Stel je voor: we hadden het verhaal van Lucas niet …

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen!
Advertisements

Wiruju “mijn geloofsbelijdenis” een liturgisch gezang uit
De Tabernakeldienst Studiemateriaal : Heiligdomsleer © AGO 2013
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Christus: Zijn namen en levensgang
GOD GEBRUIKT GEWONE MENSEN
It’s Alive! Vier het leven!.
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
Godsdienst 1 1.
De gekruisigde Jezus spreekt je aan PALMZONDAG
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
Zingen Vers 1 Dit is de dag, die God ons schenkt,
Verhalen over God, mens en de wereld Deel 2. Verhalen over God, mens en de wereld Nieuwe Testament  vervolg op het oude testament Zijn niet los van elkaar.
De ENE GOD & zijn Zoon (I).
Welkom in deze kerkdienst
Leven als een potlood.
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
Godsdienst
Godsdienst 1 1.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Volbracht: Het offer Johannes 1:29 “Daar is het lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt.” Weet je het nog van een paar weken geleden? We begonnen.
Onze Vader in de hemel.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries.
Het hart van verbondenheid
Christelijke Vrijheid
In deze dienst zal Ds. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Lb. 138 Schriftlezing: Matt. 1 : 18 – 25 Tekst: Matt. 1 : 23b.
Waarom werd Gods Zoon mens? Zondag 14 HC. Waarom werd Gods Zoon mens? Om met jouw zonden af te rekenen Zondag 14 HC.
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Openb. 4: Ik, Johannes, had een visioen. Er stond een deur open in de hemel. En een stem zei: ‘Klim hierheen op, dan laat ik je zien wat er hierna.
Het was in de tweede wereldoorlog.
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
SMS bijbel-leesrooster Psalm 53:1-7. Voor de koorleider. Op: Machalat. Een leerdicht van David. De dwaas zegt in zijn hart: Er is geen God. Zij bedrijven.
Kerst.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
12 maart 2015 Bodegraven. terugblik...  inleiding op het Johannes-evangelie  de proloog van Johannes 1:1 t/m 3  onderwerp: het woord (>logos) van God,
Welkom in de samenkomst
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Welkom in deze kerkdienst
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
De aanwezigheid van de drie-enige God. Getuigenis Factor Geest van God Inleiding op het thema – Johannes 14:15-17 De Geest al bij u zijn, en in u zijn.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
Durf te dromen.
Kun jij mensen noemen die gezag hebben?. De agent Een politieagent heeft de macht om onze stad te beschermen.
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
De 4 Evangelien.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
* Christus, het beeld en woord van God
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Ben jij kind van God? Hoe kun je dat zijn? Kind van God, ben je dat: -Als je gedoopt bent? Of: -Als je wedergeboren bent (Joh. 1:12/13 en 3:3)? Of: -Zijn.
Een engel komt bji Zacharias…
Exodus 25:9 Volgens alles wat Ik u zal tonen, een ontwerp van de tabernakel en een ontwerp van al zijn voorwerpen, zó moet u het maken.
1. Zoon van David Matteüs 1 & 2. 4 evangeliën 12. En laat er voor de lasteraars geen hoop zijn, en mogen alle boosdoeners in een oogwenk vergaan en zij.
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Christelijke vrijheid
Bijzondere geboorten (4)
5. totdat de dag aanbreekt!
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Bijzondere geboorten (extra)
God kiest voor het kleine
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
Mogelijke Jezusbeelden
God?. God? God? Kerk? God? Kerk? Inhoud? Jezus is vlees: Hij is mens geworden.
Transcript van de presentatie:

Stel je voor: we hadden het verhaal van Lucas niet …

Stel je voor: we hadden het verhaal van Lucas niet …

Het geboorteverhaal in de vier Evangeliën Lucas: uitgebreid Marcus: niks Johannes: ‘Het Woord is mens geworden’ Matteüs: paar dingen rondom de geboorte - Maria zwanger door toedoen Heilige Geest - de droom van Jozef - de wijzen uit het Oosten (alleen bij Matt.)

“Het Woord is mens geworden …” Belichting van Matteüs: de stamboom van Jezus Mooie dingen Verdrietige dingen, (erge) zonden Vier vrouwennamen: Tamar en Batseba Rachab en Ruth De stamboom van Jezus: geen mooie stamboom

“Het Woord is vlees geworden …” NT: duidt op zonde, de mens van na de zondeval Sterfelijk Vergankelijk

Als je de deur van de stal open doet Je ziet ‘vlees’. Bevestigd door de stamboom Alles zit in zijn bloed De vervallen hut van David

“… en heeft onder ons gewoond” Hij heeft zijn tent opgeslagen. Ge-takernakel-d. Dichterbij kan niet Zonder vaste verblijfplaats

“… wij hebben zijn grootheid gezien” Grootheid = heerlijkheid, glorie, majesteit, dat God geweldig is. Waar zag Johannes dat? In de stal?

“… wij hebben zijn grootheid gezien” Het perspectief van Johannes: Jezus in zijn huidige glorie, in de hemel Van daaruit kijkt Johannes terug Dan zie je overal die glorie/grootheid

Als je de deur van de stal open doet Hoe zie je dan Jezus’ grootheid? In zijn vernedering In zijn opoffering GOD MENS