AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

De regen Celine Dion ‘Prayer’.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Water, schapen en vrouwen
Woorden en tijd.....
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
Kerstmis.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Evangelie der genade Vragen :
… en wat wil Jezus van jou?
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
De pittige smaak van de uitverkiezing
Brief 19,1 “Ik ben gelukkig te vernemen dat je van goede wil bent om heilig te worden. Maar denk erom dat het niet volstaat om te beginnen, we moeten.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
GOD.
Toen ik jong was, heeft mijn moeder mij gevraagd welk het belangrijkste deel was van ons lichaam. . Ria Slides.
Zou dat GOD… kunnen zijn?
Het Potlood.
Bij het kolenvuur Johannes
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
Genieten van genoeg Welkom op TOV! Vraag…? Wie, o wie is er echt tevreden met wat die heeft? En vindt dat die genoeg heeft?
Glow.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Wat doet de Heilige Geest?
Ik had een droom verleden nacht,
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Annie The Musical.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Ik dacht dat het geluid voor ons, levende wezens, belangrijk was en daarom heb ik gezegd: Mijn oren.
Rode Rozen.
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Hoe kan ik mijn leven veranderen? Gen. 32: Geldermalsen
Een liefdesgeschiedenis
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
14 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 9 19 Want hoewel ik vrij sta tegenover allen, heb ik mij allen dienstbaar gemaakt, om er zoveel mogelijk te winnen;
Wandelen met de Ontzagwekkende
Leven zoals past bij God
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Lekker gegeten??.
DE POSTBODE.
Welkom in de samenkomst
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
DE SPIEGEL.
“de liefde van God”.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Durf te dromen.
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
Seizoensthema … GRAPES Gratie Genade GUNST.
‘Mixed up piles’.
‘ Ik wil alle Amnesty-supporters bedanken! Jullie inzet heeft tot succes geleid, zo blijkt uit mijn vrijlating. Maar mijn zaak is nog niet voorbij. Blijf.
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
Thema 4.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Transcript van de presentatie:

AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR Claire Culwell overleefde een abortus. Haar tweelingbroer niet

Toen Claire’s moeder nog maar 13 jaar was, ontdekte ze dat ze zwanger was. Ze ging naar een abortuskliniek en liet haar ongeboren kindje aborteren. Maar ze wist niet dat ze zwanger was van een tweeling. In de abortuskliniek werd dat ook over het hoofd gezien.

Claire overleefde de abortuskliniek Claire overleefde de abortuskliniek. Haar moeder stond haar af voor adoptie. Nu is Claire zelf moeder en werkt ze voor Abby Johnson, de voormalige directeur van een abortuskliniek, en zet ze zich in om het ongeboren leven te beschermen. Onlangs schreef ze een brief aan de aborteur die haar tweelingbroer vermoordde. Een aantal aangrijpende citaten uit dat schrijven

Geachte dr. Patel, In 1988 kwam mijn toen 13-jarige moeder naar u toe voor een abortus. Ze was 20 weken zwanger. Ze was ervan overtuigd dat een abortus haar problemen zouden oplossen, maar dat bleek niet zo te zijn. U vertelde haar dat de abortus succesvol was, maar wat zij en u niet wisten, was dat ze nog steeds zwanger was.

U had niet ontdekt dat ze zwanger was van een tweeling U had niet ontdekt dat ze zwanger was van een tweeling. Wel werd haar verteld dat de vruchtzak tijdens de abortus was gescheurd, waardoor ze wekenlang bleef vloeien. Door deze en andere complicaties tijdens de verdere zwangerschap werd ik 2,5 maand te vroeg geboren, met levenslange gevolgen

Door de mislukte abortus lijdt mijn moeder al 26 jaar Door de mislukte abortus lijdt mijn moeder al 26 jaar. Ze heeft zoveel spijt van wat er is gebeurd. U hebt haar leugens voorgespiegeld. Mijn leven, het leven van mijn familie en van mijn kind is ernstig geraakt door die ene fout van een mislukte abortus.

Ik werd geboren met allerlei complicaties, zoals ontwrichtte heupen en klompvoeten. Ik heb daar al veel operaties voor moeten ondergaan, om te corrigeren wat de abortus heeft gedaan met mijn lichaam. Abortus is niet veilig, honderden andere overlevenden van abortus hebben ook jarenlang te lijden vanwege deze en andere gevolgen.

Altijd voel ik de pijn van het gemis van mijn broer Altijd voel ik de pijn van het gemis van mijn broer. Het is vreselijk om te moeten leven zonder je tweelingbroer. Het ergste is echter dat u de enige zoon van mijn vader hebt afgepakt. Zijn leven zou zoveel meer vreugde hebben gehad als hij een zoon had gehad met wie hij leuke dingen had kunnen doen. Nu is onze familie niet compleet meer.

Maar in februari 2013 vond er weer een wonder in mijn leven plaats Maar in februari 2013 vond er weer een wonder in mijn leven plaats. Mijn dochter werd geboren. Zij zou er niet zijn geweest als u mij toen ook had geaborteerd. Ze is nog maar kort bij ons, maar ze heeft al zoveel mensen blijdschap en vreugde gegeven door haar vrolijke persoonlijkheid. Hoeveel kinderen missen we omdat hun moeders de leugen hebben geloofd dat abortus hun problemen oplost?

Dr. Patel, ik schrijf u ook om te zeggen dat ik u alles vergeef wat is gebeurd. Ik houd van het leven en ik ben geliefd, de afgelopen 26 jaar, ondanks alle beperkingen. Mijn adoptieouders houden echt van mij. Ik ontving genade en vergeving van hen. Ook heb ik vergeving van God ontvangen. Daarom wil ik ook u vergeving schenken voor

Ik bid voor u. Ik bid dat u verder zult kijken dan uw manier van leven, van geld verdienen, van aborteren. Ik bid dat u zich mijn gezicht zult herinneren als u aan het aborteren bent. Ik bid dat u zich het gezicht van mijn dochtertje voor ogen zult hebben tijdens weer een nieuwe abortus. Zij was er nooit geweest als u ook mij had geaborteerd.

Ik bid dat u stopt met de abortuspraktijk en uw gaven en capaciteiten voortaan elders gebruikt. We willen u graag helpen om uit de abortuswereld te komen. We zullen u met open armen ontvangen, u aanmoedigen en bemoedigen.

Het leven van ieder ongeboren kind, waarvoor ik me inzet, is net zo waardevol als uw leven. Ik blijf bidden voor u, voor uw verleden en voor iedereen die bij u komt om zich te laten aborteren.’