Gaven aan de mensen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Is er leven na de dood?.
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Tussen Pasen en Pinksteren.
… en wat wil Jezus van jou?
Hoort Jezus onze gebeden wel?
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
I. Zalving. Zalving, wadisdadan? De Nederlandstalige term messias is afgeleid van de stam masjiach משיח, een Hebreeuws woord dat bijna altijd verwijst.
5 De eenheid van de Geest.
12 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... 1Kor. 12 – 14: over de plaats van 'het spreken in talen' hfst. 12: de minste van de charisma's hfst. 13: het.
21 april 2013 Zoetermeer Lucas 16: Lucas 16 – de Schriftlezing 19 En er was een rijk man, die gekleed ging in purper en fijn linnen en elke dag.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Mattheüs: Jezus de Zoon van Abraham, van David Marcus: Jezus de dienstknecht, de obed-JHWH Lucas: Jezus is de Zoon van Adam Johannes: Jezus is de Zoon.
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Gaven gegeven ... totdat Efeze
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Groot geloof 1.
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
De Ben Adam Psalm 8.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
6 oktober 2013 Den Haag 1. tijd: ± 60 AD plaats: Caesarea 2.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Gods geschenk vindt altijd zijn plaats!
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Verpakt.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Matthéüs 26: Jezus in Gethsémané
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade schenken 1.
De Heer is mijn herder, mij ontbreekt niets! Psalm 23
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
Verlangen naar licht.
26 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... slot hfst. 14: laat alles in orde en tot opbouw geschieden. eerste verzen hfst. 15:  samenvatting van het Evangelie:
14 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 9 19 Want hoewel ik vrij sta tegenover allen, heb ik mij allen dienstbaar gemaakt, om er zoveel mogelijk te winnen;
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Ik wil jou van harte dienen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
? ! Gods gerechtigheid... 1.
1 En op de eerste dag der week... lett. één [dag] van de sabbatten = dag van de Eerstelingschoof!
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Niets zonder Gods zegen
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Vader Zoon Heilige Geest
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
Efeze 4: Efeze 4:10 Hij, die nedergedaald is, Hij is het ook, die is opgevaren.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Levensweg NBG Bijbelvertaling
De rijke man en Lazarus Lucas 16:19-31
WAT ZEGT DE BIJBEL OVER JOU NIEUWE RELATIE EN HET KONINKRIJK VAN GOD ?
Transcript van de presentatie:

Gaven aan de mensen

Efeze 4: 8 Daarom heet het: opgevaren naar den hoge voerde Hij krijgsgevangenen mede, gaven gaf Hij aan de mensen. 9 Wat betekent dit: Hij is opgevaren, anders dan dat Hij ook nedergedaald is naar de lagere, aardse gewesten?

10 Hij, die nedergedaald is, Hij is het ook, die is opgevaren ver boven alle hemelen, om alles tot volheid te brengen.

11 En Hij heeft zowel apostelen als profeten gegeven, zowel evangelisten als herders en leraars, 12 om de heiligen toe te rusten tot dienstbetoon, tot opbouw van het lichaam van Christus,

10 Hij, die nedergedaald is, Hij is het ook, die is opgevaren ver boven alle hemelen, om alles tot volheid te brengen.

Lucas 16: 22 Het geschiedde, dat de arme stierf en door de engelen gedragen werd in Abrahams schoot. 23 Ook de rijke stierf en hij werd begraven. En toen hij in het dodenrijk zijn ogen opsloeg onder de pijnigingen, zag hij Abraham van verre en Lazarus in zijn schoot.

24 En hij riep en zeide: Vader Abraham, heb medelijden met mij en zend Lazarus opdat hij de top van zijn vinger in water dope en mijn tong verkoele, want ik lijd pijn in deze vlam.

25 Maar Abraham zeide: Kind, herinner u, hoe gij het goede tijdens uw leven hebt ontvangen en insgelijks Lazarus het kwade; nu wordt hij hier vertroost en gij lijdt pijn.

26 En bij dit alles, er is tussen ons en u een onoverkomelijke kloof, opdat zij, die vanhier tot u zouden willen gaan, dit niet zouden kunnen, en zij vandaar niet aan onze kant zouden kunnen komen.

8 Daarom heet het: opgevaren naar den hoge voerde Hij krijgsgevangenen mede, gaven gaf Hij aan de mensen.

Mattheüs 27: 52 en de graven gingen open en vele lichamen der ontslapen heiligen werden opgewekt.

Israël en de Kerk 26 mrt 1953 "It's almost daylight on earth Israël en de Kerk 26 mrt 1953 "It's almost daylight on earth. Let's get ready to go." Abraham said, "Can we make a little whistle stop? I'd like to look the city over." "Well, yes, I'm going to visit with My disciples for forty days." And on Easter morning He arose. Het is bijna ochtend op aarde, laten we ons klaarmaken. Abraham zei: Kunnen we een klein bliksembezoek maken? Ik zou graag de stad bekijken. Wel, zeker, Ik ga 40 dagen op bezoek bij mijn discipelen. En op Paasmorgen stond Hij op.

Mattheüs 27: 53 En zij gingen uit de graven na zijn opstanding en kwamen in de heilige stad waar zij aan velen verschenen.

Lucas 10: 2 En Hij zeide tot hen: De oogst is wel groot, maar arbeiders zijn er weinig.

BLINDE.BARTIMAEUS 7apr 1956 E-55 If Jesus has risen from the dead, the Bible said He ascended up to the throne of God. We all believe that. And He sent gifts back to men. And then, He sent back and put in the Church, first apostles, prophets, teachers, evangelists, and pastors, all for the perfecting of the Church, drawing It together. Toen Jezus opstond uit de doden, zegt de Bijbel dat Hij opvoer naar de troon van God. Wij geloven dat allemaal. En Hij zond gaven terug aan de mensen. En Hij stuurde terug en plaatste in de Kerk, eerst apostels, profeten, leraars, evangelisten en voorgangers, voor de toerusting van de Kerk, het bij elkaar brengend.