Word kapitein van je project www.cap’ten.eu Doe ook mee !

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
sociale media: de nieuwe realiteit
Advertisements

Aandacht voor het steunend netwerk
Generation €uro Students' Award Een wedstrijd voor leerlingen uit de laatste graad van het secundair onderwijs Concept, organisatie, ondersteuning,...
Naar een krachtige samenwerking tussen ouders en school
Leefgroepen in de kleuterschool
Homcom Stelt voor:. RolandRolandRolandRoland Street View.
Onze kernwaarden.
Evaluatie van mentorprojecten
Psycho-educaties voor kinderen met ASS Handleiding voor jezelf Ik ben speciaal Navigeren in de sociale wereld.
Workshop Handelingsgericht werken
Sociaal emotionele ontwikkeling en groepsgedrag
Voorstelling Bednet. Bednet : 5 jaar Bednet  Door de ziekte of het ongeval zelf  Lichamelijke of psychische problemen  Vaak zware.
Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.
Train de trainer Levensboeken Beatrijs Van der Heijden
De Kor f Openbare basisschool Montessori Welkom.
Welkom bij Leefstijl.
Schoolpartnerschappen in Europa
Studiedag: vernieuwing, ook in onderwijs vreemde talen via ICT Vrijdag 19 maart 2010.
Implementeren doe je samen
400 jaar Rijksuniversiteit Groningen 15 mei t/m 15 juni 2014.
Inhoud van de avond Het kindcentrum : Bouwen vanuit een gemeenschappelijke visie (Rob) Introductie partners Stichting Kinderopvang Huizen Paramedici Het.
Concept Opdrachtgever: Agentschap Ondernemen (AO). In het kader van ondernemingsplanwedstrijd (OPW) Vlaanderen, dé officiële ondernemingsplanwedstrijd.
Een impressie van de werkwijze in groep 3 en 4
Preventie voor jonge fietsers Politiezone Gent Fluo en fietsverlichtingscampagne ontstaan Stad Gent en Politiezone Gent doelgroep studenten (hogescholen.
Respect op school Geen VOET om op te staan.
Brede school in Berkenbos
ELO’s. ELO voor leerlingen en leerkrachten website gratis of betalende ELO’s specifiek Activerende werkvormen ELOnauten studiewijzerInteractief lesmateriaal…projecten.
VLECHTWERKEN IN PRAKTIJK LOOPBAANONTWIKKELING Bea Janssens
Terugblik op de Toermalijn
Terugkoppeling OLB Collegagroep zorg Valérie De Smet 16/1/2014.
Anders kijken naar zorgsignalen. Het is pas zorg als
STOP4-7 programma Samen sterker Terug Op Pad.
Opleiding Brandveiligheidsadviseur
Kinderen en hun sociale talenten
Ruimte om te leren Onderwijs in Zambia kinderen in Zambia willen naar school!
RvB Aalst 29 oktober 2011 SPONSORING TSJECHIE / SLOWAKIJE Jean Guillaume.
Dr. Albertus Risaeusschool
Herinneringseducatie, in een samenwerking van Katho-Reno, DPB, Eekhoutcentrum, Provincie West-Vlaanderen.
Een kansrijke veilige school!.  Het Stroink is een openbare Daltonschool.  Openbaar betekent dat de school open staat voor iedereen met respect voor.
De Maatschappelijke Stage (MaS) op het Lorentz Lyceum
DIGITALE COLLAGE ESTHER
HGW(handelingsgericht werken) De digitale klasagenda
Leerkrachtcompetenties 6 oktober 2014 Caroline Kearney Senior Project Manager & Onderwijsanalist.
Leerlingenraad Wat ging er aan vooraf.
Herinneringseducatie, in een samenwerking van Katho-Reno, DPB, Eekhoutcentrum, Provincie West-Vlaanderen.
Return to Sender.
Onrecht !!! Vrouw geschopt en aan de haren getrokken voor gsm
Ouderavond Social Media Basisschool De Meerhoef
Onderwerp: Positief opvoeden Duur: Max. 1,5 uur
Lancering Traject
Programmeren. programmeren unplugged programmeren Deel 1: unplugged programmeren.
VIAVINCI Opbrengstgericht Engels in het basisonderwijs Dag 3.
Opvoedrelaties onder spanning Bijeenkomst 4. Debat passend onderwijs Lees §1.1 Sipman goed door. In de maatschappij lijkt het aantal kinderen met gedragsproblemen.
Project ‘Oog Voor Elkaar’. Oog voor elkaar, verbindt elkaar 6 projecten ‘oog voor elkaar’ in Vlaanderen Ons Centrum werkt mee aan één van deze projecten.
Methodiek: Plancyclus
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
De drie V’s Visie  De ontwikkeling van ieder kind afzonderlijk staat centraal. De leerling is eigenaar van zijn of haar eigen leren en kan zich in eigen.
RESULTATEN VAN DE BEHOEFTENANALYSE E VALUATIE DOOR J OACHIM M AACK Internet - (g)een rechteloze ruimte. Opvoeden en leren dankzij een App voor gegevensbescherming.
Workshop INFORMATIEVAARDIGHEDEN Samen sterk met.
DOOR! & SIEN Inspiratiesessie culturele veld CantaYoung ervaringen Toon Peerboom 30 januari 2016 ECI Cultuurfabriek Roermond.
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat.
De leerlingenraa d Laat je stem horen!
CMWW Peuteropvang Marjo Hoek September versus kinderopvang Peuteropvang: het kind en zijn ontwikkeling staat centraal nauwe samenwerking met ouders.
Westfriezen Hoe gaan wij de club nog mooier maken? Jeugdbeleid
Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
OPEN-KLAS Vernieuwd zorgproject waar leerlingen de verantwoordelijkheid nemen over hun eigen leerproces. Een boeiende werkplek waar leerlingen leren out-of-the-box.
Project gamemarket Les 1.
STOP4-7 programma Samen sterker Terug Op Pad.
Welkom bij de informatieavond van groep 8
Transcript van de presentatie:

Word kapitein van je project Doe ook mee !

Een succes vanaf het begin ! Verandering van mentaliteit… Cap’Ten werd in oktober 2004 gelanceerd en bereikte al voor de eerste editie 25% van de betrokken leeftijd! kinderen namen deel aan Cap’Ten sinds De aanpak van Cap’Ten zet een verandering van mentaliteit en gedrag in gang.

Wat stelt Cap’Ten voor ? Een meesterwerk verwezenlijken Gebaseerd op de pedagogie van het «meesterwerk», stelt Cap’Ten aan elk kind voor om iets over een onderwerp dat hem of haar persoonlijk boeit te realiseren, met behulp van een individueel werkboek rond projectwerking en met de ondersteuning van zijn/haar leerkracht. Cap’Ten is geen bijkomend project het is een methode voor projectwerking aanpasbaar en flexibel naar vele projecten toe.

Een echt succes in heel België ! Meer dan inschrijvingen voor

Ondernemende en pedagogische schriftjes van kwaliteit! Zelf-evaluatie… Goed tot Zeer goed Pedagogisch dossier 89 % Spel der Vaardigheden 86 % Uitnodiging 88 % Gids van Jakkes 88 % Op het goede spoor 86 % Miertjemijnspiegel(zelf-evaluatie) 80 % Affiche 86 % * De cijfers komen van de gerealiseerde evaluatie in mei 2012

Een aanpak en kwalitatief pedagogisch materiaal! Evaluatie… * De cijfers komen van de gerealiseerde evaluatie in mei 2012

De troeven van Cap’Ten bekeken door de ogen van leerkrachten Het enthousiasme delen… « Ik heb reeds prima ervaringen met jullie project. Wij zouden dit jaar opnieuw willen deelnemen aan dit project. Wij evaren dat de creativiteit en ondernemingszin een echte "boost" kent met dit project.… » Mevrouw Peggy De Kock, Rillaar « Door het spel der vaardigheden blijven de kinderen even stilstaan bij de vaardigheden die ze al dan niet bezitten.. Ze zoeken steun bij elkaar om die minder goede vaardigheden te verbeteren. Ze bieden elkaar verbale hulp /steun; ze geven elkaar tips : sociale vaardigheden komen hier sterk aan bod ! » Mevrouw Helen Fiorine, Oostende

Dankzij onze partners bestaat dit project… Onze privé en openbare partners

Voorziene voortzetting Verspreiding… Meer scholen in Vlaanderen bereiken Internationale verspreiding: Burkina Faso, Frankrijk (Ile-de- France, PACA), enz…