Gary Klikken aub… Sint Pieter gezien over de Tiber.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oostenrijk (Duits: Österreich), officieel de Republiek Oostenrijk (Duits: Republik Österreich), is een land in Centraal-Europa. Het land grenst in het.
Advertisements

Hoofdstuk 3A: Wonen in de stad
Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd.
In 1963, toen een inwoner van DERINKUYU (in de regio Cappadocië, centraal Anatolië, Turkije), een wand van zijn grotwoning neerhaalde, ontdekte hij tot.
De Romeinse koningen.
Bij H2 §4.1 en § 4.3 landschappen NL.
N)’- ,; Geschiedenis.
De Romeinse koningen.
Het Romeinse Rijk.
BAARLO februari 2006 Baarlo ligt in Nederlands Limburg; ten zuidwesten van Venlo en vlakbij de Duitse grens. De steden Eindhoven en Maastricht.
Eerste halte – Rocroi - in 1555 laat Hendrik II de ster van Rocroi bouwen. Indrukwekkende muren met kantelen die 5 bolwerken met elkaar verbinden met.
HET STADJE BAGNOREGIO Dit stadje is bekend voor zijn markante ligging op de top van een kaap. Het is enkel toegankelijk voor voetgangers via een loopbrug.
Kloosters & kathedralen
Duitsland, is gekleurde land.
De ondergang van het West-Romeinse rijk
Even geen kinderen om me heen. Alleen maar genieten.
Middernachtzon en Poollicht Gezien vanaf de LOFOTEN.
Verovering Zuid-Amerika
De Romeinen Hoofdstuk 4.
KUSADASI 2004 HOTEL ONURA  Gebruik de pijltjestoets om de animatie te starten.
Kenmerk 6: (a) De groei van het Romeinse imperium, (b) waardoor de Grieks-Romeinse cultuur zich in Europa verspreidde Les 6: De Romeinen en hun bestuur.
Kenmerk 6: (a) De groei van het Romeinse imperium, (b) waardoor de Grieks-Romeinse cultuur zich in Europa verspreidde Les 1: De Romeinen en hun imperium.
Kenmerk 6: (a) De groei van het Romeinse imperium, (b) waardoor de Grieks-Romeinse cultuur zich in Europa verspreidde Les 2: De Romeinen en hun bestuur.
Maya’s 1In houd . 2.de Maya`s. 3.wat voor steden hadden ze?
De ontwikkeling van Het Christendom..
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Italië Door Sien en Ester.
Romeinen Door Hanne en Julie.
Verovering Zuid-Amerika
Spreekbeurt Jeroen Briefjes Groep 6M, De Rietvink
Waarom heb ik hiervoor gekozen? Ik heb op de Rotterdamse haven gevaren en ik wou er zelf ook meer over weten.
Mexico-Stad Wereldstad.
Keizer Trajanus en het Forum Traianum
Nieuw-Zeeland.
Nieuw-Zeeland. Schets Hoofdstad: Wellington Talen ◦Engels ◦Maori Voornaamste godsdiensten ◦Anglicaans ◦Rooms-Katholiek ◦Presbyteriaans ◦Methodisme
Tianmen Mountains liggen in het noorden van de provincie Hunan, bij Dayong (China). Veel mensen denken bij Tianmen aan de beroemde Tiananmen Square, in.
Tijd van burchten en steden
Oudheid ( ca. 800 v.C. tot ca. 500 n.C. )
De Romeinen.
Vertaald uit het Engels – Freddy Storm 01/2010
Hoofdstuk V: Rome Les 3: Het Bestuur
Hoofdstuk 3 De Romeinen.
De reis Om 6 uur vertrokken we met de bus naar Parijs. Het was zo’n 6 uur reiden met de bus voordat we in Parijs aankwamen. Toen de bus geparkeerd was.
2 vmbo-T/havo 4 steden, §2 en 3
Kroatië Kroatië Fay en Jodi.
DE KLASSIEKE OUDHEID De groei van het romeinse imperium, waardoor de grieks- romeinse cultuur zich door europa verspreidde.
Duitsland Door Maxime en Birgit.
Hoofdstuk V: Rome Les 3 - par 2 – Romeinse samenleving
ITALIË.
Aardbeving in Italië 6 april op de schaal van richter.
Kalaallit Nunaat ‘Groenland’.
Romeinen, Germanen en Kelten
Hoofdstuk V: Rome Les 1: Van dorp tot imperium
Bezienswaardigheden van Italië
Gemaakt door Laura Bas Julia Renske
Vertaald uit het Spaans – Freddy Storm 03/2009
voor een onvergetelijke vakantie!
GESCHIEDENIS VAN.
Kenmerken van een stad Een kenmerk is een eigenschap waaraan je iets of iemand kunt herkennen.
Rome.
 Hoofdstad: Rome  Munteenheid: euro  Landstaal: Italiaans  Oppervlakte: km²  Religie: Rooms-katholiek  Bevolking: 58 miljoen inwoners 
Wij zijn allemaal wereldburgers Moderne wereldwonderen.
Vulkanen Mas, Omar.
De verkeersader van '' Atlanterhavs = veien "(Atlantische Oceaan Road) een bepaalde infrastructuur en spectaculair dat springen van eiland naar eiland.
Hoofdstuk 4 De Romeinen.
Wonen boven een afgrond
Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd.
4.1 van stad tot wereldrijk
Blok 1 Landen rond de middellandse Zee
Wie heeft de moord gepleegd?
Transcript van de presentatie:

Gary

Klikken aub…

Sint Pieter gezien over de Tiber

Piazza Venezia

Rome (Roma in het Italiaans) is de hoofdstad van Italië. Het is gelegen aan de Tiber, in de regio Lazio in Midden-Somalië en 22 km van de Tyrrheense Zee. Met inwoners op 1285 vierkante kilometer ( inwoners met voorsteden), Rome is de stad met de grootste bevolking en de grootste stad in Italië (bijna 8 maal de grootte van Parijs), en haar voorsteden, is echter minder dan die van Milaan en Napels. Rome was in de oude Romeinse tijd de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Het was toen vaak Urbs ("stad" bij uitstek). Soms ook wel "de stad van de zeven heuvels" (Aventijn Caelius, Capitol, Esquilijn, Palatijn, Quirinaal en Viminal).

Le Tibre De Tiber

Sint-Pieter

Rome is ook de hoofdplaats van de regio Lazio en de provincie van Rome. Op haar blazoen zijn de officiële kleuren, goud en karmozijn, en de initialen SPQR. Deze dateren uit het oude Rome en het staat voor: Senatus Populus que Romanus. Wat betekent: "De Senaat en het Romeinse volk" Rome heeft twee eigen feestdagen, 21 april (de verjaardag van de stichting van de stad in 753 v. Chr.), en 29 juni (de verjaardag van de martelaren van de apostelen Peter en Paulus, patroonheiligen de stad). Op haar blazoen zijn de officiële kleuren, goud en karmozijn, en de initialen SPQR. Deze dateren uit het oude Rome en het staat voor: Senatus Populus que Romanus. Wat betekent: "De Senaat en het Romeinse volk" Rome heeft twee eigen feestdagen, 21 april (de verjaardag van de stichting van de stad in 753 v. Chr.), en 29 juni (de verjaardag van de martelaren van de apostelen Peter en Paulus, patroonheiligen de stad). Er zijn ook vele spreekwoorden die verwijzen naar Rome, waaronder "In Rome moet je rijden als een Romeinse." Alle wegen leiden naar Rome." En "Rome werd niet in een dag gebouwd." Er zijn ook vele spreekwoorden die verwijzen naar Rome, waaronder "In Rome moet je rijden als een Romeinse." Alle wegen leiden naar Rome." En "Rome werd niet in een dag gebouwd."

Vaticaans museum

Rome ligt in de regio Lazio in Midden-Italië, aan de samenvloeiing van de Tiber en Aniene. Het centrum ligt ongeveer 24 kilometer van de Tyrreense Zee kust, maar het gemeentelijk grondgebied strekt zich uit tot de laatste, in het bijzonder bij Ostia. De hoogte varieert van 13 meter boven de zeespiegel (in Piazza del Popolo) tot 120 meter. Het historische centrum van Rome wordt gedomineerd door de zeven heuvels: Capitool, Palatijn, Viminale, Quirinaal, Esquilijn, Caelius en Aventijn. De Tiber loopt door de stad naar het zuiden. Het omvat het Tiber eiland. De oude stad werd omringd door muren die de Aureliaanse Muur genoemd werd, een omheining gebouwd door Aurelianus in 270 om de buurten die zich had ontwikkeld buiten de Servische muur te beschermen. Dit deel van Rome omvat ongeveer 4% van de oppervlakte van de moderne stad en is verdeeld in 22 Rioni. Ondanks de ogenschijnlijke kleinheid, heeft het oude centrum ongeveer 300 hotels, meer dan 200 paleizen, 300 kerken, acht parken, belangrijke monumenten, overheidsinstellingen en duizenden winkels, kantoren, bars en restaurants. Het historische centrum van Rome wordt gedomineerd door de zeven heuvels: Capitool, Palatijn, Viminale, Quirinaal, Esquilijn, Caelius en Aventijn. De Tiber loopt door de stad naar het zuiden. Het omvat het Tiber eiland. De oude stad werd omringd door muren die de Aureliaanse Muur genoemd werd, een omheining gebouwd door Aurelianus in 270 om de buurten die zich had ontwikkeld buiten de Servische muur te beschermen. Dit deel van Rome omvat ongeveer 4% van de oppervlakte van de moderne stad en is verdeeld in 22 Rioni. Ondanks de ogenschijnlijke kleinheid, heeft het oude centrum ongeveer 300 hotels, meer dan 200 paleizen, 300 kerken, acht parken, belangrijke monumenten, overheidsinstellingen en duizenden winkels, kantoren, bars en restaurants.

Castel San Angelo

Hoofd Galerij

Spaanse trappen

Sixtijnse Kapel

Sint Ignatius

Gary