekkelijk.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren lid.
Parochieavond H. Joannes de Doper Boskoop 21 Juni 2011.
Parochieavond “Op weg naar de toekomst” Joannes de Doper 25 mei 2010.
Parochieavond “op weg naar de toekomst” Joannes de doper 4 november 2009.
WELKOM Informatieavond parochie Joannes de Doper 3 maart 2009.
Opdracht : Gedachten ontwikkelen over format en lay out van een nieuw parochieblad.
11 oktober 2010 Bijeenkomst contactpersonen en coördinatoren Onderwerp: ons vrijwilligersbeleid bijeenkomst vrijwilligersbeleid 11 oktober 2010.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers, projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren, lid.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers, projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren, lid.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren lid.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren lid.
Naar een duurzame toekomst Bruggen en verbindingen in de FRANCISCUS-PAROCHIE Bijeenkomst Parochianen november 2015.
Rugby Club ‘t Gooi Ambitie en (Re-)organisatie. Terugkijkend In 5 jaar tijd jeugd bijna verdubbeld – Van 100 naar 200 – Succesvol jeugdbestuur opgezet.
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
Werkgroep integrale bekostiging Jeugd Resultaten werkgroep integrale bekostiging Bijeenkomst GGZNederland woensdagmiddag 9 maart.
De Toekomst van de PGT (*) Presentatie voor de Gemeenteavond Werkgroep Toekomst 24 mei 2016 (*) Wijken Noord en Zuid.
22 maart 2011Oncologie V&VN Oncologie Afdeling V&VN 2500 leden Bundelen en verspreiden van vakkennis Kwaliteit van zorg verbeteren Ontwikkeling beroep.
KV TOGO Besturen volgens een nieuwe visie. Waarom?  Besturen met visie –KNKV  Kleiner bestuur- commissies  Effectiever besturen  Ander beleid –meer.
En nu doorpakken… Yao-Hua Tan Voorzitter Breed-expertoverleg RGS.
Woonservice gebieden Resultaten Enquête Door Mark Paalman.
Presentatie op de 2 e Vergadering van Aangeslotenen( V.v.A.) 6 april 2011 Utrecht. Evert de Jong, voorzitter V.v.A.
Diaconie in het Aartsbisdom Utrecht
Een nieuwe organisatiestructuur, op weg naar de toekomst
Opzet nieuwe structuur
Geroepen heiligen.
ZESC – Taken en verantwoordelijkheden
Verenigingsstructuur VV Oerterp
Voorbeelden nieuwe commissies Begeleidings-commissie(s)
De kracht van de Fietsersbond
De KNMO is de koepel voor de Nederlandse amateurmuziek-verenigingen, waarvan de twirl- en majoretteverenigingen een onderdeel zijn. De KNMO is 1 januari.
Detailhandelsraad Hoeksche Waard
Workshop Wie heeft welke rol?
Transcript van de presentatie:

15 maart 2013

Organisatie nieuwe parochie Vier Samen Een structuur op hoofdlijnen

De pastoor Herder van de parochie Voorzitter van bestuur Eindverantwoordelijk pastoraal beleid Deelt verantwoordelijkheid met bestuur en pastoresteam

Het parochiebestuur Voorwaardenscheppende functie voor de geloofsgemeenschappen en de parochie als geheel Onderlinge taakverdeling Maakt gebruik van stafdiensten en adviesorganen

Het pastoresteam Geeft leiding aan het pastoraal beleid en de uitvoering daarvan, in overleg met bestuur, locatieraden en werkgroepen Verdeelt onderling de taken Aanspreekbare pastor per geloofsgemeenschap

De geloofsgemeenschap * De huidige parochie wordt de plaatselijke geloofsgemeenschap * Plaats van geloofsbeleving en uitdraging/activiteit * Fundament van de nieuwe parochie

De locatieraad Beheert de locatie Zorgt voor het goed functioneren van de geloofsgemeenschap Zorgt voor continuïteit Taakverdeling: liturgie, diaconie, catechese, VOM, parochie-opbouw en beheer Ondersteunt de pastor en geeft met hem/haar leiding aan de uitvoering van het pastoraal beleid.

Parochiesecretariaat Taken o.a.registratie,archivering,administratie, vraagbaak, coördinatie e.d. Verbinding met alle locaties Ondersteuning van alle organen

Werkgroepen Werkgroepen per geloofsgemeenschap De gebieden van liturgie, catechese, diaconie, VOM en parochie-opbouw Verbinding met locatieraad Verbinding op parochieel niveau

Communicatie Parochieblad Website (actief en passief) Informatiebijeenkomsten Plaatselijke media

Gods volk onderweg