Deze presentatie is ook beschikbaar met een voice-over.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geef samen met SBR kinderen met een meervoudige beperking een kans om op te groeien tussen leeftijdsgenoten zonder een beperking.
Advertisements

Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Introductiebijeenkomst
Waar staan we voor met ons onderwijs?
Hartelijk welkom in de kerk!
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
Woord van Leven April 2014.
Schuldbelijdenis en genadeverkondiging Zingen: Psalm 26: 2, 6
Uw gift voor FRAAM FRAAM – een unieke plaats. Wat is FRAAM?
Aangepast lezen in uw bibliotheek: eenvoudig, laagdrempelig & low budget Marieke Belt | Menno Stein | Charlotte Eversteijn Stichting Aangepast Lezen.
Dankdag 2013 “Denk je aan danken?”.
Gereformeerde Stichting Vakantiekring
Men moet het geluk aangrijpen zoals het komt,anders verspeelt men het.
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Jongerenbijbel.
Een uitgestoken hand eerst ontvangen en dan geven de collecte is uiting van dankbaarheid; ‘offer der dankbaarheid’ tijd, geld en aandacht voor hen die.
FRAAM – een unieke plaats. Wat is FRAAM? Een boerderij in Middelstum (Gr) van Stichting Sprank.
FRAAM – een unieke plaats
Project: Klasrenovatie ‘’Garissa” 12 maart – 10 april 2012 ‘’Eureka” het eerste Marodi project is gerealiseerd!!! Dit hebben we allemaal kunnen waarmaken,
Zingen Vers 1 Dank U voor deze nieuwe morgen,
Voor Aranka... Van Aart.
Voorganger:Ds. Tigelaar Voor de dienst Voor de dienstPs. 102: 13 Na de zegen SchriftlezingMa Tekst Na de zegenLb. 328 SchriftlezingMatteüs 5: 13-20,
Wat is een netwerk? Een vaste groep gemeenteleden die elkaar helpt om Jezus te volgen in hun dagelijks leven. Netwerken.
Welkom in groep 5!!.
Overijsselse Bibliotheek Dienst
Bike for Bike(s) Rode Kruis Bike-Team #GFNYB4B Jeroen Veenstra Sponsor mij via: rodekruis.granfondony.nl/jeroen-veenstra en steun het Rode Kruis Bike-Team!
Dieren. De vos en de raaf Meneer Ibert, ik wil u graag iets kwijt, Hier zit ik naar uw notenbrij te staren Ik zou dit spelen, maar heb nu.
NATIONALE BIJBELZONDAG 2014 Kerkcollecte. Waarom is bijbelwerk in Nederland belangrijk? DE TALE KANAÄNS 2 Collecte voor het Nederlands Bijbelgenootschap...
5 manieren van praten over de dood
Jeugd Pastoraat Westerkerk.
Presentatie resultaten monitor landelijk versus lokaal maart 2014.
Women for Syria Women for Syria
CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Jubileumproject Grow & Learn Het Nederlands Bijbelgenootschap bestaat 200 jaar. Dat willen we vieren met een groot cadeau. Niet voor ons, maar voor …
Welkom in deze kerkdienst
Geest, gaven, vruchten & talenten deel 1 29 maart 2015 R.Rausch © Serie: Geest & gaven (drie delen Q&A) Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg.
“de liefde van God”.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Startzondag-viering ‘Goede buren‘
Het Nederlands Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij.
Jubileumproject Ark Mission 100 jaar
In deze dienst zal Ds. P. K. Meijer voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 97: 1 en 5 Na de zegen Ps. 119: 42 en 44 Schriftlezing: Jakobus 1: 19 – 2: 13.
Trans World Radio Laat het Evangelie overal horen!
In deze dienst zal Ds. T. Wendt voorgaan. Organist: Arie Vreugdenhil Voor de dienst zingen we Lb. 105 Na de zegen Gz. 95 : 1, 3 en 4 Schriftlezing: 2 Koningen.
“En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt!”
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
We lezen: Johannes 6: De preek gaat over: Mattheüs 6: 11 “Gebed om ons dagelijks brood” Voorlezer: Gretine Post Voorganger: ds. D.J. van Vuuren.
Jongeren willen blijven geloven. = in relatie met Jezus leven.
Bibliotheekdag SFB; 31 maart 2008 WELKOM NAMENS DEDICON!
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
Welkom bij Bartiméus Lezen kan altijd …als een bril niet meer helpt..?
AANGEPAST LEZEN Frans Schuurman in samenwerking met: Gerrie Kees Reijman 31 maart 2008.
Wat doet de diaconie? VOORBEELDPRESENTATIE (FICTIEF) Uitleg over het werk van de diaconie.
“Laat de kinderen tot mij komen” Zondagsscholenactie seizoen voor zondagsscholen in Egypte.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Stichting Het Passion, Hummelo Time-outvoorziening voor dak en thuislozen Ondersteund door diaconieën en vakantievrijwilligers.
Een goed verhaal zit tussen je oren
Bibliotheekservice Passend Lezen
Welkom op 26 febr. Voorganger: Ds. Mv. Marijn Rohaan Ouderling: Jan Verkerk Organist/pianist: Anne Kroeze Lezing: uit 1 Samuel 17 Kind van de zondag Jari.
Blind door de Bibliotheek
…is een interkerkelijke stichting die plaatselijke kerken helpt
Van literatuur tot lesboek
…is een interkerkelijke stichting die plaatselijke kerken helpt
Transcript van de presentatie:

Deze presentatie is ook beschikbaar met een voice-over. Wij houden rekening met mensen met een visuele beperking. Daarom bevat deze presentatie geen special effects, geen achtergrondkleuren en geen gekleurde letters. Deze presentatie is ook beschikbaar met een voice-over. CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden

CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden

Ogen zijn een kostbaar bezit Als je goed kunt zien, sta je er niet bij stil hoe vaak je je ogen gebruikt.

Stelt u zich eens voor dat u dit ziet...

of dit....

of misschien wel helemaal niets...

of misschien kunt u door ouderdom of ziekte uw boek of Bijbel niet meer vasthouden?

Hoe kunt u dan toch lezen ? Door gebruik te maken van lectuur in aangepaste leesvormen!

De CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden De CBB zet lectuur om in braille, in grootletter, in gesproken en in digitale vorm voor een ieder die niet of niet meer op de gebruikelijke manier kan lezen.

Voor de landelijke collectie van de Stichting Aangepast Lezen in Den Haag zetten wij boeken, kranten en tijdschriften om in aangepaste leesvormen.

De CBB heeft ook haar eigen collectie christelijke lectuur in aangepaste leesvormen, omdat we vinden dat een leesbeperking geen enkele belemmering mag zijn om volwaardig deel te kunnen nemen aan het kerkelijk leven.

De christelijke lectuur van de CBB bestaat uit: zo'n 200 tijdschriften en kranten,

Bijbelse dagboeken, zoals

en....

Voor jongeren en kinderen

de verschillende vertalingen van de Bijbel, zoals * de Nieuwe Bijbelvertaling * de Herziene Statenvertaling * de Statenvertaling GBS * de Statenvertaling NBG * NBG 1951 * Willibrordvertaling * Bijbels voor jongeren * Bijbels voor kinderen.

Een Bijbel in braille neemt zo'n 2½ meter ruimte in de boekenkast in.

Liedbundels en psalmboeken in braille, digitaal en in grootletter.

Diverse christelijke uitgaven, zoals

en...

De CBB heeft een braillestraat: een volautomatisch proces van braille printen, vergaren, sealen en etiketteren.

Het eindproduct

Gesproken lectuur In de studio's in Ermelo, Sneek en Zeist lezen 250 vrijwilligers geheel belangeloos en zeer professioneel lectuur in voor mensen met een leesbeperking.

Enkele enthousiaste vrijwilligers

Het eindproduct

Daisyspeler De gesproken lectuur is af te luisteren via de computer en via een zogenoemde Daisyspeler. De meeste ziekte- kostenverzekeraars vergoeden deze speler.

Reacties van enkele lezers van lectuur in aangepaste leesvormen “Het Woord van God komt nu tot mij in braille.” *** “Dankzij de grootletter- versie kan ik mee blijven zingen op 'mijn' koor.” *** “Ik ben alleen, maar als ik naar de gesproken lectuur luister, is het alsof ik bezoek heb.”

Vertel het verder... Heeft u een familielid, een buurvrouw of buurman of kent u een gemeentelid die niet of niet meer op de gebruikelijke manier kan lezen?

Vertel hen dan over de mogelijkheid christelijke lectuur te kunnen blijven lezen via de CBB! U geeft hen hiermee een bijzonder cadeau!

Lectuur omzetten in aangepaste leesvormen De CBB kan ook voor uw gemeente of vereniging lectuur omzetten in de gewenste leesvormen. Zo kunnen ook mensen met een leesbeperking uw informatie lezen. Kijk voor meer informatie op www.cbb.nl

Financiële steun is welkom Mede dankzij giften en de financiële steun van kerken, verenigingen, organisaties en particulieren kan de CBB christelijke lectuur in aangepaste leesvormen beschikbaar stellen voor mensen met een leesbeperking.

Meer informatie? Wilt u meer informatie over de dienstverlening van de CBB of het informatiepakket aanvragen? Neem dan contact met ons op: CBB Postbus 131 – 3850 AC Ermelo 0341-56 54 99 info@cbb.nl www.cbb.nl CBB - Blijven lezen IBAN: NL17 INGB 0000 5032 41

WWW.CBB.NL