Duits Presentatie Jesse Hogerheijde 4G.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
Advertisements

Gelijkenissen.
Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16.
Beelden storm.
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
De OMA PRESENTEERT. Een mooie jongeman met het lichaam van een atleet, was pas afgestudeerd. Hij had geen geld, maar moest de huur betalen, de telefoon,
Zonde, de grootste vijand
Godsdienst.
Vertel het Maar Kerstproject 2008
De christelijke boodschap
Welkom.
Wat maakt het leven zinvol?
Het wonder van de christelijk geloof: niets verdiend, alles gekregen, omdat Christus zoveel voor je overhad 1) Mijn geloof is een kado van God 2) Mijn.
Godsdienst.
Godsdienst 1 1.
Zou dat GOD… kunnen zijn?
Een doel om te bereiken een hindernis om te overwinnen
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Godsdienst 1 1.
Godsdienst.
Echt of nep?.
WELKOM OP TOV!.
‘voor de kinderen’.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Jongen van twaalf Op de drempel Op de drempel tussen kind en volwassen tussen kind en volwassen ontdekken wie je bent ontdekken wie je bent Jezus van twaalf,
ABC van het geloof Soms doen mensen alsof het een soort hogere wiskunde is, het geloof in God de Drie-enige. Met een simpel sommetje kom je niet uit:
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Gehoorzaam tot in de dood. Wat hebben wij aan de gehoorzaamheid van Jezus? Hij dronk onze beker Hij volbracht zijn werk Wat leren wij van de gehoorzaamheid.
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Wie is Jezus voor jou?. De Zoon van God… Wie is Jezus voor jou? De Zoon van God… Jezus is de redding in eigen persoon: - Volgen - Contact maken - Geloven.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Evolutie of Schepping Bijbel
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Woord van Leven September 2011.
OUTLAW ♫Zet de muziek wel echt luid ! Deze presentatie loop volautomatisch. Gelieve noch uw klavier, noch de muis te gebruiken Klik nu 1X om te starten.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Marcus 9.
Pinksteren Het feest van de uitstorting van de Heilige Geest.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Preek Matteüs 2: 1-12.
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Welkom in de samenkomst
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Mannen en vrouwen Verschil?! Overeenkomst?! Naam: Mathilde den Boer
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
VREUGDE.
Vertrouwen.
God zei tegen zijn moeder: knip nooit zijn haar
Als/dan.
#geloven?. #zorgtgeestvoor #geloven? #zorgtgeestvoor 1 Korinte 3:6: “Ik heb geplant, Apollos heeft water gegeven, maar God heeft doen groeien.”
ECHT OF ONECHT Echtheidskenmerken geld 40! Papier Voelbare inkt Watermerk Inkt met kleuromslag Veiligheidsdraad Hologram Ultraviolet licht.
Vragen een eeuwige God is de HEER Hij is een goddelijke Persoon: Vader uw Man en uw Maker, 54: 5a.
H3.5, Grote schonmaak 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Heb de HEER lief met heel je leven – Deuteronomium 6 HEB JE HEER LIEF MET HEEL JE LEVEN Heb hem lief, met heel je leven. Hem alleen! Neem de jeugd mee.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
Voetstappen van Geloof © 2013 Nieuwe Testament 1 W IE IS J EZUS C HRISTUS ? Les 1 God de Vader maakte voorbereidingen.
Transcript van de presentatie:

Duits Presentatie Jesse Hogerheijde 4G

Nathan vertelt de sultan Saladin een verhaal, een parabel waarom? Hij vertelt dat verhaal of parabel om de sultan iets duidelijk te maken over het geloof.

Wat leer je over de ring? Het is een ring van een man die in het oosten woont en die van onschatbare waarden is. De ring heeft een opaal die 100 mooie kleuren laat zien. De ring heeft ook een geheime kracht voor god en mensen om het leven aangenaam te maken en om in hem te vertrouwen.

Welk probleem had de vader en wat deed hij eraan? Het probleem dat de vader had is dat alle drie zijn zoons even gehoorzaam waren en dus wist hij niet aan wie hij de ring moest geven, dus heeft hij de ring bij een kunstenaar twee keer laten namaken en heeft hij ze aan zijn zoons gegeven.

Wat gebeurt er met de vader en met de drie broers? De vader sterft en elk van de zoons wil de baas in het huis zijn, maar ze weten niet wie de echte ring heeft.

Waarmee vergelijkt de rechter de echte ring? Het ware geloof

Wat zegt Saladin over de geloven ? Dat de geloven toch wel te onderscheiden tot in kleding, tot in de maaltijden en ook in de drank.

Wat antwoordt Nathan? Het geloof is hetzelfde, want het heeft allemaal dezelfde oorsprong.